Интелигентният дизайн и инженерни решения намаляват разходите за собственика



Дата25.07.2017
Размер80.12 Kb.
#26504

Пресинформация

Oктомври, 2010 година


Предимства за потребителя
Интелигентният дизайн и инженерни решения намаляват разходите за собственика


  • Най-ниските в класа цялостни разходи за собственика на автомобила

  • Очаква се изключително конкурентна цена на вторичния пазар

  • Неустоим избор за семейно и бизнес приложение

Истанбул/Рюселсхайм. Динамична на външен вид, атлетична по характер, практична при употреба и икономична за своя собственикa – новата Astra Sports Tourer може да изпълни всички изисквания на фамилните и бизнес-потребители.


Opel традиционно заема водеща позиция в сегмента на компактните комби-модели на европейския пазар и се очаква Astra Sports Tourer да продължи в същия дух благодарение на комбинацията от характерната за комбитата функционалност с новия, динамичен стилистичен език на марката Opel. Новият модел ще се възползва също и от инерцията, набрана от отличните продажби на версията хечбек, който до момента се радва на над 200 000 заявени поръчки от клиенти.
Разбира се, стилът и практичността са сред ключовите изисквания на съвременните клиенти на комби-автомобили, но разходите за собственика придобиват все по-голямо значение. Затова дизайнерите и инженерите на Opel са се концентрирали върху максималното намаляване на финансовата тежест. Наред с разработката на икономични задвижващи агрегати и предавателни механизми, те са постигнали водещи в европейската автомобилна индустрия резултати в снижаването на разходите при ремонт на последствията от пътни инциденти.


Най-ниските в класа цялостни разходи за собственика правят Astra Sports Tourer отличен избор на комби
Astra Sports Tourer е избор без конкуренция за собствениците на фирмени автомобилни паркове, които се очаква да съставят около 55 процента от продажбите в Европа. Често пакетът възнаграждение, предоставян от работодателите на техните служители включва именно служебно комби от компактния клас, способно да служи като гъвкав работен автомобил за пътуване на дълги разстояния през седмицата и да изпълнява ролята на стилен семеен помощник за всички пътешествия и семейни задачи през почивните дни. Oт една страна собствениците ще обърнат внимание на простора, безопасността и комфорта наред с изисканата стилистика на модела. От друга обаче, за всеки собственик на автомобилен парк разходите по даден автомобил са от ключово значение при избора на модел. Общите разходи за собственика се формират от покупната цена на автомобила, остатъчната стойност при препродажба, както и стойността на поддръжката, ремонта и експлоатацията. Astra Sports Tourer демонстрира традиционно високата компетентност на марката Opel в този пазарен сегмент и бизнес-бранш.
Включвайки всички тези фактори в общата сметка, Astra Sports Tourer изпъква като предложението с най-добри разходи за собственика в този клас и се превръща в наистина интелигентен избор за бизнес-клиентите поради следните причини:

  • При сключване на пълна каско застраховка за нов автомобил разходът за собственика се определя от стойността на застрахователната премия за покриване на персоналния риск. Изчисленията в Германия, направени на основата на версиите 1.3 CDTI ecoFLEX (70кВт/95 к.с.) и 1.7 CDTI (81кВт/110 к.с.) с дизелови двигатели, сочат Astra Sports Tourer за автомобила с най-ниските в класа застрахователни премии, спестяващи до 161 евро годишно на своя собственик в сравнение с най-близките конкуренти.




  • От момента на своя пазарен дебют Insignia и хечбек-версията на Astra демонстрират много висока остатъчна стойност на вторичния пазар и се представят значително по-добре от средния представител на конкуренцията в тази насока. Остатъчната стойност е изключително важен фактор, тъй като формира около 47 процента от общата стойност на разходите за собственика. Добрата остатъчна стойност в повечето случаи означава автоматично и ниски разходи за собственика като цяло. Първите хечбек-версии на Astra започнаха да се появяват на вторичния пазар в Германия през месец март, демонстрирайки забележително ниско обезценяване и запазвайки средно 73.6 от първоначалната си цена. Стъпвайки на основата на този успех, остатъчната стойност в горния сегмент на компактните комби-автомобили, където се позиционира Astra Sports Tourer, се очаква също да се отличи като най-добрата в класа. Първоначалните отзиви от страна на експертите по отношение на остатъчната стойност и обезценката на новия модел са изключително положителни, подчертавайки характерното за Astra Sports Tourer съчетание от функционалност, дизайн и други интересни възможности, които са еднакво привлекателни както за собствениците на автомобилни паркове, така и за частните клиенти.




  • Благодарение на разширената гама от двигатели, включваща и версия ecoFlex, новата Astra Sports Tourer се отличава с ниски емисии на CO2 и освен ниския разход на гориво, който винаги е налице, носи данъчни облекчения за своите собственици в редица държави.




  • Opel разполага с широка мрежа от сервизни центрове в цяла Европа с високо ниво на компетентност на специалистите и сериозен ангажимент към удовлетворяване на изискванията на клиентите.




  • Интервалите на рутинната сервизна поддръжка са изключително конкурентни и оптимизирани с оглед изискванията на водачите, пътуващи на дълги разстояния.




  • Astra Sports Tourer разчита на интелигентната технология за галванизация на каросерията на Opel, осигуряваща 12-годишна гаранция срещу корозия отвътре-навън, която е залог за спокойствие на потребителя и дългосрочна надеждност на продукта.


Интелигентните конструктивни решения намаляват съществено ремонтните разходи
Ниските разходи за ремонт означават по-ниски застрахователни премии, като собствениците на Astra Sports Tourer могат да очакват икономия на разходите си за застраховане в размер на 354 евро годишно в рамките само на една година, както показва сравнението със средните разходи при 13 други представители на компактния автомобилен клас, предлагани на пазара в Европа, основано на данни на независимата германска застрахователна асоциация GDV (обединяваща под шапката си 104 автомобилни застрахователи) със седалище в Берлин.1 Повечето от застрахователните компании в Европа използват нивата на GDV като референтни стойности, с които се съобразяват.
Този резултат е плод на високотехнологичното решение за алуминиеви деформационни зони на Opel, както и на специално създадената с цел намаляване на разходите за отстраняване на последствията от сблъсъци с ниска скорост каросерийна структура на модела (най-често срещания вид пътнотранспортни произшествия) без да се нарушава привлекателния външен вид на автомобила. Освен това, тези възможности се осъществяват благодарение на интелигентния дизайн на комби-версията.
Макар безопасността на пътниците да е от първостепенна важност при всички произшествия на пътя, повечето сблъсъци се случват при относително ниска скорост на движение. Tе не завършват с критични последици и тежки контузии, но могат да станат причина за сериозен ремонт на каросерията или други части и компоненти на автомобила. Инженерите и дизайнерите на Opel са работили в тясно сътрудничество в създаването на ефективни мерки за ограничаване на пораженията в рамките на балансираните, динамични пропорции на Astra Sports Tourer. В случай на произшествие, ремонтът на Astra Sport Tourer може да се извърши бързо и икономически изгодно за собственика благодарение преди всичко на конструкцията на деформационните зони и оформлението на каросерията в предната и задната част, както и на интелигентните сервизни решения за поправка на основни компоненти, като радиатора на охладителната система и предните светлини, монтирани с помощта на улесняващи подмяната щипки и скоби.
Деформационната структура за слаби удари е предназначена за поглъщане на енергията от сблъсъка със скорост до 16 км/ч без големи повреди по основната каросерийна структура и ключовите компоненти на базата на критериите на организацията RCAR (Reseach Council for Automobile Repairs). Tя е създадена специално с цел защитата от повреда на едрогабаритните и скъпи за ремонт компоненти, като радиатори, предни капаци и задни врати. Радиаторите например, са монтирани така, че да се изместят назад, далеч от зоната на деформация при удар в предната част на автомобила.
Застрахователните компании обръщат внимание на системите за ограничаване на последствията от слаби удари, тъй като предната броня много често се „гмурка”, вместо да се удари челно в бронята на движещия се отпред автомобил. За да избегнат този ефект, инженерите на Opel са разположили предната и задната деформационна структура за лек удар при Astra Sports Tourer малко по-високо, а гредите в задната броня малко по-ниско в съответствие с новите тестови изисквания на RCAR по отношение на броните. Използван е и алуминий, който поглъща по-ефикасно енергията на удара.
Предният капак, който е много скъп компонент, е добре предпазен не само от начина по който е конструиран, но и поради своето разположение - капакът е по-назад и по-високо, което го поставя в защитена позиция. В допълнение, инженерите са мислили и за максималното улесняване на ремонтните дейности, разполагайки крепежните елементи на достъпни места и компонентите така, че да позволяват бърза подмяна в случай на инцидент. Mного от частите са конструирани по начин, който изисква използване само на щипки и други евтини и лесни за ремонт елементи на мястото на често използваните скъпи традиционни решения.
Макар нищо от изброеното да не личи отвън, интелигентният конструктивен подход намалява до минимум повредите, съкращава времето за ремонт и поддържа цената на вложения труд на ниски нива, с което снижава общата сметка за собственика. При това тази сервизна концепция работи безотказно не само при тестовете в лабораторни условия, а и в реалния свят, например, в близката до вас сервизна работилница.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090



ljuba.gancheva@gm.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.


1 Новото поколение Astra Sports Tourer 1.3 CDTI ecoFLEX (70кВт/95 к.с.) и 1.7 CDTI (81кВт/110 к.с.) с дизелови двигатели са класифицирани на 15-то ниво от германската асоциация на застрахователите GDV. За сравнение следните 13 автомобили от компактния клас са класифицирани на ниво 17 или по-високо: VW Golf VI Variant 1.6 TDI (77кВт); Ford Focus Turnier 1.6 TDCI (66кВт); Ford Focus Turnier 1.6 TDCI (80кВт); Skoda Octavia Combi 1.6 TDI (77кВт); Audi A3 Sportback 1.6 TDI (77кВт); Kia Ceed SW 1.6 CRDI (66кВт); Kia Ceed SW 1.6 CRDI (85кВт); Renault Mégane Grandtour 1.5 DCI (66кВт); Renault Mégane Grandtour 1.5 CDI (78кВт); Renault Mégane Grandtour 1.5 CDI (81кВт); Peugeot 308 SW 1.6 HDI (80кВт); Hyundai i30 CW 1.6 CRDI (66кВт); Hyundai i30 CW 1.6 CRDI (85кВт).

Изчисленията са направени на основата на премия за пълна годишна каско застраховка с 300 евро екстра, включително частично покритие със 150 евро екстра; 100 процента покритие; регистрация в Берлин, 12 000 км годишен пробег. Валидно за 2010/2011 година. Източник: GMACVS застраховане.

Опел Саутийст Юръп media.opel.com

Търговско представителство за България





Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница