Сергей станишев преседател на нс на бсп до валентина богданова председател на общопартинатаДата16.10.2017
Размер31.86 Kb.

ДО


СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

ПРЕСЕДАТЕЛ на НС на БСП
ДО

ВАЛЕНТИНА БОГДАНОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

ОБЩОПАРТИНАТА

КОНТРОЛНА КОМИСИЯ
ДО

КАТЯ НИКОЛОВА

ЧЛЕН на ИБ на ВС на БСП
Уважаеми другари,

Отчитайки динамичното и манипулативно развитие на обстановката, свързана с оспорването на проведената на 29.05.2010г. общинска конференция за избор на председател на ОбС на БСП-Враца, считам за необходимо да Ви уведомя следното :  1. В общопартийната контролна комисия бяха предоставени автентични документи /протокол от проведената общинска конференция; доклад на мандатната комисия; списъци на 150-те делегати, положили лично своя подпис; анкетни карти от проведената през месец октомври 2008г. отчетно-изборна конференция на БСП-Враца/, доказващи легимният ми избор за председател на ОбС на БСП-Враца. Съдържанието и достоверността на предоставените документи не подлежи на съмнение и същите могат да бъдат проверени по всяко време. Няма никакво документално основание за касиране на избора ми, който беше проведен съобразно действащият Устав на БСП. От присъствалите общо 150 делегати, за избора ми са гласували 145 делегати, което представлява един категоричен и безапелационен вот. Този вот отразява желанието на общинската партийна организация за консолидация. Независимо от изложените факти, Вие предпочетохте да вярвате не на предоставените Ви документи, доказващи легитимния ми избор, а на съмнителни писания, които днес се появиха в местния вестник “Конкурент”. След проведен разговор със Стефка Мерджанкова /секретар на ОПО “Вратцата”/, записана под № 9 в предоставената Ви и на Вас подписка от 11 човека, Мерджанкова заяви категорично, че е фалшифициран подписа й под това писмо и че жестоко е злоупотребено с нейното име и авторитет. Цялата подписка е била изготвена от Димитър Гъндев /фалшифицирал подписите на Георги Михалчев и на Росен Михайлов/, Дафинка Нинова /фалшифицирала подписите на Велика Тошева, Аглая Несторова, Стефка Мерджанкова/ и Светозар Луканов /фалшифицирал подписите на Бонка Йоловска и Павлин Никифоров/. Единствените истински подписи са на Светозар Луканов, Тони Томов и Дафинка Нинова. Твърденията ми са доказуеми и в този смисъл, сами разбирате, че разполагате с един подправен частен документ, по смисъла на чл.309 от НК. В случай, че решите да се позовете на този документ за касиране на избора ми, категорично заявявам, че съм изпълнена с решителност да сезирам съответната компетентна прокуратура, с оглед наличието на данни за осъществен състава на чл.309 и чл.316, вр.чл.309 от НК. Евентуалното касиране на избора ми, от своя страна, ще бъде достатъчно основание да обжалвам в съда становището или решението на общопартийната контролна комисия, което и смятам да направя.

  2. С писмо Ваш изх. № 01.30-16/17.06.2010г., за което узнах от медиите, беше обявено за нищожно дадено ми пълномощно изх. № 0061/08.06.2010г. “Високото чувство на политическа отговорност и партиен дълг”, означава да не упълномощаваш председател на ОбС на БСП на 08.06.2010г. и на 17.06.2010г., чрез писмо до медиите, да бъде уведомен, че пълномощията му са нищожни и унищожени още в деня на упълномощаването. Категорично заявявам, че във връзка с даденото ми пълномощно, единственото извършено от мен действие, се състои в полагането на подписа ми върху касационна жалба-изложение до трета инстанция, ВКС-София, свързана с гражданското дело за придобиване по давност на собственост върху недвижим имот в гр. Враца от НС на БСП.

Що се отнася до политическата стойност на моите действия, те са произлезли от проведената на 29.05.2010г. общинска конференция, съгласно чл.33, т.4.5, подточка “В”.

В писмото за отнемане на пълномощното, се твърди, че съм подала невярна и подвеждаща информация в НС на БСП относно избирането ми за председател на ОбС на БСП-Враца. Предвид неоспоримата автентичност на документите, представени за доказване на избора ми, горепосоченото твърдение представлява за мен обида, нанесена ми публично и е деяние съставомерно по смисъла на чл.148 от НК. Предвид стеклите се обстоятелства, съм изпълнена с решителност да сезирам съответната компетентна прокуратура.  1. Проведеният на 18.03.2010г. избор на Николай Иванов за председател ва ОблС на БСП-Враца, е изцяло в нарушение на действащия Устав на БСП, независимо от официалното писмено становище на общопартийната контролна комисия. Това становище е достатъчно основание за подаване на искова молба до компетентния съд за обявяване в нищожност решението на ОблС за избор на Николай Иванов. Предвид стеклите се обстоятелства, аз съм изпълнена с решителност да подам такава искова молба.

  2. На предстоящото през месец октомври 2010г. заседание на 47-ия конгрес на БСП, смятам да взема активно участие, при което ще представя на вниманието на аудиторията всички гореизложени факти.

18.06.2010г. С уважение :гр. Враца /Цветелина Дамяновска/
Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница