Договор №5103020-c-017/17



страница1/6
Дата05.09.2023
Размер0.81 Mb.
#118579
  1   2   3   4   5   6
Zadanie za konsultant vodi-final (1)

УТВЪРЖДАВАМ


УПРАВИТЕЛ:
инж. А. ТАСМОВ
Дата:…
ЗАДАНИЕ
за изготвяне на Становище и заключение за потенциалното въздействие върху подземните и повърхностните води при строителството и експлоатацията на системата от съоръжения за управление на отпадъците от преработването на полезните изкопаеми от находище „Милин камък“

м. април 2023 г.


Съдържание


1.Резюме на предвижданите промени в параметрите на одобреното инвестиционно предложение на „Трейс Рисорсиз“ ЕООД 2
2.Описание на основните процеси, капацитет, обща използвана площ; необходимост от други свързани с основния предмет спомагателни или поддържащи дейности, в т.ч. ползване на съществуваща или необходимост от изграждане на нова техническа инфраструктура (пътища/улици, газопровод, електропроводи и др.) 4
3.Предмет на задачата. Очаквани резултати 8
4. Цел на задачата 9
5.Контакти 9
  1. Резюме на предвижданите промени в параметрите на одобреното инвестиционно предложение на „Трейс Рисорсиз“ ЕООД


За инвестиционното предложение на „Трейс Рисорсиз“ ЕООД за „Добив и преработка на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 от Закона за подземните богатства – метални полезни изкопаеми – златосъдържащи руди от площ „Брезник“, находище „Милин камък“, землище на гр. Брезник, общ. Брезник, обл. Перник“, е проведена процедура по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), която е приключила с Решение № 01 – 01/2013 г. по ОВОС на директора на РИОСВ – Перник, с което е одобрено осъществяването на инвестиционното предложение.
С първоначално заявените параметри на инвестиционното предложение е предвидена комбинирана схема за преработка на добитата от находище „Милин камък“ руда, включваща процесите на първично трошенe, смилане, гравитационно и флотационно обогатяване, обезводняване на концентрата и флотационния отпадък. В първоначалното предложение флотационният отпадък е предвиден за депониране чрез хидротранспорт в хвостохранилище от намивен тип. След извършени допълнителни техническо-икономически анализи и оценки са приети промени в схемата за преработка на рудата и начина на депониране на флотационния отпадък и съответно в параметрите на хвостохранилището.
Основните разлики в приетите технически решения за преработка на добитата руда, спрямо тези разгледани и оценени в доклада за ОВОС, въз основата на който е постановено Решение № 01 – 01/2013 г. по ОВОС на директора на РИОСВ – Перник, са представени в Таблица 1.



Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница