Е в сила решение на Комисията за регулиране на съобщенията, за поетапно намаление на цените на едро за разговори от фиксирани към мобилни мрежи, което ще приключи на 1 юли 2009 г. Това решениеДата28.02.2017
Размер11.49 Kb.
#15945


Съобщение за медиите
СТАНОВИЩЕ НА GLOBUL
GLOBUL припомня, че е в сила решение на Комисията за регулиране на съобщенията, за поетапно намаление на цените на едро за разговори от фиксирани към мобилни мрежи, което ще приключи на 1 юли 2009 г. Това решение е в интерес на потребителите и бе взето след преговори с всички оператори, включително БТК.

Ето защо, GLOBUL намира предложението на BTC за намаляване на тези цени по-рано от предвидените в решението на КРС срокове за неприемливо и неоправдано, особено като се има предвид заявената от БТК готовност да приложи тези по-ниски цени едностранно. GLOBUL предупреждава, че подобен ход от страна на БТК би бил в нарушение на договора за взаимна свързаност с между двете компании и ще бъде в ущърб на потребителите.Нещо повече, това би могло да означава, че БТК е готова да пренебрегне решение на КРС, което е взето след консултации с всички оператори, включително БТК.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилният оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на март 2008 г., GLOBUL има близо 3,9 милиона потребители, а услугите на компанията са достъпни за 99,95% от населението на България и на 98,68 % от територията на страната. Към края на март 2008 г. абонатите на COSMOTE Group достигнаха над 16 милиона в страните от Югоизточна Европа.Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница