Bulk Fill MaterialДата02.06.2018
Размер48.86 Kb.
#71458
Bulk Fill Material

Bulk Fill Material е фотополимерен течен композитен материал за обтурации на дистални зъби притежаващ износо устойчивост и рентгеноконтрастност. Може да бъде използван за директни възтановявания или като материал за запълване на големи кухини.Продуктът е съобразен с насоките на DIN EN ISO 4049.


Състав:
- Мономер матрица: диуретан - диметакрилат, бутандиол диметакрилат
- Пълнител: 77% (тегловни) стъклен пълнител, пироген силициева киселина.


Показания:
- Пълнежи с дебелина на слоя до 4 мм в клас I и II по Блек.
- Изолираща подложка - като първи слой (отдолу) на кавитет клас I и III по Блек.
Противопоказания:
Неполимеризиран, композита може да причини кожна алергия. Да не се използва този материал, ако се знае, че потребителят или пациента е алергичен към някоя от съставките му.
Странични ефекти:
За да се предотвратят евентуални реакции на пулпата в дълбоки кавитети, където тя е изложена на пряк контакт с материала , трябва да бъде адекватно защитена.

Примерно с калциево хидроксидна подложка.


Взаимодействие с други вещества:

Остатъци от феноли трябва да се почистят преди нанасянето на Bulk Fill Material. Те пречат на качествената полимеризация.Употреба

Подготвителните действия
Преди започване на лечение, почистете зъбите с несъдържаща флуорид полираща паста. Използвайте разцветката на Vita ® , за да изберете нюанс, докато зъба е още влажен.

Подгответе кавитета минимално инвазивно, както за атхезивна техника. Всички емайлови граници във фронталната област трябва да бъдат скосени, а в дистални обтурации без скосяване. Почистете кухината с вода, като премахнете всички остатъци. После подсушете. Кавитета трябва да бъде изолиран. Препоръчително е да се постави кофердам.

Когато има апроксимални контактни повърхности в апроксималните секции, поставете прозрачна матрица и я адаптирайте на мястото.

Ецване с Киселинен Гел
Осигурете прецизно нанасяне на киселинния гел, започвайки с емайловите граници. Оставете да реагира в продължение на най-малко 15 секунди преди измиването обилно с вода. Подсушете работните повърхности с въздух. Избягвайте дехидратиране на дентина. След изсушаване, ецваните повърхности на емайла придобиват варовито /бял цвят и не трябва да се замърсяват преди прилагане на лепилото.
Ако тези повърхности са замърсени със слюнка, изплакнете и ги оставете да изсъхнат отново.

Нанасяне на бонда

Спазвайте предписанията на производителя.


Прилагане на Bulk-Fill Composite

Шприцвайте материала директно в подготвената кухина. Дебелината на слоя да не превишава 4мм. Уверете се, че не сте допуснали образуване на въздушни балончета при поставяне на материала и полимеризирайте със стандартна фотополимерна лампа в продължение на 40 секунди, поставяйки световода максимално близо до повърхността без да я докосва.


ВАЖНО : Образувалият се дисперсен /лепкав/ слой върху повърхността не трябва да се докосва или премахва. Той служи за свързване без граница със след- ващия слой материал, който ползвате за окончателно запечатване на обтурацията.
В случаите когато използвате Bulk-Fill Material за цялостно запълване, този слой се премахва при полирането.
Довършване и полиране
Bulk-Fill Material се оформя финално и полира с довършителни диамантени инстру- менти, гъвкави дискове, силиконови полиращи гуми и полиращи четки веднага след полимеризация.

Моля, обърнете внимание:

- Когато обработката изисква повече време може да отместите в страни работната светлина за да не предизвикате нежелана полимеризация.- От хигиенична гледна точка, канюлите за апликация са за еднократна употреба.

- Използвайте полимеризираща лампа със стандартна синя светлина в диапазона

350-500nm. Необходимите физически свойства на материала може да бъдат постигнати само ако лампата функционира правилно и нейната интензивност на светлината е достатъчна.Съхранение:

Да се ​​съхранява при температури между 10-25 ° C.Избягвайте директна слънчева светлина. Затваряйте спринцовката плътно, веднага след употреба. Нека материала достигне стайна температура преди употреба.След апликацията изтеглете буталото на спринцовката леко, за да се изтегли материала от отвора.

Да не се използва след срока на годност (виж етикета на спринцовката).
Внимание:

Да се използва само от зъболекари. Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца. Този продукт е разработен специално за описания спектър на приложение. Той трябва да се използва в съответствие с инструкциите по-горе. Производителят не носи отговорност за вреди, причинени от неправилно съхранение или неправилно обработване на материала.Производител: GDF Gesellschaft für Dentale Forschung und Innovationen GmbH

Dieselstr. 5 – 6, D-61191 Rosbach
Вносител: Янев-Дентал ЕООД, ул.Ангел Кънчев 85/12,Стара Загора

042/603 287, www.yanev-dental.bg
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница