Новият Opel Astra ще отбележи своята световна премиера в рамките на международното автомобилно изложениеДата14.05.2017
Размер45.1 Kb.
ТипИзложение
Седалки с великолепен комфорт за новия Opel Astra

Уникални в компактния клас – функции за масаж, за запаметяване на настройките и много други

Новият Opel Astra ще отбележи своята световна премиера в рамките на международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт през тази есен (17–27 септември 2015 година), но още днес е напълно ясно – никога преди в компактния клас не е имало толкова много лукс. Новата Astra е по-лека, по-ефективна и се отличава с модерни, високотехнологични характеристики, показатели и удобства, а благодарение на авангардната технология на седалките всяко пътуване се превръща в истинско отпускащо удоволствие. Независимите експерти от AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) потвърдиха официално със сертификат, че ергономичните седалки от висш клас на Opel осигуряват отличен комфорт при пътуване на дълги разстояния. Това признание продължава традицията на Opel в създаването на отличени с награди и полезни за здравето на гърба седалки. Наред с възможността за 18 вида настройки, сред които широчината на страничните опори, новите седалки се предлагат и с възможност за допълнителни комфортни функции като масаж, запаметяване на индивидуалните настройки и вентилация – наистина уникална комбинация в компактния клас. Пътниците на задния ред седалки също могат да очакват повече лукс в новия модел – в допълнение към увеличеното пространство в областта на краката се предлага и възможност за поръчка на отопление на външните места. Клиентите на новата Astra могат да зарадват себе си с новите луксозни седалки, разработени напълно самостоятелно от специалистите на Opel на изключително привлекателни цени – ергономичната седалка на водача със сертификат за одобрение от AGR вече се предлага на допълнителна цена 390 eвро.

Седалките са сред най-важните елементи в автомобила, защото са свързани с безопасността, комфорта и дизайна. Това е една от причините, поради която ние заедно с нашите партньори считаме, че разработването на системите на седалките е с голям приоритет", заяви Чарли Клайн, вицепрезидент автомобилен инженеринг в Opel. "Седалките на новата Astra продължават да се стремят към съвършенство и са отражение на уменията и приноса на нашите инженери и дизайнери. Седалките на Astra предлагат в компактния клас напредничави функции, които обикновено могат да бъдат открити само в автомобилите от висшия клас."Изключителна лекота – седалките са с десет килограма по-леки

За екипа, наброяващ повече от 100 експертни служители, разработката на комплекса от седалки за новата Astra започва още преди близо пет години. “Още от самото начало трябва да се вземе под внимание вграждането на относително обемистите седалки в интериора. Tова означава, че седалките трябва да пасват в автомобила точно до последния милиметър и във всички посоки”, отбелязва Андрю Лойхтман, главен мениджър интериори в GME. Това е много предизвикателна задача, тъй като компонентите на седалките са сред най-големите части в един автомобил. Производството на седалките, от друга страна, само по себе си формира около десет процента от производствените разходи на един нов модел автомобили.

В същото време седалките имат силно влияние върху общото тегло. Затова при тяхната нова разработка инженерите е трябвало да изследват прецизно всеки един от съставните елементи на комфортните седалки на новата Astra, които се предлагат серийно. “Няма нито една част еднаква с предходните седалки”, посочва експертът. С цел да предоставят на пътниците на задните седалки увеличение от 35 милиметра в пространството за краката, облегалките на новите комфортни предни седалки са с много по-компактни размери. Това е станало възможно с помощта на модерни изчислителни методи, както и с използване на по-леки полиуретанови пенопласти и свръхвисокоякостни стомани за елементите, скрити под тапицерията на седалките. “Така че новите седалки са с около десет килограма по-леки от тези в предходния модел”, пояснява Лойхтман. Tова важи не само за седалките на водача и пътника до него – задните седалки на новата Astra също са по-леки и по-компактни по размери, формата им е оптимизирана, а опората в областта на бедрата е подобрена с увеличен наклон на седалищната част.

Знак за одобрение AGR за ергономичните седалки

Ергономията в интериора не се изчерпва с формата на седалките, а започва още с разположението на седалките в купето”, отбелязва Лойхтман. Специалистите на Opel са подобрили допълнително комфортните седалки на Astra и в това отношение, разполагайки ги по-ниско. “Специално тази мярка дава възможност за удобно настаняване на по-висиоки водачи с динамичен стил на шофиране”, пояснява той. Благодарение на диапазона от 65 милиметра за настройка по височина – най-големия в този пазарен сегмент – водачите с по-нисък ръст също ще открият със сигурност своята оптимална позиция зад волана. Благодарение на допълнително предлаганата възможност за запаметяване на индивидуалните настройки при ергономичните седалки от висш клас тя може да бъде съхранена само с едно натискане на бутон. Tова е идеално решение при използване на служебни автомобили от една и съща група водачи, както и за семейни двойки, които споделят шофирането на новия Opel Astra. Базовата версия на допълнително предлаганите ергономични седалки включва четири вида настройки на електропневматичната лумбална опора (напред, назад, нагоре и надолу), промяна на наклона и регулиране на дължината на седалищната част и оформление на седалката с контури, които се адаптират към естествените извивки на гръбнака. Ергономичните седалки от висш клас включват още електропневматична настройка на страничните опори, които оказват по-добра поддръжка на тялото, разширявайки или стеснявайки облегалката. Всички тези отлични ергономични предимства са убедили AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) - независимата организация на лекари и други специалисти, работещи за предотвратяването на здравословните проблеми в областта на гърба, че новата Astra също заслужава знака за одобрение от страна на AGR.На разположение са приятен масаж, климатизация и отопление

Седалките трябва не само да осигуряват сигурна опора на тялото на водача, а и да предоставят необходимата топлина или хлад в зависимост от преобладаващите климатични условия. Комфортната седалка на новата Astra разполага с пасивна система за управление на климатизацията, използваща дишащи материи на тапицериите и елементи от перфорирана полиуретанова пяна, които значително подобряват отвеждането на влагата от тялото и способстват за подобряване на микроклимата на седалката. Ергономичните седалки от висш клас на новата Astra на свой ред могат и двете – да поддържат както хлад, така и топлина. Малки вентилатори засмукват въздуха, а с него и влагата, която се отделя от седящия, и ги отвеждат от тялото. През зимата вграденото отопление се грижи за комфорта на водача, на пътника до него, както и на пътуващите на задните външни седалки, осигурявайки им приятна топлина. Tези, които искат да превърнат своя автомобил в своеобразно уелнес студио при пътуване на дълги разстояния, могат да се насладят на функцията за масаж само с едно натискане на бутон и да пристигнат освежени и без болки и схващания до крайната цел дори след дълги часове зад волана.
Каталог: pi files -> 2015
2015 -> Jiangling T7 e с двигатели от Isizu, а производството му започва от другия месец
2015 -> Пресинформация 28 май, 2015 година Opel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlay
2015 -> Infiniti представи специалната версия Q50 Adeyaka Предлага се за трите двигателя на модела
2015 -> Над 10 000 души откриха сезона по драг рейсинг
2015 -> Трите болида Porsche 919 Hybrid ще стартират първи, след тях са трите болида Audi R18 e-tron quattro. Не е изненада, че Porsche доминира в квалификациите на тазгодишното 83-то състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман”
2015 -> Продават Audi Quattro A1 от Група b автомобилът е управляван от Хану Микола
2015 -> Хитовият R8 с 850 конски сили (Видео)
2015 -> Audi загатна за светлините на R8
2015 -> Отмъстителите: Ерата на Ултрон
2015 -> Кобра 11: обади се нов сезон


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница