ЕнерСис” ад – гр. Търговище Уважаеми граждани на град Търговище и Община ТърговищеДата23.10.2017
Размер15.41 Kb.
#33021
Уведомление за инвестиционно предложение на

ЕнерСис” АД – гр. ТърговищеУважаеми граждани на град Търговище и Община Търговище,

„ЕнерСис” АД град Търговище е производител на оловно-кисели акумулатори и батерии, намиращ се в индустриалната зона на града. Дружеството е специализирано в производството на тягови, стационарни и специални елементи и батерии.

„ЕнерСис” АД град Търговище има инвестиционно предложение за въвеждане на система за събиране, коригиране на частично употребяван електролит и по-нататъшното му използване в производството; добавяне на нови кодове отпадъци и площадки за временно съхранение на отпадъци, въвеждане на връщащи устройства за рециклиране на паста в участък „Пастиране”; резервоари за съхранение на сярна киселина. С реализацията на инвестиционното предложение ще се оптимизира производственият процес на инсталацията и управлението на отпадъците на площадката на „Енерсис”АД; ще се осъществи по - рационално използване на суровини и материали. Производственият капацитет на Инсталацията за производство на оловно-кисели акумулатори и батерии, определен с Комплексно разрешително Н121-Н1/2011 година няма да се промени. “ЕнерСис”АД град Търговище планира реализация на инвестиционното предложение до края на 2012 година, след приключване на приложимите процедури и получаване на необходимите разрешителни, определени от компетентните органи.

Законови възражения може да подадете в четиринадесет дневен срок до еколога на Община Търговище, стая N5, ет. 2, пл.”Свобода” , град Търговище и/или РИОСВ град Шумен, ул.”Съединение” N 71, ет.3.


12.07.2012г. От ръководството на „ЕнерСис”АД град Търговище

“EnerSys” AD

7700 Targovishte


Industrial

zone


tel.: +359 601 63021

fax: +359 601 66514


е-mail:


info@bg.enersys.com

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница