Работно времеДата16.05.2017
Размер33.86 Kb.
#21474
Добре дошли в библиотека "Долината". Бихме желали да Ви запознаем с нашите услуги.

Работно време


Понеделник - Четвърък: 7:30 - 1:00

Петък: 7:30 - 22:00

Събота: 10:00 - 22:00

Неделя: 10:00 - 1:00

През лятото, на празнични дни и през ваканциите имаме различно работно време. Обадете се на телефон 737-3432 за повече информация.

Намиране на книги, публикации и видео касети


За да намерите определена книга, списание или видео касета ползвайте електронния ни каталог ("OSU Libraries Online Catalog"). Ако търсите определена статия, може да ползвате електронните бази данни. Ако се нуждаете от помощ питайте на информацията ("Reference desk").

Фотокопиране и разпечатки


Можете да преснимате части от книги и списания. Фотокопирни машини има на всеки етаж. Цената е 7 цента/страница. Преснимането от микрофилми струва 10 цента/страница. 

Повечето от компютрите на втория етаж са сварзини с принтер. Цената за разпечатки е 7 цента/страница. Ако сте свързани в ONID (компютерната система на OSU) сумата за разпечатките Ви ще бъде автоматично добавена към Вашата сметка. Ако не сте студент в OSU ще тръабва да закупите карта за разпечатки ("printing card").


Карти за фотокопиране и разпечатки


Карти за фотокопиране се продават на две места: на втория ("main") етаж до телефонните бутки и във фотокопирния център на същияат етаж. Цената на картата е $1. След като я закупите можете да добавяте суми за фотокопиране.

Студентите на OSU могат да добавят пари към студентската си карта и нямат нужда от специална карта за фотокопиране. Имаме една машина която работи с монети.


Ползване на други библиотеки 


Книги или списания, които не са в нашата бибиотека могат да се поръчат от други библиотеки ("Interlibrary loan"). Тази услуга може да се ползва от студенти и служители на OSU. Питайте на информацията ("Reference Desk") как да се регистрирате за тази услуга чрез ONID.

Вестници


Имаме абонамент за множество вестници от различни държави. Те са намират в стаята за вестници ("newspaper room"). За повече информация посетете: http://osulibrary.oregonstate.edu/research/guides/news.html

Ако се интересувате от световните новини, можете да ползвате SKOLA, коятое се намира до стаята за вестници.

Там се предават новини от различни държави, на различни езици.

Загубени вещи


Ако загубите нещо в библиотеката, питайте служителите които издават книгите ("circulation desk"), дали някой го е намерил.

Важни места


Информация ("The Reference Desk") --- имаме специално обучени служители, готови да Ви помогнат с ползването на библиотеката. Можем да Ви покажем как да ползвате базите данни и електронния ни каталог. Ако имате проблеми с компютрите или принтерите, не се притеснявайте да ни попитате. Посетители на университета могат да си проверят електронната поща на някои от терминалите.

Издаване на книги ("Circulation Desk") --- вземане и резервиране на книги, видеокасети и други материали от библиотеката, включително шкафчета и стаи за учене. От тук също можете да вземете OSUware CD, с което можете да се свържете на Интернет от вкъщи и да ползвате услугите на библиотеката. Ако загубите нещо, проверете тук дали някой го е намерил. Даваме на заем лаптопи с безжичен достъп до мрежата.

Център за учене ("Collaborative Learning Center") --- намира се на втория (“main”) етаж. Тук се намират асистенити и студенти, които предлагат индивидуална или групова помощ по различни предмети --- математика, физика, химия и други.

Инвалиди и студенти със специални нужди могат да се обадят на ерил Мидълтън (Richenda Wilkinson) на тел. 737-9902, или пък да и изпратят електронна поща на адрес: Richenda.Wilkinson@oregonstate.edu

 

Не е позволено да се внася храна в библиотеката, защото може да повреди книгите. Внасянето на напитки е позволено само в затворени съдове. Мога ли да поръчам превод на друг език?

Ако не можете да намерите информация за “Услугите на Библиотеката” на Вашият език, можете да поръчате превод. Ако имаме преводач, ще обработим Вашата молба. За повече информация, свържете се със Мей Чау (May Chau) – may.chau@oregonstate.edu.Къде мога да намеря информация за “Услугите на Библиотеката” на моят език?

Можете да вземете “Услугите на Библиотеката” от информацията на вторият етаж http://osulibrary.oregonstate.edu/locations/floor2.html на библиотеката, и също от English Language Institute


Върнете се на Table of Contents http://osulibrary.oregonstate.edu/research/srg/libserv.htm
Върнете се на азбучения индекс http://osulibrary.oregonstate.edu/research/srg/

или на индека по тема http://osulibrary.oregonstate.edu/research/srg/subject.htmна Subject Research Guide.
Каталог: services
services -> I. Описание на клиентския терминал Общи положения на работата на системата
services -> Четвъртото поколение сателити и перспективите за развитие на услугите в inmarsat цвятко Т. Цанев, Гроздю Хр. Грозев, Чавдар Ил. Александров
services -> Отдел “контрол на околната среда”
services -> Тарифа за търговия на международните капиталови пазари чрез електронна платформа, предлагана от ип „Реал Финанс” ад
services -> Ценова политика на 21-вия София Филм Фест ндк – зала1
services -> Име, ПРЕЗиме, фамилия /дирекция/отдел/ длъжност
services -> Уважаеми съграждани
services -> Образец №5д спецификация на хранителните продукти по обособена позиция №5 консерви и други хранителни продукти
services -> Ценова политика на 22-рия София Филм Фест


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница