Ситуацията в странатаДата27.10.2018
Размер52.9 Kb.
#101271

 1. Ситуацията в страната:

 • ГЕРБ вече започнаха своята предизборна кампания. Както през 2011 г. всеки ден в медиите се налагаше тезата, че се строи и се откриват обекти, така днес ГЕРБ взе на въоръжение тезата, че вдига доходите.

 • Най-важното е още отсега ясно да видим, че ГЕРБ за момента не е вдигнал никакви доходи, освен на своята собствена чиновническа каста – служители в министерства, агенции, областни управи. Всички други засега чакат да им бъдат вдигнати доходите. Това е предизболно купуване на гласове.

 • Обяснявайте на хората, че няма вдигане на доходи, защото даже да бъдат изпълнени тези обещания на ГЕРБ доходите няма даже да догонят инфлацията, камо ли – да се вдигнат. Тогава можем да говорим, че ГЕРБ започват да гонят инфлацията, но не и че вдигат доходи.

 • Пенсионерите – обещават им по-високи пенсии през април, когато зимата отдавна ще е свършила, тоест – ГЕРБ обича възрастните хора на още една тежка и гладна зима, а и правят точно това, в което обвиняваха нас – че вдигаме пенсиите предизборно и друг ще ги плаща.Важно е да обясняваме на пенсионерите да не се подвеждат, да не вярват на този популизъм, да не позволямат гласът им да бъде купен с обещания.

 • ГЕРБ не направи нищо за сигурността на хората и в борбата с престъпността – В селата и малките градове е трагедия. Причината, е че целият ресурс на МВР отиде в показните акции, а сигурността на обикновения човек не е грижа на държавата. Това не е силна дължава, а силова държава. Аз съм за силна държава, за твърдост, но в рамките на закона, а не селективна.

 • Провал в икономиката – тотален. ГЕРБ подкрепяше през всичките тези години спекуланти, прекупвачи, пренареждаше порциите на едрия бизнес и създаде собствена олигархия. Дребният и среден бизнес е оставен на самотек, а от него идва основно заетостта, сигурността на хората.

 • Безработицата е отново проблем номер едно на България – през 2005-2009 г. тя бе стигнала до едни приемливи нива, а работна ръка се търсеше. Днес е обратното –отново способните и кадърни млади хора бягат.

 • ГЕРБ даде най-лош знак на инвеститорите, чрез криволиченето за АЕЦ „Белене” – изгони един инвеститор, защото е руски, а сега клекна пред един друг итнвеститор – непознат никому, без ясен профил – само защото е американски. България при ГЕРБ се управлява от Вашингтон.

 • Обяснявайте на хората, че ГЕРБ отдавна държи съдебната власт – днес прокуратурата гони певец, заради песен. Колкото и вулгарна да е тя, мотивът е ясен – не е харесала на ГЕРБ. Отдавна съдебната система бе притисната и уплашена и днес работи изцяло под диктовка на управляващите. Те няма как да си служат с нея като оправдание вече, след като имат и мнозинство в новия ВСС.

 • Полицейският протест – ние трябва да разберем и подкрепим тези хора, но не всички – реалните полицаи срещу чантаджиите”. Погрешен бе подходът на колегата Горов, който сложи общ етикет на всички полицаи – едва ли не некадърни, изнасилвачи, изверги. Това е грешка. БСП е партия, в която вярваха няколко поколения от българското офицерство. Днес ние ще направим грешка, ако в борбата с Б.Б. и Цв. Цв. Нападнем и тези хора.

 • Да сме готови всеки от нас да участва в кампанията. Да дадем път на младите хора. Да отворим СП – днес най-важен е въпросът за съюзниците, защото тези избори ще се решат на един своежбразен трети тур – когато големите партии си преброят съюзниците и тези, с ксоито могат да работят.

 • Нашата тема е социалната. Хората са гладни вече. Те се интересуват от конкретни проблеми – Моля, кажете ми пет или десет реални проблема от вашата община и да започнем да ги работим още сега. Хората искат да видят резултат, а резултатът на ГЕРБ е видим само около магистралите и жълтите павета – ние в София – област имаме нещастието да сме далеч от лъскавата страна на ГЕРБ – управлението. Това е шанс на БСП в областта.

2. Събитията в БСП:

 • Няма вътрешнопартиен конфликт и разделение. Подолбна заплаха вадят хора, които са се вкопчили в постовете си.

 • БСП е единна и всички ние ще дадем за победата й всичко от себе си.

 • Полбедата е напълно възможна. Да, ГЕРБ има машина за избори, но изборите през 2011 г. показаха едно – че в отделни региони, където има мотивация, способни хора, добър кандидат – няма пречка БСП да спечели въпреки натиска. На други места натискът е само удобно алиби, че сме загубили. Ние сме готови за натиска, но е важно и да сме готови за победа. Видя се и с президентските избори – с добри кандидати успяхме почти да преобърнем вота, но отново ДПС ни провали (Приказките на Доган за целувката) – важно е да разчитаме на своите сили и да сме готови за удари именно от тези, които смятаме за съюзници.

 • Победата не е мобилизация зад една линост или зад един екип, а мобилизация зад идеята.

 • След изборите – реален разговор за организационното състояние – БСП е по официални данни 150 хиляди човека, за АЕЦ „Белене” събрахме подписи, колкото бяха гласувалите за БСП в най-тежкия период – 2009 г. Това не може да ни удовлетвори.

 • Аз – Кирил Добрев – през 2009 г. бях един от хората, които най-активно защитиха лидерския пост на Сергей Станишев и днес не приемам да ме причисляват към някакви лагери. Тогава други хора, които днес четат морал се кандидатираха срещу него, искаха оставки.

 • Преди конгреса аз с гласа, лицето и съвестта си подкрепих един от кандидатите за лидер. Това бе нормална процедура и в рамките на устава – да има атернативни кандидати, да има различни мнения. Днес няма да приема някой да говори за фракции и групи, защото това бе уставна процедура. Но днес конгресът е минал и ние сме обединени зад ръководството. Но няма и да приема, че критиката срещу отделни грешки е равна на работа за ГЕРБ.

 • Пример – Кутев – СПИН скандалът и досега се ползва от Бойко Борисов, Яне Янев се упражнява на гърба на БСП, а едва ли има човек сред нас, който да е доволен от медийната политика на БСП. Аз съм убеден, че тези критики трябнва да се чуят и изправят сега, а не да се питаме защо пак загубихме изборите.

 • На БСП трябва нова медиина политика – не толкова собствена телевизия или повече време за интрвюта, отколкото по-искрени, истински и ясни послания. С „проповеди” по трибунките това не се постига – напоследък политическия ни живот заприлича на седмична размяна на „проповеди” – в сряда Б.Б. дръпва една проповед за магистралите, а в петък БСП – друга за проблемите и какво е направил миналия кабинет. Време е за нови послания, а не за състезание между двете правителства. Време е да хвърлим мост към бъдещето. През 2009 г. хората знаеха защо гласуват за Бойко – сащото уж е честен и ще гони „лошите”. Днес също така трябва да се знае краткият и ясен отговор защо трябва да се върне БСП на власт!

 • А аз и сега смятам, че др. Първанов има място да бъде по-активно използван в БСП – той може много да направи сред колебаещите се, сред симпатизантите на други партии, сред разочарованите от БСП, сред неопределилите се. Той може да помогне на експертно ниво, за коалиционни разговори и т.н.БСП не е вече милионна партия, за да може да си позворли с лека ръка да отбягва авторитети.

 • Първанов – Премиер. Сергей в Брюксел и начело на европейските социалисти и на БСП, но тук ни трябва кандидатът за премиер, човекът, който хората ще знаят, че избират като противовес на Бойко Борисов. !!!

 • Другарят Станишев и настоящото ръководство имат ясен мандат да ръководят БСП поне до изборите и те имат задължението да водят кампанията. На всички нас, но най-вече на ИБ и Щаба е отговорността за изборите в национален мащаб. Ние ще помагаме както можем на местна почва.

 • Важно е как се редят листите – има два подхода. Първият е този на послушните и парашутистите, но с такива ние няма да надвием ГЕРБ. Вторият подход е ня хората, които печелят гласове, които са познати, които имат качествата да са в НС – експертни, политически, граждански. Ще работим за втория подход.

 • До изборите БСП трябва да се мобилизира, защото вече сме закъснели.

 • ГЕРБ вече води кампания, ние сме предимно в чужбина. Преди да спечелим в Брюксел или Париж трябва да спечелим в Ихтиман или Горна Малина.

 • Да дефинираме какво е за нас победа – Аз не приемам, че победата за нас може да е морална, или че може за победа да приемем падането от ГЕРБ от власт. Та нима с Кунева, десните и ДПС ще е по-добре или Кунева и ГЕРБ. Не, победата е само една и тя е мнозинство на БСП и възможност БСП да състави собствено или коалиционно правителство.

Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница