Решение за следните промени в Управителния и Надзорния съвет на дружеството, които все още на са официално одобрениДата23.05.2018
Размер22.25 Kb.
#69506
ТипРешение
СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРЕСАТА

№ 18/2011г.

31 август 2011г.

VIG Re: Промени в състава на Управителния и Надзорния съвет
Считано от 1 септември 2011г. съответните комитети взеха решение за следните промени в Управителния и Надзорния съвет на дружеството, които все още на са официално одобрени:
Изпълнителният директор на VIG Re Петер Хаген се оттегля от Управителния съвет на дружеството на 31 август 2011г., с оглед бъдещите му отговорности в ръководството на Виена Иншурънс Груп.
В качеството му на Изпълнителен директор, Карл Финк ще поеме председателството на Управителния съвет от 1 септември 2011г. за следващите пет години. Същевременно, останалите членове на Управителния съвет - Душан Богданович, Денис Пехар и Клаудия Странски – бяха преизбрани за още пет години.
Франц Козина ще бъде Председател на Надзорния съвет, избран от общото събрание, проведено на 31 август 2011г.
Считано от 1 септември 2011г. Управителният съвет на VIG Re ще включва следните членове:
Карл Финк, Изпълнителен директор

Душан Богданович

Денис Пехар

Клаудия Странски


Считано от 1 септември 2011г. Надзорният съвет на VIG Re ще включва следните членове:
Франц Козина, Председател

Петер Хьофингер, Зам. председател

Мартин Дивиш

Волфганг Ейлерс

Роланд Грьол

Юрай Лелкес


VIG Re – презастраховател с опит в ЦИЕ

Благодарение на отличните си капиталови ресурси и висококвалифицирани експерти, както и оценката А+ от Standard & Poor's, базираната в Прага VIG Re се позиционира като специалист в презастраховането в региона на ЦИЕ.


Успешно представяне за първото шестмесечие на 2011г.

Първата половина на 2011г. завърши с много добри резултати за VIG Re. Печалбата (преди данъци) се увеличи с 47.1 % до 10.8 млн. евро. Премиите се повишиха с 25.0 % в сравнение със същия период на предходната година и достигнаха 173.3 млн. евро. Около 77 % от тях бяха генерирани от общото застраховане, 15 % от здравното и 8 % от животозатраховане . Към първото шестмесечие на 2011г. комбинираният коефициент се запази на ниво от 94.9 %. Понастоящем, над 100 застрахователни дружества от региона на ЦИЕ са клиенти на VIG Re.


Перспективи за 2011г.

През 2011г. VIG Re ще остане фокусирана върху устойчивия растеж и си е поставила за цел да прескочи прага от 300 млн. евро премии.


Виена Иншурънс Груп (ВИГ) e една от водещите застрахователни групи в ЦИЕ с главно управление във Виена. Извън Австрия, чрез своите дъщерни фирми и застрахователни холдинги Виена Иншурънс Груп оперира също в Албания, България, Германия, Естония, Грузия, Хърватска, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Македония, Черна Гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Чехия, Турция, Унгария, Украйна и Беларус. Освен това Wiener Städtische Versicherung има филиали в Италия и Словения, а Donau Versicherung – в Италия.
На австрийския пазар Виена Иншурънс Груп (ВИГ) е представена от компаниите Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung и Sparkassen Versicherung.
За контакт:

ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП (ВИГ)

Александър Йедличка

Връзки с обществеността

Шотенринг 30, 1010 Виена, Австрия

Тел.: +43 (0)50 350-21029

Факс: +43 (0)50 350 99-21029

E-Mail: alexander.jedlicka@vig.com


Това съобщение може да намерите и на адрес: http://www.vig.com
Каталог: userfiles -> Bulstrad -> novini-english
novini-english -> Готови за лятото: Детският лагер осигурява приключения и забавления на близо 500 деца на служители от виг
novini-english -> Виена Иншурънс Груп: Сабине Щилер назначена за главен секретар
Bulstrad -> Виена иншурънс груп в България Вливане на Български имоти в булстрад виена иншурънс груп
Bulstrad -> Йоханес Мартин Хартман поема длъжността Председател на Борда на директорите във виг ре
Bulstrad -> Закон за автомобилните превози. Изисквания: Висше образование; Мин. 1 година опит в застрахователни обезщетения
Bulstrad -> Политика и практика за определяне и предоставяне на възнагражденията в застрахователно акционерно дружество
Bulstrad -> Виена иншурънс груп аг винер Ферзихерунг Групе – Промени в Управителния съвет


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница