Доклад по Технология на хотелиерското обслужване Изготвил: Благовеста Петрова Петрова Проверил: М. Пармаксизянстраница1/3
Дата25.03.2024
Размер61 Kb.
#120784
ТипДоклад
  1   2   3
тема 6 по ТХО
Свързани:
тест АТ 11-анимация, тема 5 по ТХО

ПГТ “проф. д-р Асен Златаров”


ДОКЛАД
по Технология на хотелиерското обслужване


Изготвил: Благовеста Петрова Петрова
Проверил: М.Пармаксизян


14.12.2012г.
гр. Пловдив
на тема № 6 Организация на изпращането/отписването/ на гостите от хотела  1. Характеристика на дейността.

Напускането на гостите е последният етап от целия процес на хотелиерското обслужване. Той е много важен, тъй като създава финалното впечатление на госта и силно влияе върху оформяне на оценка на цялостното обслужване по време на пребиваването му. Ето защо е от особено значение поведението на служителите на рецепцията в общуването им с госта през това време.
2. Описание на длъжностите.
Изпращането на гостите се извършва от администратора, участие взема и пиколото.
Основните функции на администратора са да приема и регистрира гостите при тяхното настаняване, да поддържа сметките на гостите точни с готовност за приключване, да приключва сметките по основни и допълнителни услуги и да предлага и реализира допълнителни услуги.
Също така администраторът приема и дава ключовете от стаите, предлага стаи на новопристигащи гости без направена предварителна резервация, изготвя всички необходими справки,бюлетини и сведения, приема заявки за отстраняването на повреди като веднага уведомява съответната служба.
Администраторът носи финансова, имуществена и дисциплинарна отговорност.
Пиколото помага на госта с багажа и пожелава приятен ден, приятно пътуване.Той трябва да
обслужва вежливо гостите при тяхното пристигане и заминаване, както и по време на престоя им.Задължително работи с униформено облекло.Пренася багажа на гостите, придружава новопристигналите гости до стаите им и да ги запозна с някои характеристики на хотела - начини за използване на инсталации и съоръжения в хотелската стая.Връчва съобщения, поща, поръчка на такси, съхранение на багаж, покупки.Пиколото носи имуществена отговорност – за поверения багаж, за имуществото и съоръженията в общите части на хотела
и носи дисциплинарна отговорност при неизпълнение на възложените задачи, неучтиво отношение към гостите, нарушение на кодекса на труда.Подчинен е на дежурния администратор.


Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница