Уважаеми Госпожи и Господа, Имаме удоволствието да Ви представим новия си албум „Благословен си, Господи”Дата25.07.2016
Размер10.88 Kb.
Уважаеми Госпожи и Господа,

Имаме удоволствието да Ви представим новия си албум „Благословен си, Господи”! Ще сe радваме да бъдете наши гости на официалното му представяне в изложбена зала „Средец” на Министерството на културата на 11 април 2008 г. от 18.30 часа!
Даниел Спасов и Милен Иванов

Албумът "Благословен си, Господи" в буквалния смисъл на думата може да бъде наречен световна премиера на уникални музикални творби, записани след задълбочено търсене и изследване на архивните пластове на старата българска църковна музика от IX до XX век. В този албум са представени песнопения, открити в стари български манастири и полифонични творби от периода на Възраждането. Запазвайки спецификата на жанра, двамата изпълнители „превеждат” традицията на достъпен съвременен език.


Даниел Спасов и Милен Иванов - формация „ДВУГЛАС” - работят заедно от 1998 г. Те изпълняват както старинните образци на българския фолклор, така и шедьоври на църковно-славянската музика, очертавайки цялостната панорама на уникалния български двуглас. В някои от записите музикантите експериментират, наслагват гласове и така създават една съвременна версия на старинната българска музикална традиция. Те са единствените мъже-солисти на световноизвестния женски хор „Мистерия на българските гласове”.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница