Технология на обслужване на туристите при морски круизи във фирма Александър ТурДата01.01.2018
Размер51.2 Kb.


ИУ-ВАРНА


КУРСОВА РАБОТА


По Технология на обслужването в пътническите агенции и транспорта

На тема:Технология на обслужване на туристите при морски круизи във фирма Александър Тур

Изготвил:Антония Георгиева-фак.№2467;4-ти курс

1.Обща информация за фирмата

Александър Тур е лицензиран туроператор(лиценз 13392) и туристически агент(лиценз 00172), съществуващ на българския пазар от 1991г.Член е на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти(АБТТА), на Българската асоциация за алтернативен туризъм(БААТ) и на Международната асоциация за Въздушен транспорт(IATA), оторизиран агент е на АК България Еър и на всички останали представени в България такива международни компании.

Специализира се в областта на бизнес и рекреативен туризъм, както и на круизните пътувания:бизнес пътувания и хотелски резервации, конгресни мероприятия, семинари, симпозиуми, организация на участия в международни панаири.Клиенти на Александър Тур са уважавани в страната и чужбина държавни и частни фирми.

Предлага най-добри маршрути и конкурентни цени на билети с доставката им на място.Разполага със собствен автобусен парк.Предлага също фериботни и автобусни билети за чужбина.

Услугите на Александър Тур са ползвани от клиенти от над 130 националности и институции, като:Съвет на Европа, Мерил Линч-Европа, Тексако, Камара на турските архитекти, Адвокати Европа, Телeвизия на Швеция, Обединена Технологична Корпорация-САЩ, Американска Национална Академия на Науките и др.Признание за качеството на предлаганите от Александър Тур услуги са и спечелените награди:номинация за „Арката на Европа”(1999), „Най-добър сайт в Централна Европа(1998), „Най-добрите 6000 сайта в Интернет(Испания)” и др.

През 2000г., заедно с Издателска къща Тангра издирва подробен Пътеводител на България.Пътеводителят е преведен и се разпространява на английски, руски, немски и френски език.2.Технология на обслужване на туристите при морските пътувания, които организира фирма Александър Тур

Фирмата работи с прекрасния, суперлуксозен петзвезден кораб MSC LIRICA, построен през 2003г.Корабът притежава 9 палуби, 765 каюти.Капацитетът му е 2065 души.Корабът има още:казино, 2 ресторанта, 2 басейна, медицински и спортен център, шопинг център, фитнес, салон за красота, солариум, театър, детски клуб, мини голф и др.

Каютите на кораба са оборудвани с: 2 двойни легла или спалня/2 двойни+ 1 допълнително легло ;баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, климатик, сателитна телевизия, мини бар, 110/220 волта електричество.Каютите, разположени най-високо над водата, са най-скъпи, заради атрактивната гледка и близостта до местата за развлечение.Външните каюти имат прозорци за разлика от вътрешните, където осветлението е електрическо.Каютите, разположени най-високите палуби, са с най-големи прозорци.По-скъпите каюти са с 2 долни легла и са предпочитани от значителна част от пасажерите.На кораба се предлагат и каюти с 1 голямо двойно легло.По-евтините каюти са с горни и долни легла, подходящи за семейства с деца, младежи и др.Във всяка каюта на кораба има маса, гардероб, огледало, а хавлиите в баните са с отличителния знак на кораба-MSC LIRICA *****.Корабът притежава и по-евтини каюти, които са малки по големина и се предпочитат от пасажери, които желаят да прекарват времето си извън каютата, в местата за развлечение.

Фирма Александър Тур организира круизи по море с този луксозен кораб, предварително организирани по уточнени маршрути, при които се редуват морски преходи с посещения на различни пристанища, където туристите сами избират начина на организация на времето си.Престоите на пристанищата са в два варианта:запознаване с културно-историческите забележителности на посещавания град или в близките му околности или по-продължителен престой в предложен от фирма Александър Тур хотел с цел почивка.

Фирмата предлага следните разпространени форми на круиз:stay-a while, Средиземноморски круиз(комбиниран с една седмица в хотел) и Fly cruise(комбинира се с полет до круизната зона).

Участниците в круизите, организирани от фирма Александър Тур получават предплатените услуги на борда на кораба, а услугите в пристанищата се заплащат допълнително след направена в първото пристанище на борда на кораба резервация.

Пакетната цена включва почти всички разходи на пасажерите, но въпреки това те трябва да предвидят и допълнителни разходи за екскурзии, организирани от фирмата в околните дестинации, бакшиши, разходи за развлечение, спортни и други допълнителни разходи на борда на кораба.

3.Общи условия, отнасящи се за круиза, организиран от фирма Александър Тур


 • Цените за ранни записвания са валидни единствено при наличие на квоти към съответната дата

 • Цените са на човек, в евро, включват 7 нощувки(8 дни на пълен пансион, всички дейности и анимация на борда на MSC LIRICA)

 • Цените са платими в лв., по курс 1.96лв./евро, в брой, с кредитна карта или по банков път по сметка на фирмата.

 • Пристанищни такси на стойност 110 евро на човек се заплащат заедно със заплащане на пълната стойност на круиза.

 • Александър Тур Къмпани поема ангажимент за информационното обслужване при необходимост от виза.

 • Многократна виза за САЩ се изисква за всички граждани.

 • Александър Тур Къмпани не поема отговорност при отказ на виза.Оказва визова услуга срещу допълнително заплащане.

 • Авансово плащане в размер на 50% от общата цена на каюта, административна такса от 50 евро на каюта, телефон за контакт и копие на паспорт.

 • Подписване на резервационната бланка в срок до 24 часа от писменото потвърждение на желаната категория каюта/дата.

 • Пълно плащане-до 37 дни от датата на отплаване.Административната такса от 50 евро не подлежи на връщане.

4.Организация на круиз Кариби-14.12.2007г.

Фирма Александър Тур комбинира круиза Кариби с въздушен транспорт.По време на престоите на пристанищата се използва автобусен транспорт за туристически обиколки.

 • Разработване на програмите за круиза според целта.

Круизът Кариби е класически вид круиз, затова се съчетават разнообразни туристически места.

-подбор на посещавани обекти-тематично свързан с целта на круиза-предимно в посещаваните градове или в близост до тях

-подбор на пристанищата-лесно достъпни до обектите за посещение

-продължителност на круиза-8 дни

-програма за развлечение на борда-целта и е да създава ваканционна атмосфера и да допринася за отдиха на пасажерите


 • Осигуряване на персонала за круиза

Персоналът на борда на кораба MSC LIRICA е сформиран от фирма Александър Тур, освен екипажа на кораба, който е на корабособственика.

-организация на храненето-включени са закуска, обяд и вечеря.В двата ресторанта нсички пасажери заемат точно определени места.Предлага се 24 часов рум сервиз.За закуска, обяд и вечеря са посочени два часа за сервиране на храната според предпочитанията на пасажерите и програмата им.

 • Обслужване в двата ресторанта на кораба MSC LIRICA

На кораба има различни заведения за хранене и развлечение.Масите в търговските зали са закрепени към пода.Приборите са подредени в специални шкафчета с гнезда.Обслужването на пасажерите в заведенията за хранене е персонализирано.Пътниците се посрещат и настаняват в търговската зала от управителя на ресторанта.

Пасажерите предварително биват информирани за необходимото облекло и за размера на бакшишите.В цената на круиза Кариби, организиран от фирма Александър Тур, е включена застраховка, като при нежелани последици(предоставяне на некачествени услуги, например), на пасажерите се възстановяват 90% от цената на круиза.База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница