Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия 16 ноември 2014 годинаДата23.07.2016
Размер19.83 Kb.
СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ

ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ - 16 НОЕМВРИ 2014 ГОДИНА
На този ден за пореден път ще почетем паметта на хилядите хора, загинали по пътищата, ще изкажем съболезнования на близките им и подкрепим тези, които продължават да страдат.

По данни на МВР всяка седмица у нас при ПТП загиват повече от 12 души. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди и свои грешки.

Пътнотранспортните произшествия с тежки последици не са природно бедствие, на което не можем да се противопоставим, те са бедствие в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани.

В много страни по света през последните години е постигнато рязко намаление на броя на жертвите от пътнотранспортни произшествия чрез предприемаме на ефективни мерки за противодействие. Добрите практики в една държава, в един регион, в едно населено място следва бързо да бъдат адаптирани и прилагани.

Нека Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е ден за размисъл и равносметка.

Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазни колани и каски, да избират разумна скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействие на алкохол или упойващи вещества.

Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане.

Да призовем пешеходците към отговорност като участници в пътното движение. Личното ни поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и нещастията по пътищата.

На този ден с дълбока почит изказваме благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, за които всеки ден се осмисля от спасен живот или подадена ръка за помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие.

РЗИ- Враца ще отбележи Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на 16 ноември 2014 година със следните дейности:

✓Провеждане на здравно-образователни беседи с ученици, горен курс на обучение на тема: “Безопасност на движението по пътищата”

✓Провеждане на здравно-образователни беседи с ученици от начален и прогимназиален етап на обучение на тема: “ Препоръки към пешеходците през есенно-зимния период”;

✓ Видеопокази с обсъждания на филми за ограничаване на транспортния травматизъм и употребата на алкохол.

✓Публикуване на информационен материал по темата на интернет страницата на РЗИ.✓ Разпространение на здравно-образователен материал на тема: “ Безопасност на движението ” сред жители на област Враца.
Каталог: files -> documents -> D%20PBPZ%20Analiz%20zdr%20sas%202012
documents -> Чл. С наредбата се определят условията и редът за осъществяване на дейностите с взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
documents -> Закон за устройство на територията в сила от 31. 03. 2001 г
D%20PBPZ%20Analiz%20zdr%20sas%202012 -> На 14 февруари съвпадат три празника
documents -> Наредба № рд-02-20-16 от 5 август 2011 Г. За планирането, изпълнението, контролирането и приемането на аерозаснемане и на резултатите от различни дистанционни методи за сканиране и интерпретиране на земната повърхност
documents -> Наредба № н-9 от 16 декември 2009 Г
documents -> 21 ноември световен ден без тютюнев дим
D%20PBPZ%20Analiz%20zdr%20sas%202012 -> Стандартизираните опаковки на цигари вероятно намаляват пушенето
D%20PBPZ%20Analiz%20zdr%20sas%202012 -> Приложение №4 Диспансерно наблюдение на децата през 2010/2011 година


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница