Туристическа агенция за спорт и пътувания сред природатаДата15.02.2018
Размер88.54 Kb.
#58511
ТипПрограма
Валери ГАЙДАРОВ БАЛКАНТРЕК www.balkantrek.net

Ул. Патриарх Евтимий 11 Туристическа агенция за спорт и пътувания сред природата E.mail : vgaidarov@abv.bg

5800 ПЛЕВЕН ТО лиценз РКК-01-05824 Мобилен : 08 78 82 61 11

Ново ! Откривателство, природа, култура и върхове ВИЕТНАМ

Дати: 417.12.2016* Група : 4 - 12 души

* Датите са примерни и могат да претърпят малки модификации с оглед на предпочитаните дати на първите записали се и оглед на цените на самолетните билети.ВИЕТНАМ – ХАНОЙ, СЕВЕРНИТЕ ПЛАНИНИ И ХАЛОНГ
Изкачване на най-високия връх във Виетнам и на Индокитайския полуостров – Фан Кси Пан 3143 м. С джонка в залива Халонг. Столицата Ханой.
14 дни / 11 нощувки / 3 дни преходи пеша +

+ няколко разходки пеша, с велосипед, с лодка

Силни страни и акценти в това пътуване :


 • Разходки пеша в откривателство на селцата на етническите малцинства на Са Па

 • Разнообразие от красиви пейзажи

 • Срещи с местните етноси, отличаващи се със своите великолепни носии

 • Шарения пазар на Бак Ха

 • Изкачване на планината Фан Кси Пан

 • Прекосяване на забележителните терасовидно разположени оризови полета

 • Разглеждане на Стария квартал на Ханой

 • Разходка с корабче в магическия залив Халонг

ПРОГРАМА


Дни 1 - 2 София – Ханой (хотел)

Полет от София до Ханой с прехвърляне в Париж или Лондон и Хонконг. Пристигане в Ханой на следващия ден. Посрещане на летището в Ханой от нашия местен екип там (водач и шофьор) и трансфер до града. Настаняване в хотела след 14:00. Свободно време за почивка и освежаване след продължителното пътуване. Вечеря за добре дошли в местен ресторант. Нощувка в хотел.


Ден 3 Ханой – Лао Кай (нощен влак)

Ден за откривателство и разглеждане на столицата, изпълнена с една вечна грация. Ще започнем с посещение на Етнографския музей*, който събира и показва традиционните носии, предмети от бита, музикални инструменти и някои от жилищата на различните етнически групи населяващи Виетнам (54 етноса!). После ще посетим Храма на Литературата, наричан „първия университет на Виетнам” и Пагодата Тран Куок основана през 5ти век. Разглеждане на Пагодата Нгок Сон, намираща се на брега на езерото Хоан Кием. Една разходка пеша в старите квартали на Ханой ще ни позволи най-добре да разберем и възприемем местния живот. Вечеря в местен ресторант. После, трансфер до гарата на Ханой, за да вземем нощния влак за Лао Кай. Нощувка във влака в спални вагони.


* Етнографския музей е отворен всеки ден, без понеделник
Ден 4 Лао Кай – Бак Ха – Сапа (хотел)

Пристигане на гарата в Лао Кай рано сутринта. Посрещане и закуска в местен ресторант. Следва, трансфер до Бак Ха. Както всяка неделя, малкия градец Бак Ха се събужда в една поквара от цветове и парфюми. Ние ще открием неговия твърде оживен пазар* доминиран от червеното, цвета на роклите на жените от пъстрия Х`Монг. После, не направим една супер екскурзия със сампан по реката Сонг Чай (Светлата река) преминавайки през карстовите ждрела и през селцата Тай. След това, тръгваме за Сапа. Настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Подготовка за преходите в следващите дни. Нощувка в хотел.


* Пазара в Бак Ха се провежда само в неделни дни
Ден 5 Сапа – 2800 м (бивак)

Начало на покоряването на Фан Кси Пан. Сутринта, микробусът ще ни остави на прохода Хоанг Лиен 2047 м н.в. Начало на прехода преминавайки реката по бамбуков мост, след което постепенно изкачваме. Следобяд, достигаме една тропическа гора, която малко ще забави нашето темпо. Преди падането на нощта, спираме в джунглата, за да устроим нашия палатъчен лагер на около 2800 м н.в. Нощувка на палатка. 6 часа преход за деня ; + 1150 м положителна денивелация на изкачване ; - 400 м денивелация на слизане ;


Ден 6 2100 м н.в. – връх Фан Кси Пан 3143 м н.в. – 2200 м н.в. (бивак)

Преход по един по-стръмен терен, където а места дори ще трябва да се държим за корените и дърветата, за да напредваме. Прекосяваме една великолепна бамбукова гора. И накрая, ето ни на „Покрива на Индокитай” на 3143 м н.в. Гледка към Китай на север и към веригата Диен Биен Фю и Лаос на запад. Ще останем повече време тук, за да се възползваме от тази необикновена гледка преди слизането. Ще пристигнем до мястото за лагеруване, за нашата последна нощувка на палатка на 2200 м н.в. 7 часа преход ; + 600 м ; - 1100 м ;


Ден 7 2200 м – Сапа (хотел)

След закуска, слизаме леко към зелената долина на Са Па. Терасираните оризови полета, живописните селца хмонг и гиайс оформят този колоритен пейзаж. След като се разделим с местния екип от носачи, обяд в един добър ресторант в Са Па. Следобяд, свободно време за почивка и релакс. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотел. 3-4 часа преход за деня ; + 100 м ; - 700 м ;


Ден 8 Сапа – Лао Чай – Ханой (нощен влак)

Разглеждане на селцата Та Ван и Лао Чай доминирани от Червените Дзао. Ще срещнем местните хора и децата облечени с техните пъстри дрехи, които ще ни приветстват топлосърдечно. Трансфер до Лао Чай, за да вземем нощния влак за Ханой. Нощувка в спални вагони (климатизирани и комфортни).


Ден 9 Ханой – Ван Лонг – Там Кок (хотел)

Ранно пристигане на гарата в Ханой, към 5:30. Кратка разходка до пазара на цветята, който започва всяка ранна сутрин. Трансфер до един малък хотел, за да се вземе по един душ и закуска в местен ресторант. После, тръгване за Хоа Лю, където ще пристигнем предиобяд. Обядваме в местен ресторант. Следобяд, разглеждане на Там Кок, наричан още „сухоземния залив Халонг”. Следва една велосипедна разходка в продължение на 2 км, прекосявайки селцето, след което ще се качим на малки гребни лодки, в прекосяване на оризовите плантации, за да открием един зрелищен и необикновен пейзаж. В продължение на този маршрут ще посетим 2 древни храма датиращи от 11ти век, построени от царете Динх и Ле. Нощувка в хотел в Там Кок.


Ден 10 Там Кок – Фат Дием – Нам Динх (стаи за гости при местното население)

Закуска в хотела и тръгване за Фат Дием (28 км от Нинх Бинх) в прекосяване на селцата и оризищата, спирайки се да правим снимки, в разглеждане на местните пазари, църкви…, има доста зрелищни неща, които се случват по дължината на този път. Посещение на католическата катедрала на Фат Дием, построена през 1891 година, забележителен архитектурен ансамбъл. Това е най-голямата постройка, обединила усилията на много хора. Дължината `и е 80 м, широка е 24 м и е висока 18 м. Носещите колони са 48 на брой от желязно дърво, с диаметър 2,40 м всяка. После, микробуса до Кау Ден (Черния мост), откъдето ще продължим с колелета (8 км, 2 часа) до Хай Хау прекосявайки две големи реки с традиционни бакове (каици, големи плоскодънни лодки). Хай Хау е главния град на провинция Нам Динх. Тук, жителите са много гостоприемни, сърдечни и талантливи в изработването на занаятчийски изделия и предмети, текстил и най-вече в оформянето на бонзай. Обяд при местното население. Следобяд, следваме специалистите, за да се научим да оформяме, подрязваме и отглеждаме бонзай. В продължение, изучаваме медицинските билки и използването на някои от тях, растящи около къщата, за лекуване на болни. После, една разходка с велосипед или пеша в откривателство на селцето. Вечеря и нощувка при местното население.


Ден 11 Нам Динх – Тай Бинх – Халонг

Тръгване за залива Халонг по пътя за Тай Бинх. Пристигане в Бай Чай към обяд. Ще се качим на нашата джонка (не приватизирана) за една обиколка на залива Халонг. Завръщане на нашата джонка, където ни очаква една вкусна храна от морски дарове. Нощувка на борда на кораба, частна каюта.


Ден 12 Халонг – Ханой (хотел)

Отплаване с малък гребен сампан, за да открием рибарското селище и плаващото начално училище на децата от селото. Прекосяване на развъдник за перлени миди (юитри). Завръщане на пристана, за да обядваме в местен ресторант. Трансфер до Ханой, където ще пристигнем в късния следобед. Вечеря в местен ресторант. Вечерта, ще асистираме на един марионетен спектакъл на вода. Нощувка в хотел.


Дни 13-14 Ханой - София

Свободно време* до трансфера за летището в Ханой. Обратен полет и завръщане на следващия ден в София.


* Стаите в хотела в Ханой са на наше разположени единствено до обяд
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Най-подходящ период за пътуване : От март до ноември
Пътуване : Със самолет, редовен полет София – Ханой – София. С влак от Ханой до Лао Чай и обратно. С микробус или автомобил 4х4 (джип) до началото и от края на пешеходния трек.
* Нощния влак от Ханой до Лао Чай (7-8 часа пътуване) Създаден и управляван от частна компания, този влак е екипиран с всичко необходимо за едно удобно и комфортно пътуване (чисти чаршафи и одеала, малка възглавница, бутилка минерална вода). Купета за 4ма души, добре поддържани и климатизирани. Има тоалетни и мивки във всеки вагон, както и вагон-ресторант на разположение в този влак.


Нощувки: 2 нощувки в спален вагон, в стандартно купе за 4ма

2 нощувки в хотел *** в Ханой, в стандартна стая за 2ма

2 нощувки в хотел *** в Сапа - II -

1 нощувка хотел ** в Там Кок - II -

1 нощувка в стаи за гости в Нам Дин - II -

1 нощувка в частна джонка в Халонг, в каюта за 2ма със собствени WC

2 нощувки на палатки в планината*
* Бивачната екипировка (палатки, шалтета, спални чували) се предлага на място и използването `и е включено в цената на това пътуване.


Хранения : Пълен пансион (вечеря, закуска и обяд) от вечерята Д2 до закуската Д13. Храненията са често в малки местни ресторанти или в местата за настаняване. По време на трекинга, храната се приготвя от нашия готвач. Пикник наобяд.

Група : 3 души ЦЕНА : 1850 Евро / Без полета /

4-5 души 1650 Евро / Без полета /

6-9 души 1500 Евро / Без полета /

10-12 души 1350 Евро / Без полета /Доплащане за настаняване в индивидуална стая : + 130 Евро (не е възможна индивидуална каюта на борда в залива Халонг)

В цената влизат:


 • Нощувките в хотелите, посочени по горе, в стандартна стая за 2ма с включени закуски

 • Пълен пансион (вечеря, обяд и закуска) от вечерята Ден 2 до закуската Ден 13

 • Пътуването от Ханой до Лао Чай и обратно със стандартен влак в спален вагон (в климатизирани купета с легла за 4 души в купе)

 • Комфортен и климатизиран автомобил / микробус и шофьор за местните трансфери, предвидени в програмата.

 • Компетентни местни водачи (френско или английско говорящи)

 • Дипломиран български планински водач.

 • Разходките с лодки и корабче по реката, предвидена в програмата.

 • Носачи, готвач и походна кухня за трекинга до връх Фан Кси Пан.

 • Ползването на палатки, шалтета и по един спален чувал на човек по време на трекинга.

 • Вход за посещаваните музеи и монументи, предвидени в програмата.

 • Медицинска застраховка Асистанс.


В цената не влизат:

 • Полет от София до Ханой и обратно**.

 • Разрешително / входна виза за Виетнам (65 USD).

- Oбяда Д13 в Ханой.

- Напитки и разходи от личен характер.- Бакшиши. В това отношение няма никакво задължение. Всеки е свободен да даде това, което желае. Бакшишите не представляват втора заплата, а просто един жест да се благодари за вниманието, което местния екип ви е оказал по време на пътуването. По принцип се дава между 20 и 30 Евро от участник. Предвидете отделни пликове за водача и за екипа.
** Цените на самолетните билети с включени летищни такси варират от 600 до 900 eвро (София-Ханой-София, цени от март 2016 г.), в зависимост от времето, когато са закупени. По-рано, по–ниски цени. При желание от ваша страна, ние бихме се заели с резервирането и закупуването им. Желателно е това да стане поне 3 месеца преди пътуването.

Необходима лична екипировка : Ще ви бъде даден списък с необходимите неща и екипировка за това пътуване в момента на вашето записване.
Непредвидени обстоятелства : Балкантрек (или неговия представител на място) си запазва правото в случай на непредвидени природни бедствия и стихии (бури, пожари, наводнения, …) да промени маршрута или някои части от програмата.
Важно : Ще трябва понякога да пренесете вашите неща (багажи) няколкостотин метра. По тази причина всички ваши неща (вещи) ще трябва да бъдат събрани в една раница или сак (не куфари).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
РЕГЛАМЕНТ
Записвания * : Най-късно 3 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената и фотокопие на страницата със снимката на международния паспорт. Остатъчната сума от тотала трябва да бъде платена 30 дни преди датата на тръгване.
Вашата покана : Една седмица преди вашето тръгване, ще получите покана, прецизираща часа и мястото за среща и отпътуване (летище, гара или друго място). Към тази покана ще бъдат приложени самолетните билети, също както и други сведения от първа необходимост.

Чартърните полети понякога могат да бъдат променени в последния момент (няколко дни преди полета). В този случай ние ще ви известим по телефона и вашия нов билет ще ви бъде даден на летището.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница