Кратко описание на пп хонорари дос целта на пп хонорариДата05.08.2017
Размер16.96 Kb.
Кратко описание на ПП Хонорари - ДОС
Целта на ПП ХОНОРАРИ е да приема и съхранява данни за лица, на основата на които да извежда конкретни сметки за изплатени суми (хонорарни листи) и служебни бележки за плащания по чл.45 ал.4 на ЗДДФЛ, вкл. с дължимите осигурителни вноски от лицето, както и от работодателя. При това голяма част от данните (например процентите за лични и работодателски осигуровки ПП генерира по премълчаване на основата на минимални предходни данни като вида осигурен или вида плащане. Всички данни за тези сметки в рамките на една календарна година се съхраняват и дават възможност да се извеждат от една страна текущи справки (общо и за конкретни лица), както и след изтичането на годината (а по желание на потребителя - и във всеки момент) - справка по чл. 73 от ЗДДФЛ в стандартната форма, изискуема от данъчните служби. Независимо, че не е указана явно в нормативната уредба, издава се и обобщена служебна бележка за всички изплатени през годината хонорари на дадено лице, доколкото повечето поделения на НАП приемат такава бележка.

Разплащанията могат да се правят както по традиционния начин – на каса, така и чрез поддържане на нужните данни и извеждането им с оглед безкасово плащане по стандарт на различни банки; включително се поддържа и формат за безкасово плащане по електронен път чрез системата Multicash.

Освен това ХОНОРАРИ подготвя дискета за НАП (декларация 1 и 6) с придружителните документи на печат за всеки месец и може да извежда необходимите справки в произволен интервал от време по отношение удържания данък и на осигурителните вноски отделно за работодателя и за лицата.

ХОНОРАРИ ДОС позволява там, където има изход на печат, да се избира и печат под Windows в случай на лазерен или мастилено-струен принтер. Ако се направи такъв избор, то програмата автоматично прекодира съответния текст и извиква системната програма Notepad, след което е възможно както директен печат, така и при желание - текстово редактиране.

ПП Хонорари – ДОС функционира на стандартни персонални компютри под Windows 98/Me/2000/NT/XP.Няма ограничения за вида на използваните печатащи устройства, допустими са матрични, лазерни или мастиленоструйни принтери. Необходимо е наличието на външна памет (flash-памет, записващо CD или дискетно устройство) за изпълнението на архивни функции, както и за изготвянето на специфични документи за предаване в НАП.
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница