Спортното училище в Плевен е партньор по проект на училищаДата22.07.2016
Размер112.55 Kb.

Спортното училище в Плевен е

партньор по проект на училища

от шест държавиАнтоанета Костова

Учениците от Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен ще са партньори  на свои връстници от училища в Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия в рамките на проекта „ Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването” по европейската програма за образование, обучение, младежта и спорта „Еразъм +“.

В продължение на две години над 700 ученици, подкрепени от 120 учители,  ще се включат в различни дейности, които ще им помогнат да намерят своето място в европейската общност, подчерта при представянето днес на проекта директорът на Спортното училище – Петър Георгиев.

В рамките на проекта ще бъде използван иновативен подход за обучение, като на помощ ще дойдат новите технологии,обясни Пепа Борисова, координатор на проекта. На първо място сред иновативните подходи тя посочи използването на електронното обучение, което ще провокира креативността на учениците и ще им помогне да бъдат по-независими при решаването на проблемите. Ще се използват обучителни виртуални обиколки, за да се запознаят учениците с повече места от градовете и държавите, партньори по проекта.

Широко застъпени ще са мултимедийните презентации. Разбира се най-вълнуващи за участниците в проекта ще са  посещенията в училищата, които са партньори по проекта. Предвидени са също посещения в университети, бизнес центрове, центрове за иновации, за да получат учениците по-добра представа за бъдещо развитие, подчерта Пепа Борисова.

След представянето на училищата партньори по проекта, във фоайето на Спортното училище беше открит специален информационен кът. Учениците отбелязаха с флагчета върху картата на Европа държавите, в които се намират тези училища партньори. С разгръщане на дейностите, информационният кът ще се обогатява.

Първата визита по проекта е през месец ноември в Полша. Плевенското училище ще е домакин на втората визита през месец март догодина.Спортното училище си партнира по проект с шест училища от Европа

Учениците от СУ „Георги Бенковски“ в Плевен заедно със свои връстници от Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия са част от нов проект на тема „Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването“, финансиран от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм +“. В продължение на две години те ще участват в различни дейности, които ще им помогнат да намерят своето място в европейската общност, да станат по-креативни и предприемчиви, да бъдат по-независими при решаване на проблемите си. Началото на проекта бе дадено едновременно в 7-те училища-партньори. В Плевен новата инициатива бе открита от директора на Спортното училище Петър Георгиев.

„Около 700 ученици на възраст между 12 и 16 години и 120 учители от седемте държави ще вземат участие в групови срещи през следващите две години“, съобщи той. В презентации днес бяха представени шестте училища-партньори по проекта. Възпитаниците на плевенското училище за шампиони ще имат важната роля в проекта да помогнат на връстниците си да си създадат навици за физическа активност и спортуване в свободното време. Плевенчани са домакини на втората среща по проекта, която е на тема „Европейските измерения на спорта“. Във фокуса й ще са организирането на спортни събития и състезания, както и насочване на тийнейджърите към повече движение. Във фоайето на плевенското училище бе открит кът по проекта, където всички ще могат да получават информация и да разгледат снимки за изминалите събития. Това се очаква да се случи още през ноември, за когато е насрочена първата среща между участниците. Тя ще се проведе в Полша.СПОРТНО УЧИЛИЩЕ - ПЛЕВЕН ЗАПОЧНА НОВ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ+"

Култура Образование

Написано от Вестник "Посредник"   

Понеделник, 20 Октомври 2014 12:15


Днес Спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен официално стартира новия си проект по програма "Еразъм+" на тема "Младите граждани на Европа - нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването". Партньори по проекта са 7 учебни заведения от 7 държави, съобщи директорът на Спортното училище в Плевен, Петър Георгиев. В новото начинание ще се включат учениците от Спортно училище "Георги Бенковски", заедно със своите връстници по Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия. Около 700 ученици, на възраст от 12 до 16 години, заедно с над 150 учители, ще участват в продължение на две години в различни дейности по проекта. 

Обмяна на онлайн информация и знания ще засилят тяхната креативност и предприемчивост, начин на мислене и ще им помогне да бъдат по-независими при решаване на проблемите си, обясни Петър Георгиев. В рамките на проекта ще се осъществяват посещения на университети, центрове за иновации, бизнес центрове, срещи с учители и университетски преподаватели ще даде възможност да развият уменията си и да разширят интересите си, което ще доведе до по-добра представа за бъдещи работни места. По време на обучителните реални и виртуални обиколки, учениците ще се запознаят с културата на страните, което ще спомогне за разширяване на интересите им. По време на официалното стартиране на проекта, беше излъчен кратък филм за училището, с който ще се представи пред останалите 6 партньори. В фоайето на учебното заведение, също така бе открит кът на проекта, където ще се отбелязват дейностите извършени по него.20 октомври 2014, 13:07

В Спортното училище стартира

международен проект

Днес  в Спортно училище „Георги Бенковски“ бе даден стартът на международен проект с участието на седем държави, в който участва и плевенското учебно заведение. Проектът се нарича „Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването.“  Финансира се по програма  „Еразъм плюс“. В продължение на две години ученици от Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия, Финландия и България ще обменят информация и знания, ще осъществяват разменени гостувания. В дейностите ще участват около 700 ученици от 12 до 16 г. и над  120 учители.

Спортното училище в Плевен ще бъде домакин на втората по ред среща, а нейната тема ще бъде „Европейските измерения на спорта“. По време на проекта са предвидени посещения на университети, бизнес центрове, срещи с учители и университетски преподаватели за опознаване на различни професии. Учениците ще се запознават с културата на страните, ще се обучават електронно, чрез директно участие  в събития и виртуални обиколки, ще подобрят владеенето на английски език.

Днес в училището бе представен проекта, както и училищата-партньори. Открит бе специален кът, където ще се отбелязват всички по-значими събития, свързани с начинанието.Спортното училище с амбицията

за реализиране на нови проекти

Съчетавайки учебно-възпитателна, спортно- тренировъчна и професионална работа, в първото в страната спортно училище „Георги Бенковски” - Плевен  започна нова дейност – работа по международни и европейски проекти. По думите на Десислава Данова – помощник-директор по учебната дейност, един от големите е започнал през тази година и е по програмата „Еразъм +”. По нейна преценка учениците се включват активно във всички организирани дейности и доказателство за това са многото награди, златни и сребърни медали. Възпитаниците на спортното училище показват и много добри резултати на външното оценяване на знанията им.

„Нашата гордост е партньорството със седем държави по проекта „Младите граждани на Европа. Нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването”. Продължава работата и по проект „Успех”, вече трета година се разработва и още един – „Ученически практики” – нещо ново за професионалното образование и обучение”, подчерта Десислава Данова.

Не на последно място са и проектите, в които участват заедно учители и ученици: за достъпна архитектурна среда, за обновяване на кабинетите по информационни технологии с нови компютри и по енергийна ефективност /саниране на сградата на училището/. Добър атестат за работата в училището по различни проекти е и фактът, че при кандидатстването за 10 проекта девет от тях са били одобрени.Николай СтоевКрай на формуляраСпортното училище посрещна гости от шест страни

23 март 2015 13:21

Група от близо 40 ученици и учители от Полша, Финландия, Турция, Италия, Румъния и Хърватска са гости от тази седмица на Спортното училище „Георги Бенковски" - Плевен. Учебното заведение е домакин на втората работна среща по проекта „Младите граждани на Европа - нашето бъдеще" по програма Еразъм +. Срещата се проведе на 23 март в зала „Плевен" и бе под надслов „Европейските измерения в спорта".Представителите на шестте държави бяха приветствани с „Добре дошли" от директора на училището Петър Георгиев и областният управител Ралица Добрева. Гости на срещата в областната управа бяха народния представител Владислав Николов, Цветан Антов - съветник на спортния министър Красен Кралев, Даниела Бачовска от Регионалния инспекторат по образование и др.Радвам се, че като директор на първото в страната ни спортно училище имам честа да ви приветствам с Добре дошли в нашия Плевен и в България, обърна се към присъстващите в зала „Плевен" Петър Георгиев.Гостите приветства и областният управител Ралица Добрева.

„Радвам се, че държавното спортно училище „Георги Бенковски" - Плевен е домакин на втората работна среща по програма Еразъм +. Убедена съм, че участието ви в такъв проект ще помогне на учениците да израснат като достойни граждани на Европа и да намерят своето бъдеще чрез получаване на добро образование и владеене на чужди езици. Желая на Добър час на участниците в този форум", каза в приветствието си Ралица Добрева.23 март 2015, 12:11

Деца от 6 държави посрещна

днес Спортното училище

Днес в зала „Плевен“ на Областна администрация Спортното училище официално посрещна деца от шест държави, които са гости по проект „Млади граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването“ по програма „Еразъм плюс“. На събитието присъства съветникът на спортния министър Цветан Антов.

15 учители и 21 ученици от Полша, Хърватска, Финландия, Румъния, Турция и Италия пристигнаха вчера в нашия град за втората по ред работна среща по проекта, който е с продължителност две години. Той ще завърши с два продукта: речник със специфичните думи от срещите, които ще бъдат преведени на всички езици, и т. нар. гид в бъдещето.

Гостите ще бъдат настанени в 17 деца от плевенското училище. Те ще участват в много игри, състезания, ще получат уроци по български език и ще бъдат запознати с кирилицата. Ще правят мартеници и ще садят дръвчета, разказаха още домакините от Спортното училище.

Спортното училище посрещна с хляб и сол гости от шест европейски държави
Антоанета Костова  23.03.2015 11:50

Днес в зала „Плевен” на Областна администрация беше открита официално втората международна среща по проекта „Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването” по европейската програма за образование, обучение, младежта и спорта “Еразъм +”.  Домакин на срещата е Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен, което е партньор по проекта с училища от Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия, чиито представители днес присъстваха на срещата. Те бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол.

Тя беше открита от директора на Спортното училище – Петър Георгиев, който приветства гостите с добре добре дошли в първото спортно училище в страната. Той пожела на младите хора да се чувстват добре в Плевен и в България.

С приветствие към участниците се обърна и областният управител Ралица Добрева, която изрази убеденост, че участието на младите хора в такава среща ще им помогне да израснат като достойни граждани на Европа и да намерят своето бъдеще чрез изучаване на чужди езици и трупане на опит.

Поздравителен адрес към гостите беше изпратил и кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

Гости на официалното откриват.не на втората международна среща по проекта бяха още народният представител Владислав Николов, съветникът на министъра на спорта – Цветан Антов, който е възпитаник на плевенското училище, и експертът от РИО- Плевен – Даниела Бачовска.Мотото на срещата в Плевен е „Европейските измерения в спорта”. Тя започна с представяне на всички участници. В програмата са предвидени спортни игри и турнири, демонстрации на карате и акробатика, ще бъде организиран и урок по ръгби. Включени са също и уроци по български език, запознаване с кирилицата, урок за българските традиции и изработка на мартенички. Гостите ще засадят дръвчета в двора на Спортното училище. Предвидени са и посещения на исторически забележителности и музеи в Плевен, Велико Търново и Арбанаси.

Срещата ще продължи до 28 март.

Държавното спортно училище в Плевен посреща гости от шест държави по европейската програма "Еразъм+"

17 март 2015 / 14:55

 

 BOBSTH 14:55:01 17-03-2015


IS1454BO.013
Плевен - спортно училище - европрограма

Държавното спортно училище в Плевен 


посреща гости от шест държави по европейската програма "Еразъм+"

Плевен, 17 март /Малин Решовски, БТА/


Първото у нас Държавно спортно училище "Георги Бенковски" в 
Плевен посреща гости от шест държави по проекта "Европейски 
измерения", включен в европейската програма "Еразъм+", съобщи в 
пресклуба на БТА директорът Петър Георгиев.
Двадесет и един ученици и 17 учители от Полша, Хърватия, 
Турция, Румъния, Финландия и Италия ще гостуват в Плевен от 22 
до 28 март т.г. Програмата им е на тема "Европейските измерения 
в спорта", каза Пепа Борисова, координатор по проекта. 40 
ученици от Спортното училище в Плевен ще се включат в различни 
съвместни прояви със своите връстници от останалите държави. 17 
ученици ще приемат гости в домовете си. 
Общо в проекта са ангажирани 700 ученици и 120 учители. За 
две години те ще подготвят два финални документа - "Нашият 
речник" и "Гид в бъдещето". Целта на проекта е да се покаже 
необходимостта младите хора да ползват в ежедневието си 
английски език, за да нямат проблеми в комуникацията си в 
държавите от Европа, каза Борисова. В рамките на проекта всички 
ще научат повече за традициите и културата на седемте държави. 
Първата среща на ученици и преподаватели е била в Полша, а след
България предстои проектът да продължи в Италия. 
Официалното откриване на гостуването в Плевен е на 23 март от 
10.30 ч. в залата на областната администрация.

/Видеозапис на пресконференцията на Спортното училище в Плевен 


е на страницата на БТА в интернет БТА-Live/.

 http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_npaix0jw


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница