Музико терапия the Listening Program (tlp) Гл ас д-р Станьо Колевстраница1/3
Дата28.04.2023
Размер145.18 Kb.
#117463
  1   2   3
MUSIC TERAPI
Свързани:
conspectus CS, KRSSzadanie2023KSI160, UPlan 5-3 FKST BCSE, conspe, sadsa, BIOREZONANS, TES TERAPI, BIOREZONANS1, BIOREZONANS12, Proezdfdsfsffsfsfsdf, Operators, Zashto ne sika da se svalq nishto, Zashto ne sika da se svalq nishto, Zashto ne sika da se svalq nishto be

МУЗИКО ТЕРАПИЯ The Listening Program (TLP)  Гл.ас.д-р Станьо КолевThe Listening Program® – Система за стимулиране на слуховата преработка
The Listening Program е музикален метод, базиран на звуковото възприятие, който въздейства на мозъчната дейност като стимулация, с цел подобряване на успеваемостта в дейностите в училище, на работа и в ежедневието.
Систематичното обучение се осигурява чрез слушане на психоакустична променена класическа музика, която тренира мозъка да обработва звука по-ефективно. Това води до подобрения в :
  • Ученето
  • Вниманието
  • Говора и езиковите компетенции
  • Четенето, Слушането
  • Сензорната преработка и интеграция
  • Социална ангажираност
  • Поведение и саморегулиране;Музикални способности
  • Мозъчна дейност
  • Ежедневен живот

Деца, тийнейджъри и възрастни могат да използват програмата у дома, класната стая, клиниката, или на работното място. Тя е напълно преносима и лесна за ползване. Програмата за слухова стимулация (The Listening Program®) се вмества лесно във всякакъв дневен режим и изисква да отделите време само 15 до 30 минути на ден.

Тя е синтез на музикалното изкуство и сериозни научни изследвания. Майсторските изпълнения са на Камерния ансамбъл Arcangelos Chamber Ensemble. Използвани са модерни технологии за аудио обработка, за да се осигури ненадминато изживяване.
Как може нещо, което изглежда толкова просто – слушането на психоакустично променена класическа музика действително да въздейства върху широка гама от умения като четене, комуникация, обучение и памет?
Многобройни проучвания по целия свят, включително изследвания в Университета в Шефилд, Великобритания предоставят емпирични доказателства, в подкрепа на ефикасността на Програмата за слухова стимулация (The Listening Program®).
Как работи Програмата за слухова стимулация?Психоакустично променената музика на The Listening Program® е патентно записаната и защитена. Нейните характеристики са създадени, за да стимулират или „да упражняват” различните функции на системата за обработка на звука. В нашето ежедневие тази система директно кодира звуковите вибрации в невроимпулси, които мозъкът разпознава като звукове, шумове, музика или реч. Тренирането с The Listening Program® позволява на мозъчните функции по-добре да получават, съхраняват, обработват и използват важната информация, която е необходима за ученето, поведението, специализираните дейности и ежедневието.


Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница