Новините до 18: 00 на 22. 06 24 chasa bg Станишев: бсп уважава всеки, който протестира по една или друга причинаДата15.10.2018
Размер67.38 Kb.


ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НС НА БСП

Новините до 18:00 на 22.06

24 chasa.bg

 • Станишев: БСП уважава всеки, който протестира по една или друга причина

„Българското общество се намира в ново състояние след февруари. След три години авторитарно, репресивно управление на ръководството на ГЕРБ, хората се събудиха. Протестите, които започнаха за цените на тока, са протести за справедливост, нормално демократично развитие. Този процес не е приключил. Най-важното за хората е да видят работещи, открити за диалог, с ясна програма институции", заяви Станишев.

 • Татяна Буруджиева: След като пленумът подкрепи Станишев, конгрес не е нужен - интервю

 • Над 5 часа стотици протестиращи "окупираха НДК"

След петия час на протеста пред НДК, където днес заседава Съветът на Партията на европейските социалисти в София. Към 14:00 ч. демонстрантите започнаха да се разпиват. В последния час останаха малка група хора с лозунги и български знамена пред един от входовете на НДК, които периодично скандираха "оставка" и "мафия". Последните, които се разотидоха, се уговориха около 18:30 часа да се съберат на протеста пред Министерски съвет.

 • Румънският премиер след среща с Орешарски: Не сме конкуренти

С Пламен Орешарски имаме много общи проекти. И двамата подкрепяме "Набуко Запад" като важен основен енергиен проект за региона. Това заяви на брифинг премиерът на Румъния Виктор Понта след среща с българския си колега. Моето основно послание към г-н Орешарски беше, че не трябва да работим в конкуренция, да доказваме коя държава е по-добра от другата, в различни периоди от времето, заяви Виктор Понта. „Загубихме от това", посочи той.

 • Мартин Шулц е кандидатурата на ПЕС за председател на Еврокомисията

Сегашният председател на Европейския парламент Мартин Шулц е кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия. Това заяви на брифинг председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. ПЕС е първата европейска партия, която стартира ясна, прозрачна процедура за общия ни кандидат за председател на Европейската комисия, каза Станишев.

 • Ръководството на НДСВ подаде оставка


Ръководството на НДСВ начело с председателя Христина Христова подаде оставка на заседание на Националния съвет на партията в София, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.

Trud.bg:
 • Шулц похвали Станишев: Не всички лидери признават грешките си

Ахмед Доган е човекът, който управлява България. Това заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. На въпрос от колко години, Борисов отговори - от 20 години. „По време на нашето управление е единственото време, в което той не беше на власт, затова беше ни дал срок, че след една година ще паднем. Успяхме да удържим и паднахме два месеца предсрочно", каза той.

 • На моето правителство се паднаха най-трудните 100 дни, смята Орешарски

„То беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки", заяви премиерът по повод демонстрациите пред НДК с искания за оставката на кабинета.


Малка група в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски пристигна пред сградата на НДК, където в момента се провежда Конгрес на Партията на европейските социалисти. Присъствието на поддръжниците стана повод за скандал с голямата група недоволни от кабинета, които протестират пред НДК.
 • Борисов след срещата с Шулц: Ахмед Доган е човекът, който управлява България

Sega.com:


На моето правителство се паднаха най-трудните 100 дни, каза премиерът Орешарски

Dariknews:
 • Правителството може да се отърве от зависимостта от „Атака”, ако ГЕРБ се превърнат в конструктивна опозиция


Много лесно е правителството да се отърве от зависимостта от „Атака”, ако ГЕРБ се превърнат в конструктивна опозиция и подкрепят реформи, важни за държавата

"Какво ще ни дадат предсрочни парламентарни избори сега, при какъв състав на Народното събрание без изразено мнозинство ще настъпи промяна?".

 • Правителството ще насърчава работодателите да наемат младежи


Правителството подготвя пакет от младежки инициативи за справяне с безработицата при хората между 15 и 24 години.Това съобщи в „Седмицата" на Дарик социалният министър Хасан Адемов. По думите му пакетът ще обхване 33 000 души, които или са отпаднали от образователната система, или от някакво обучение, или от пазара на труда. „Младежката безработица е проблем в цяла Европа", допълни Адемов.

Влизането на Делян Пеевски в парламента бе по волята на българските граждани.Така социалният министър Хасан Адемов коментира в „Седмицата" на Дарик възможността Пеевски да остане в Народното събрание.Хасан Адемов допълни, че Пеевски е част от гражданската квота в ДПС, а не е член на партията.


Mediapool.bg:
 • Съветът на ПЕС подкрепи Станишев и правителството


Конференцията на Партията на европейските социалисти в София започна в събота със символна подкрепа за лидера на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев и министър-председателя Пламен Орешарски. Форумът, който подкрепи новите управляващи, обаче е съпътстван от протест срещу кабинета. Пред сградата на НДК, където се провежда конференцията  се събраха няколко стотин протестиращи, които искат оставката на правителството.
 • ПЕС призна, че кабинетът "Орешарски" се ползва с подкрепата на Атака


Председателят на ПЕС в Европейския парламент Ханес Свобода призна в събота, че на практика кабинетът на БСП и ДПС е зависим от националистическата партия „Атака“.  Фактът бе отричан до момента от двете формации, подкрепящи официално правителството.

 • Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с Мартин Шулц (ПЕС): В Европа общуват помежду си, затова вървят напред

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна в Представителството на Брюксел в София с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Шулц бе гост на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в София. ПЕС издигна кандидатурата на Шулц за президент на Европейската комисия следващата година.

Focus.bg

Съветът на партията на Европейските социалисти (ПЕС) проведе заседание в НДК, докато отвън няколкостотин души протестираха срещу БСП и ДПС и с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на Партията на европейските социалисти – Жени Зита Гурмай, премиерът Пламен Орешарски, премиерът на Румъния Виктор Понта присъстваха на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС), който се проведе в София. На форума бе заявена подкрепа за правителството на Пламен Орешарски, както и към лидера на ПЕС Сергей Станишев.

 • Оставката на правителството ще доведе до липса на диалог с ЕС, според депутата от ДПС Янко Янков

Ситуацията в момента в държавата може да се обобщи, като огромни очаквания от страна на гражданите, малки възможности на държавата, най–вече на бюджета и икономиката

 • Бойко Борисов: От февруари досега държавата не работи

Аз ще се отзова във всяка една централа – дали е на г-жа Кунева, дали е на г-н Костов, дали е на СДС – веднага, когато искат да говорим за общ фронт, за обща политика, за решаване на кризата в България

Cross.bg
 • Корпоративна банка има шест министри в кабинета, твърди Дончева


Според Дончева сред министрите на банката в кабинета на Пламен Орешарски са Десислава Терзиева (министър на регионалното развитие), Иван Данов (министър на инвестиционното проектиране), Цветлин Йовчев (министър на вътрешните работи), Драгомир Стойнев (министър на икономиката и енергетиката) и Петър Чобанов (министър на финансите).
Чобанов е номинация на Орешарски, но с одобрението на Корпоративна банка, посочи тя.
 • За младите и свестните в БСП


Dnes.bg
 • Илияна Раева повежда нова дясна партия


Известната бивша състезателка по художествена гимнастика Илиана Раева ще бъде лидер на политическа партия "Обединена България".Новата формация се учреди в НДК и се определя в център-дясно от политическото ни пространство.

Btvnews.com
 • … и Мартин Щулц да ти е на помощ!


Европейските социалисти дойдоха в София за своя Съвет с очакванията той да премине под знака на приготовленията за предизборната кампания за изборите за Европейски парламент през 2014. И, разбира се, да поздравят своя лидер, Сергей Станишев с връщането на БСП в управлението на България

Novanews.bg:

Делян Пеевски е един проект на Ахмед Доган. В него са вложени много сериозни инвестиции. Говори се, че освен медиен, той е и финансов проект”. Това заяви лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов в предаването "На светло".

Tv7.bg
 • Протест затвори прохода Шипка

Протестиращите направиха жива верига и блокираха за един час движението между Северна и Южна България. Близо сто души затвориха прохода Шипка в знак на протест срещу цялата политическа система у нас. Протестиращите направиха жива верига и блокираха за един час движението на автомобили между Северна и Южна България.


 • Протест "България без дим"

От гражданската инициатива заявиха, че за тях е важно посланието им да стигне до ПЕС. Пред сградата на НДК днес се проведе протест, организиран от коалиция "България без дим". Протестиращите се обърнаха към участниците в заседанието на Партията на европейските социалисти (ПЕС) с призив да не се отменя пълната забрана за пушене на закрито.Radar.bg

Много е лесно да се отървем от "Атака", ако ГЕРБ се превърне в конструктивна опозиция. Това заяви Ханес Свобода, който е председател на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Той даде съвместен брифинт с лидера на ПЕС Сергей Станишев.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница