Съвместни прояви на програма „превенция и контрол на хив/спин”, регионални здравни инспекцииДата11.06.2018
Размер151.79 Kb.
СЪВМЕСТНИ ПРОЯВИ НА ПРОГРАМА „ПРЕВЕНЦИЯ И КОНТРОЛ НА ХИВ/СПИН”, РЕГИОНАЛНИ ЗДРАВНИ ИНСПЕКЦИИ (РЗИ), ОБЩИНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ (НПО) ВЪВ ВРЪЗКА С ТРЕТИ ЕТАП НА НАЦИОНАЛНАТА АНТИСПИН КАМПАНИЯТА – ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТСЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ/СПИН- 20.05.12 г.

Благоевград
По повод Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН на 20 май 2012 г. от 10.30 часа на Алея на здравето, парк Бачиново, ще се проведе информационнно - скринингова кампания за изследване с бързите тестове за ХИВ/СПИН под мотото „Едновременно здрави и достойни”. В същия ден в храм „Въведение Богородично” ще бъде отслужена панахида за жертвите на СПИН. Представителите на Местния обществен комитет за борба срещу СПИН (Община Благоевград, Сдружение „Адаптация”, Фондация „Перспективи”, „Информационен център за психично здраве” – гр. Благоевград и „Здраве без граници”) съвместно с медии и частни предприемачи ще засадят цветна леха от червени цветя с дължина шест метра с послание „Частица от мен, за да знаеш и ти!” под формата на червена панделка. В 21.00 часа в централна градска част ритуално ще се постави символична червена лента от 150 метра и ще се запалят свещи около фонтаните.
Бургас
Във връзка с Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН в периода 15.05-20.05. в заведенията ,,Бродуей”, ,,Парадайс”, „Калина” и ,”Фейс” се раздава ,,кафе с презерватив”. На 15.05. между 13-16 ч. Областен Ромски проведе обучителни мероприятия на тема „Какво знаем за ХИВ/СПИН” сред лица от социално слаби семейства от ромски произход. На 17.05. между 13-16 ч. в гр. Айтос Европейски Ромски Съюз заедно с РЗИ-Бургас проведе здравна беседа на тема „Отговорно сексуално поведение сред младите хора” с целева група младежи, отпаднали от училище.
На 19. 05. между 10 – 13 ч. РЗИ-Бургас и неправителствени организации ще предложат анонимни и безплатни консултации и тестване за ХИВ/СПИН в мобилни лаборатории на възлови места в града като Бургаски Свободен Университет, „Трия Сити Център” и пред Часовника на Община Бургас.
Варна
По повод Третия етап от Националната АНТИСПИН кампания - Ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН на територията на Община Варна между 14 – 20 май се организира кампания „Едновременно здрави и достойни”. Организатори са Дирекция „Превенции” на Община Варна, Регионална здравна инспекция-Варна, Център за социално-екологични практики, БМЧК-Варна. Мобилни медицински кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН и информационни пунктове в град Варна ще бъдат разположени при следния график:


  • На 18.05. от 18.00-21.00 ч. на входа на Морската градина

  • На 19.05. от 18.00-21.00 ч. на площад „Севастопол”

  • На 20. 05. от 18.00-21.00 ч. на площад „Севастопол”

На 19 и 20 май между 18.00-19.00 ч. на площад „Севастопол” в дискотека „Час пик” и клуб „Хоризонт” гимназисти от „Клуб 7-Rebels” ще отбележат с минутка мълчание своята съпричастност към жертвите на СПИН, ще запалят свещи и ще раздадат балони и образователни материали, за да привлекат вниманието на обществеността към значимостта на проблема ХИВ/СПИН.Велико Търново
По повод на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН РЗИ – Велико Търново съвместно с дирекция “Образование” в Община Велико Търново, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” и ученическите клубове по репродуктивно здраве „Секс, сигурност и свобода” и „К 7” се обединяват около няколко инициативи. След като младежи от двата клуба по репродуктивно здраве и други доброволци ръчно изработиха голяма червена панделка от парчета плат от стари дрехи по метода “patch work” (съшито от парчета плат), в 13.00 ч. на 19 май тази панделка ще бъде окачена на Стамболовия мост в гр. Велико Търново. С инициативата младежите отправят послание за включване на задължително здравно образование в училище, в това число сексуално и репродуктивно здраве, и изразяват съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.
В периода 14 – 18 май в училищата в гр. Велико Търново членовете на Клубовете по репродуктивно здраве и експерти от РЗИ-В. Търново са инициирали интерактивни обучения по темите „СПИН”, „Сексуално-преносими инфекции”, „Наркотиците”.
На 20 май от 13.00 ч. в парк Ксилифор ще се организират образователни игри със състезателен характер по теми, свързани със здравословния начин на живот, в които ще вземат участие отбори от училищата във Велико Търново.
Видин
В 11.00 ч. на 20 май представители на сдружение “Свободен Младежки Център”, БМЧК, РЗИ-Видин и Община Видин ще засадят цветна леха във формата на панделка от червени цветя под паметника на починалите от СПИН в града. Във видинските училища медицинските специалисти ще изнесат лекции сред учениците за рисковете и сериозните последици от необезопасените сексуални контакти, придружени с дискусии на тема „Какво знаем и какво не знаем за ХИВ/СПИН“. В повечето ОУ и СОУ в областния град ще бъдат поставени информационни табла с печатни материали за ХИВ/СПИН.
Враца
Във връзка с Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН в периода 15.05- 31.05.2012 г. медицински специалисти от РЗИ-Враца изнасят беседи на тема „ХИВ/СПИН – същност, профилактика и начини за предпазване от инфекцията” и обучение в умения за поставяне на презерватив сред ученици от Община Враца и Бяла Слатина.
На 15 май АНТИСПИН активистите от област Враца се включиха във факелно шествие под мото „Едновременно здрави и достойни”, по време на което се раздаваха здравно-образователни материали на участниците.

Дирекция „Надзор на заразните болести” към РЗИ-Враца предлага безплатно, анонимно и доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН на терен според следния график:
  • На 18.05. – в СОУ „В. Кънчов” - гр. Враца сред ученици от горните класове, включващо и и здравна беседа по проблемите на ХИВ/СПИН;

  • На 18.05. – в СОУ „Козма Тричков” - гр. Враца сред ученици от горните класове, включващо и здравна беседа по проблемите на ХИВ/СПИН;

  • На 21.05. - сред наркозависими лица, включени в метадонова програма към Център за психично здраве - гр. Враца;

  • На 21.05. - сред пациенти и персонал в МБАЛ „Хр. Ботев” АД - гр. Враца;

  • На 22.05. - сред пациенти и персонал в СБАЛПФЗ - гр. Враца;


Габрово
В Третата неделя на месец май доброволци от клуб „Компас” към сдружение „Социален диалог 2001” в 18.30 ч. ще изработят голяма панделка от запалени свещички в централната градска част в непосредствена близост до река Янтра, която ще бъде допълнена от запалени факли и АНТИСПИН плакати. Доброволците ще носят импровизирана маса, на която върху хартиени фенери всеки пожелал ще може да напише послание, свързано с жертвите на СПИН. По време на кампанията няколко екипа ще раздават информационни материали и презервативи в центъра на гр. Габрово. Кампанията ще приключи с пускане на хартиени фенери в небето, а свещите от панделката - по реката, върху специално изработени от доброволците лодчици и венци.

Добрич
За Третата неделя на месец май представители на сдружение „Здравна грижа за всеки“ ще засадят дръвчета в градския парк със съдействието на Община Добрич. Привечер на 20 май доброволци от общински клуб „К 7” ще направят червена панделка от запалени свещи в централна градска част на гр.Добрич, като раздават чаени свещи и презервативи на гражданите. Инициативата ще бъде допълнена и от концерт съвместно с Младежки дом „Захари Стоянов“ – Добрич. В големите дискотеки и кафенета в града ще бъдат раздавани презервативи.


Кърджали
През целия месец май РЗИ-Кърджали провежда здравни беседи с ученици от ПГ по туризъм, клуб „Модерен живот и здраве”, сред медицински специалисти в здравните кабинети в училищата в областта. На 19 май клуб „Младите хора” и доброволците от БМЧК-Кърджали ще излязат на поход до манастирчето „Св.Спас”, по време на който ще демонстрират първа долекарска помощ под надслов: „Първа помощ и СПИН”.

На 21 май от 9.00-16.00 часа в РЗИ-Кържали ще се проведе Ден на отворени врати за анонимно безплатно изследване за ХИВ, сифилис и хепатит С.Кюстендил
Мероприятията по повод Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН в гр. Кюстендил се организират от РЗИ-Кюстендил, членовете на клуб „Чуй ме”- Компонент 7 към Сдружение Ларго - Кюстендил, училища в гр. Кюстендил и гр.Дупница (гимназия „Н.Рилски”, ПГТ „Н.Й.Вапцаров”, гимназия „Хр.Ботев”). На 17.05. на площад „Свобода” в гр.Дупница учениците пуснаха балони с АНТИСПИН послание, вързани под формата на панделка.
На 19 май младежки клуб „Чуй ме” ще инициира Ден на отворените врати в залата на клуба в НТС - етаж 2, където връстници ще обучават връстници в превенция на ХИВ и сексуално преносими инфекции.
На 20 май от 19.00 до 21.00 ч. от сградата на Драматичен театър „Крум Кюлявков”- гр. Кюстендил ще се спусне 20-метрова червена панделка в знак на съпричастност с жертвите на ХИВ/СПИН. Доброволци ще организират бдение със свещи.
На 20 май от 11.00 ч. в двора на ОУ „Иван Вазов” в кв. „Изток” ще се състои здравна беседа за превенция от ХИВ/СПИН сред ромска общност, придружена с викторина по темата. Ще се организира и футболна среща под надслов „СТОП на СПИН–а”.

Ловеч
В рамките на Третия етап на Националната информационна АНТИСПИН кампания през целия месец май РЗИ-Ловеч в партньорство с медицинските специалисти и ръководствата на училищата в Ловешка област провеждат здравно-образователна кампания сред учениците под мотото „Едновременно здрави и достойни”. Кампанията включва здравни консултации и изследване с бързи тестове за ХИВ сред ученици.
Денят за съпричастност ще бъде отбелязан с Ден на Отворени врати в РЗИ-Ловеч, където желаещите могат да се изследват безплатно за ХИВ, хепатит В и хепатит С.


Монтана
На 18 май РЗИ-Монтана провежда Ден на Отворените врати за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ. Изследванията се извършват в микробиологичната лаборатория на РЗИ-Монтана на 18 май от 9-16 ч.
РЗИ-Монтана проведе здравно-информационна кампания в ДДЛРГ „Люба Тенева”- гр. Берковица и в Центъра за настаняване от семеен тип- гр. Берковица.


Пазарджик
На 18 май от 10.30 в центъра на град Пещера РЗИ–Пазарджик провежда здравно-информационна кампания, свързана с начините за заразяване и предпазване от ХИВ и изграждане на толерантно отношение към ХИВ-позитивните хора и техните семейства.

Деца от местните училища, облечени с червени тениски и държащи червени балони, ще подредят символично червена панделка, след което балоните ще бъдат пуснати в небето. На гражданите на площада ще се раздават презервативи и информационни материали. През целия ден на 18 май в гр. Пещера ще има представители на КАБКИС Пазарджик, разположени пред Община Пещера, които ще консултират и тестват за ХИВ всеки, който пожелае.


На 19 май от 10.30 ч. от центъра на гр. Пазарджик (Тортата) ще потегли шествие по централните улици. В един от паркове на града ще бъде направена традиционната панделка от свещи в знак на съпричастност към засегнатите от СПИН.
На 19 май в пет училища в Пазарджик представители на Клуб „Връстници обучават връстници” ще направят презентации по темата и ще раздадат информационни материали и презервативи.

Перник
По повод 20 май РЗИ-Перник ще проведе дискусии и видеопокази сред ученици на възраст от 13 до 19 години в училища от региона. На 21 май мобилен кабинет за анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ и СПИН ще бъде разположен в град Перник на площад „Кракра” от 14.00 до 17.00 часа за желаещите да се тестват.

Плевен
На 17.05. в центъра на гр. Плевен се проведе шествие и бдение със запалени свещи, организирано от БЧК-Плевен, РЗИ-Плевен и НПО, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към МЗ.
На 20 май от 10.30-12.30 ч. на площада пред МОЛ Плевен ще се предлага услугата доброволно, анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.
На 20 май от 20 ч. в централна градска част на Плевен ще започне младежко мемориално бдение „Баладия за здраве и достойнство”, придружено с китарен концерт от рок - балади на свещи.

Пловдив
Във връзка с Третия етап от Националната АНТИСПИН кампания на 10 май РЗИ–Пловдив организира информационно събитие, свързано с профилактика на ХИВ/СПИН по време на спортни инициативи в спортен комплекс „Гребна база” - Пловдив. Здравно-информационна кампания се провежда и в седмицата преди 20 май в Център за здравно-социални услуги за ромска общност - кв.Столипиново.
На 17 май РЗИ-Пловдив инициира здравна беседа, интерактивни игри, видеопрожекция и дискусия по темите “СПИН” и “Рисково сексуално поведение” с ученици от 10 и 11 клас на СОУ “Отец Паисий” - гр. Стамболийски. Здравна беседа имаше и с лица лишени от свобода в Пловдивски затвор по темата “ХИВ/ СПИН и рисково сексуално поведение” на 16 май от 13. 00 ч.

На 20 май доброволците от клуб „Ела Изгрей“ към Национален алианс за работа с доброволци ще отбележат Деня на съпричастност към починалите от СПИН с мирно шествие по Главната улица. Доброволците ще запалят фенери в памет на загиналите от болестта. Шествието ще приключи до Община Пловдив в 20.30 ч. Ще бъде изработена специална кутия с 31 джобчета и във всяко джобче ще има презерватив и листче с факт, свързан със СПИН. Целта е всеки минувач да си взима презерватив с листче на неговата рождена дата и да осъзнае, че няма значение на колко години си - от ХИВ можеш да се заразиш на всякаква възраст, без дори да подозираш.
Разград
По повод Третия етап от Националната АНТИСПИН кампания РЗИ-Разград изработи промоционни табла с начините за заразяване и предпазване от ХИВ-инфекция в седем училища в област Разград. В градовете Разград, Исперих, Кубрат и Лозница ще се раздвата здравно-образователни брошури и презервативи. На 20 май представители на РЗИ-Разград ще изнесат видеолектория сред младежи, посещаващи Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Русе
По повод Деня за съпричастност със жертвите на СПИН на 20 май от 15-17 ч. РЗИ-Русе заедно със сдружение „Център Динамика”, БЧК-Русе и сдружение „Здравеопазване и превенция на хора в риск” предвиждат в МОЛ Русе информационно-развлекателна програма, подготвена от младежки клуб „Домино” на „Център Динамика” и доброволци на БМЧК-Русе.
На 21 май от 19.30-21.30 ч. на централния площад пред Община Русе ще се състои младежки хепънинг с атракции и музикални изпълнения. Символът на кампанията – червената панделка, ще бъде представена от запалени свещи; в небето ще полетят червени фенери.
РЗИ-Русе обяви „Месец на отворени врати на КАБКИС”. Всеки, желаещ да получи здравна консултация или да се изследва за ХИВ, може да го направи на адрес гр. Русе, бул. „Скобелев” 40А.

Силистра
По повод Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/ СПИН на 17 май от 10.30 до 15.00 ч.в здравния кабинет на ПГПТ „Евлоги Георгиев” – гр. Силистра за ученици и училищни служители се предлагаше доброволно, безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ съвместно с РЗИ – Добрич.

В седмицата преди 20 май за учениците от 9 до 12 клас от ОСУ „Дръстър” се проведе информационна АНТИСПИН кампания „Въпроси, отговори на тема ХИВ/ СПИН и правилно поставяне на презерватив” под надслов: „Едновременно здрави и достойни”. На всички училища се предоставиха здравно-образователни материали на тема ХИВ/СПИН и презервативи.
Сливен
По повод Третата неделя на месец май РЗИ-Сливен предвиди дискусии с ученици на възраст 13-17 години по темата ХИВ/СПИН. На 20 май между 10.00-12.00 ч. сдружение „Жажда за живот” ще организира дебат на тема „Трябва ли да сме съпричастни с засегнатите от ХИВ/СПИН”. Същият ден на главната улица в гр. Сливен от 12.00-14.00 ч. ще се раздават презервативи и информационни АНТИСПИН материали. По-късно, от 14.00-16.00 ч. в Градската градина ще се обособи алея с балони, която ще започва с надписа „HIV-позитивен. Мини, ако си съпричастен!". Желаещите могат да напишат послания до засегнатите от СПИН върху сърце от картон и да запалят свещ в знак на съпричастност.

Смолян
В периода 16-18 май РЗИ-Смолян организира здравни дискусии на тема „Съпричастност към ХИВ-позитивни и починали от СПИН” в ПГИ „Карл Маркс”. В гимназията се раздават постери и флаери по темата, а гражданите на Смолян бяха призовани да запалят свещичка в знак на съпричастност с жертвите на СПИН.

София
На 18 май от 9.30 ч. в църквата „Св. Андрей Първозвани” Столична РЗИ и Столична Община - район „Сердика” организират панахида за починалите от коварната болест. Същия ден от 13.30 ч. в двора на 29 СОУ „Кузман Шапкарев” ученици ще засадят дръвче в памет на жертвите на СПИН.
На 20 май, неделя, на входа на Южния парк от 10.30 до 16.00 часа ще бъде разположен мобилен медицински кабинет за беплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Поводът е голямо спортно мероприятие на Министерството на физическото възпитание и спорта.
На 20 май от 16.00 ч. до 22.00 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина ще се състои концерт по повод Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Медиен партньор на инициативата е БГ радио. Ще участват изпълнители на БГ радио, група „Медикус” и ди-джей. Доброволци ще раздават презервативи и брошури, свързани с превенцията на ХИВ/СПИН. В края на деня участниците в събитието (доброволци, партньори, представители на МЗ) ще запалят свещи, които ще бъдат подредени под формата на панделката – символ на борбата с ХИВ/СПИН.
На 21 май от 9.30 ч. в здравния кабинет на Нов Български Университет Столична РЗИ ще изнесе услугата доброволно, анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН за всички желаещи да се тестват.
В софийските училища Столична РЗИ ще раздаде здравно-образователни материали по повод Третия етап на Националната информационна АНТИСПИН кампания; в учебните заведения ще бъдат оформени тематични табла; ще се състоят редица здравни беседи с ученици от горните класове.

Софийска област
По повод Третия етап от Националната АНТИСПИН кампания – 20 май 2012 г. РЗИ – Софийска област организира младежки инициативи на регионално ниво в редица населени места на областта под мотото „Едновременно здрави и достойни”. В гр. Етрополе ученици от СОУ „Христо Ясенов” и ОУ “Христо Ботев” ще участват в здравни дискусии по темата „СПИН - начини на заразяване и профилактика” и ще изготвят колажи на тема: „Кажи ми...забравям, покажи ми...помня...., включи ме...разбирам”.
В гр. Божурище учениците от СОУ „Летец Христо Топракчиев” ще изготвят презентация за СПИН и жертвите на болестта на века. Младежи от V- VІІІ клас ще организират изложба на тема „Приятелство и любов". На 20 май представителите на ученическия съвет ще присъстват на литургия в храм „Света Троица” в памет на засегнатите от ХИВ/СПИН.
Младежката организация на БЧК - гр.Своге ще посети всички учебни заведения на Община Своге, за да изнесе кратка презентация за СПИН и да раздаде брошури и презервативи. Основната задача, която младите хора си поставят, е да събудят у своите връстници съпричастност към болните от СПИН.  
В гр. Ботевград по повод 20 май учениците от ПМГ „Акад. Проф. Асен Златаров” ще оформят Алея на съпричастността в парка на гимназията, като засадят здравец и цветя.
В гр. Ихтиман РЗИ-София област ще запознае учениците от ОУ „Димчо Дебелянов” с темата „Предпазване от ХИВ/СПИН сред ромското население и вредата от ранните бракове между тях”.


Стара Загора
В Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН - 20 май - клуб „Зараза” към сдружение „Самаряни”, Младежки общински съвет и студенти от Тракийски университет ще засадят цветна панделка в двора на КСУДС – Стара Загора. В гр. Чирпан също ще бъде засадена леха от цветя под формата на панделка, символ на борбата с ХИВ.
На 20 май на входа на парк „Митрополит Методи Кусев“ в гр. Стара Загора ще се проведе кампания на открито под надслов „Звук и светлина“. В шадравана с жабките ще се пускат запалени свещи; събитието ще бъде озвучено с музикални изпълнения на живо.

Търговище
На 20 май от 10 – 17 ч. доброволци от ІІ СОУ - Търговище ще раздават презервативи и флаери с мотото на Деня за съпричастност на Изложение Търговище. В същия ден в църковните храмове в областния град ще бъдат отслужени литургии в памет на жертвите на СПИН. В градинката пред храма „Св. Ив.Рилски” от 10 ч. в продължение на час ще горят свещички под формата на панделката. От 10-11 ч. на 20 май доброволци от клуб на НСО и БМЧК-Търговище ще раздават презервативи и флаери на граждани в централната градска част.
От 14-20 май лаборатория на РЗИ-Търговище предлага безплатно и анонимно изследване за ХИВ.

Хасково
На 20 май в 20.30 часа доброволците от клуб „Заедно” ще направят панделка от свещи на входа на най-посещавания през уикендите парк в Хасково - „Кенана”. Преди да подредят и запалят панделката от свещи, доброволците, разделени на четири групи, ще обхванат по-голямата част от парка, за да раздават презервативи и промотират сексуално здраве.
В периода 14-18 май РЗИ-Хасково провежда видеопокази на тематични филми в ПГ по транспорт, СОУ „П. Хилендарски”, ПГМЕТ, ПМГ и ФСГ. В ПГМЕТ имаше и презентация на тема ХИВ/СПИН. Между 14-18 май в гимназиите на Хасково, Димитровград и Свиленград КАБКИС към РЗИ–Хасково раздава презервативи и здравно-образователни материали.
Здравно-образователна кампания започва и в 18 ч. на 20 май сред младежи в градовете Симеоновград, Харманли и Свиленград, инициирана от фондация „Толерантност и взаимопомощ”.

Шумен
Предиобед на 20 май на ключови места в гр. Шумен, гр. Нови Пазар, гр. В. Преслав и гр. Смядово ще бъдат изградени тематични АНТИСПИН шатри, в които доброволци ще дискутират с граждани въпроси за превенция на ХИВ/СПИН, като раздават презервативи и здравно-информационни материали. В същия ден от 11.00-18.00 ч. в централна част на Шумен, в нощните клубове и кафенета, екипи от доброволци на клуб „К 7”- Шумен с информационни табла под формата на панделки и сърца на своите гърбове ще популяризират идеите на кампанията „Едновременно здрави и достойни”.
На фасадата на административната сграда на БЧК-Шумен ще бъдат поставени два билборда на АНТИСПИН тематика. От 20-22 ч. в Деня за съпричастност със засегнатите от СПИН в пространство пред кино „Херсон” демонстрационно ще се извиси пандела от балони. Късно вечерта на 20 май в централната градска част на Шумен ще започне литийно шествие с чаени свещи.

Ямбол
На 17 май от 16 ч. фондация „Болни от астма” и РЗИ-Ямбол изнесоха здравна беседа на тема превенция на ХИВ/СПИН и раздадоха презервативи в СОУ в с. Бояново.

На 17 май в 17 ч. неправителствената организация и представител на Регионалната здравна инспекция в гр. Ямбол презентираха здравно-превантивна тема сред 100 младежи в кафе в центъра на ромската махала в гр. Елхово.


Каталог: images -> upload -> Doc Novini
Doc Novini -> Дкц „Александровска д-р Виолета Нанкова, кожен кабинет №103, от 09 до 13ч, тел
Doc Novini -> Лечебни заведения, в които са организирани безплатни прегледи от кардиолози по повод световния ден на сърцето област благоевград
Doc Novini -> Съвместни прояви на програма „превенция и контрол на хив/спин”, регионални здравни инспекции (рзи), общини и неправителствени организации (нпо) във връзка с втори етап на национална антиспин кампания – ден на влюбените – 14 февруари 2013 г
Doc Novini -> Отчет на програмата на правителството на европейското развитие на България втора година съдържание
Doc Novini -> Инициативи на рзи по повод отбелязването на световния ден без тютюн рзи благоевград 18. 05. 2012 г
Doc Novini -> Управителен съветна сдружение на общинските болници в българия


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница