7700 Търговище, пл. Свобода



Дата01.05.2018
Размер59.63 Kb.
#67332



ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ



7700 Търговище, пл. Свобода

Телефон: +359 601/687 00; факс: +359 601/620 57, 622 12

e-mail:obshtina@targovishte.bg; www.targovishte.bg




ПРЕПИС !
Относно: Предприемане превантивни действия с цел намаляване на последствията за населението и осигуряване на ефективно функциониране на инфраструктурата на Община Търговище при усложнена зимна обстановка през сезон 2013 – 2014 г.


З А П О В Е Д

№ З-01-949

гр. Търговище 17. 10. 2013 год.

На основание чл.44, ал.1, т.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местна администрация и в изпълнение на чл.65 ал.1 т.3 от Закона за защита при бедствия и в изпълнение на Заповед № 447/08.10.2013 година на Областния управител на Област Търговище и във връзка с подготовката на Община Търговище за работа в зимни условия



Н А Р Е Ж Д А М:
1. Заместник Кметовете в Община Търговище да създадат необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост, здравно и медицинско обслужване на населението от общината при зимна обстановка.

2. До 25.10.2013 година Зам. Кмета отговарящ за образованието да ми представи информация за готовността на училищата да провеждат нормален учебен процес – осигуряване с отопление (достатъчност на гориво, годност на отоплителните системи за експлоатация, алтернативно отопление при спиране на основната система и т.н.) транспорт на учениците, медицинското им осигуряване. Да се организира и осъществи контрол за готовността на учебните и детски заведения при усложнена зимна обстановка.



  1. До 31.10.2013 г. Секретаря на Общината да проведе съвещание с кметовете на кметства, кметските наместници и се дадат указания за подготовката на кметствата за зимата, готовността им за редовно предоставяне на стоки и услуги от първа необходимост на населението.

4. Кметовете на кметствата и кметските наместници с.Дралфа, с.Бистра, с.Макариополско, с.Буховци, с.Алваново, с.Надарево, с.Кралево, с.Пролаз и с.Лиляк до 30.10.2013 г. да подготвят и оборудват стаи (помещения) за временно настаняване (разквартируване) на закъсали пътници. Същите да се оборудват с отоплителни материали и поддържат в готовност до края на зимния сезон. Плана за временно настаняване на закъсали пътници, да бъде на разположение на Оперативния дежурен при Общински съвет за сигурност.

5. Главния експерт „С и ОМП” в общината да направи преглед на дежурната стая и обезпечи същата с необходимите комуникационни средства (телефон, факс, интернет и актуални списъци на ръководители на ведомства, търговски дружества и фирми) имащи отношение по защитата при бедствия.

При усложнена зимна обстановка информация за състоянието на общинската пътна мрежа да се подава както следва:

- до 04.30 часа - от фирмата поддържаща общинската пътна мрежа, кметове и кметски наместници до Оперативния дежурен на Общински съвет за сигурност на телефон 6 35 85.

- до 05.00 часа от Оперативния дежурен на Общински съвет за сигурност до Оперативния дежурен на Областен съвет за сигурност на телефон 6 04 36.

6. Да се актуализира със заповед състава на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, като копие от заповедта ми да се представи в Областна администрация и Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" Търговище .

7. Главният специалист в дирекция ,,АИО” до 25.10.2013 година да организира провеждане на заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, относно подготовката и готовността на Общината  и обектите на нейната територия за работа при  тежки зимни условия.

8. Да се извърши преглед на Общинския План за защита при бедствия и се извърши актуализация на частта „Действие при снегонавявания  и обледявания", като актуалните данни се отразят и на екземплярите намиращи се в областна администрация и в Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" Търговище .

9. В срок до 29.10.2013 година да се изготви списък на собствениците, които притежават техника годна за извършване на аварийно спасителни действия, като списъка да съдържа - вид на техниката, имената на собственика, и телефони за връзка. Екземпляри от списъка да бъдат предоставени на Областна администрация Търговище и на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението" Търговище.

10. В срок до три дни след сключване на договор за зимно подържане на общинската пътна мрежа назначена с моя заповед комисия да извърши проверка относно състоянието и готовността на снегопочистващата техниката на фирмата изпълнил по договорените задължения. Фирмата да разработи текстови и графичен план за снегопочистване и опясъчаване на общинската и улична мрежа и ми го представи за съгласуване.

11. Ръководителите на: „ЕНЕРГО-ПРО МРЕЖИ" АД РОЦ Търговище и Шумен, "Търговище Авто Транспорт" ЕООД, БТК АД ,,VIVACOM” административен регион - офис Търговище ,"В и К" ООД - район град Търговище, да вземат  всички необходими мерки за  привеждане на групите по аварийно-възстановителни работи   в готовност  за работа в тежки зимни условия и проведат профилактични прегледи на всички ел. агрегати електро и газопреносни съоръжения и осигуряване на запаси от суровини и материали. 

12. При възникване на поледици и обилни снеговалежи, да се информира незабавно населението за поведение и действие, чрез местния радио-възел Търговище и NRG Vision Търговище.

13. При усложнена зимна обстановка, директорите на учебни, детски заведения и домове, ръководителите на учреждения, търговски дружества, общински фирми, ползватели и наематели на сгради държавна и общинска собственост, собственици на частни имоти да извършат цялостен оглед на обитаваните от тях сгради и при констатиране на падащи ледени блокове и висулки да предприемат необходимите мерки за отстраняването им. При невъзможност на отстраняването им да предприемат действия за обозначаване и обезопасяване на местата с цел недопускане на инциденти.

14. При ликвидиране на последствия от снегонавявания и обледявания на територията на Общината, първо да се извличат пострадалите, закъсалите и катастрофирали моторни превозни средства.

       15. Материално техническото осигуряване  да се извършва ведомствено за участващите сили и средства.

16. Медицинската помощ в Общината, да се оказва със сили и средства на "МБАЛ- Търговище "-АД, ЦСМП Търговище и други медицински практики . През зимния период "МБАЛ- Търговище "-АД ежемесечно да представя на Оперативния дежурен на Общински съвет за сигурност актуализиран списък с имената, адресите и графика за хемодиализа на болните от общината. При усложняване на обстановката да се създаде готовност болните да бъдат приети в МБАЛ – Търговище.

17. Пътна полиция – КАТ и ,,ДАИ” съгласувано с Общината, Областно пътно управление и Районната пътна служба да организират спирането на движението при снежни бури и силни поледици на подходящи места, даващи възможност за настаняване на хора и МПС до възстановяване проходимостта на пътищата. Да се уточнят местата и при необходимост някои от тях да бъдат променени.

      18. Метеорологичната информация, да се осигурява от "Хидрометеорологична станция” гр. Търговище телефон 6 75 96.

19. Директора на Дирекция "Финансово - счетоводна" при община Търговище да осигури финансирането на мероприятия по подготовка за зимата, като се заделят целеви финансови средства за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи.

       20. Разплащането на непредвидени разходи по провеждането на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи и ликвидиране на последствията от възникналото бедствие на включените чрез Оперативния център на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението" Търговище се заплащат по реда на чл. 15 от Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерски съвет.

       21. Доклад за извършената  зимна подготовка на Община Търговище да се представи до 30.10.2013 г. в Областна администрация.         

            Копие от настоящата ми заповед да се  публикува  в сайта на Общината и се изпрати на кметове и кметски наместници, ръководители на ведомства и дружества, имащи отношения към работата при усложнена зимна обстановка за  изпълнение, а на Областния управител и ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" Търговище за сведение.



Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Валери Симеонов - Секретар на Община Търговище.

Д-Р КРАСИМИР МИРЕВ /П/

Кмет на община Търговище
Каталог: new in site -> file
file -> Дата, място, час проява
file -> Второ средно общообразователно училище
file -> За сведение на гражданите, които желаят да ползват ведомствената почивна база
file -> Конкурс за матроски /войнишки/ длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни и висши училища в страната и чужбина
file -> Списък на спечелилите предметни награди чрез жребий,изтеглен в присъствието на нотариус на 17. 05. 2012Г
file -> График за работа с деца през лятната ваканция на 2014 година графикът е разработен на основание чл. 92, т. 9 от Правилника за приложение на закона за народната просвета
file -> Община търговище обявява
file -> Отчет на мкбппмн търговище за 2013 г. I. Организационно състояние на Местната комисия за бппмн
file -> Препис кмет на община търговище
file -> Конкурс за войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина за времето от


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница