Структура на разработкатастраница1/5
Дата23.07.2022
Размер79.78 Kb.
#114837
ТипИзложение
  1   2   3   4   5
примерна структура на диагностична разработка
Свързани:
ЦВЕТЕЛИНА-Кабакчиева-август-2019, 3.06.T.Atanassova, 2. МАТ 3-4 ГР.

Примерна структура на диагностична разработка

Съдържание

  • Целесъобразно е още в началото да се изведе съдържанието, за да може читателят да се ориентира в цялостната структура на изложението, основните въпроси, които се излагат и на тази основа по-нататък да възприема отделните раздели, части на дипломната работа в единство.

Увод

  • Уводът е всъщност развитие на темата, определяне на рамките, в които ще се изясни проблема. В обем от две-три страници авторът представя онова, което се разглежда подборно в изложението. Уводът трябва да съответства напълно на съдържанието и да не поставя проблеми, незасегнати в диагностичната процедура. Тук могат да се включат мотиви за избор на проблема и темата, някои трудности, свързани с осъществяване на замисъла.

Постановка на проблема и критичен литературен обзор

  • След увода, е необходимо да се постави на обсъждане проблематиката, която се изследва. Най- напред на основата на новите публикации и нормативни документи, излезли през последните години, авторът прави връзка с проблемите на собственото изследване. При постановката на проблематиката на диагностичната процедура авторът трябва да намери, постави и обоснове връзката на неговата тема с решаването на определени задача засягащи учебно-възпитателния процес.

Постановка на проблема и критичен литературен обзор

  • Най-важното, което трябва да се има предвид, се отнася до необходимостта да се направи задълбочен анализ на литературата, критично отношение към позициите и схващанията на отделни автори, излагане и обосновка на лично мнение. Литературният обзор не трябва да се превръща в каталог от преразказани мисли, а да се проследи развитието на проблематиката, да се изложат противоречиви становища по въпроса, да се защитава и аргументира собствената позиция. На тази основа се излагат решените въпроси от теоретичен и практически аспект, като особено внимание се обръща на онези от тях, които авторът възнамерява да реши, или най-малко да допринесе за тяхното решаване чрез дипломната работа.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница