Chevrolet Volt бе определен за Автомобил на 2011 година на списание Motor TrendДата03.01.2017
Размер39.8 Kb.
#11699
Chevrolet Volt бе определен за Автомобил на 2011 година на списание Motor Trend


  • Американското списание определя Volt като "напълно функционален, компактен автомобил, който не прави компромиси и предлага на клиентите си реални предимства по отношение на експлоатационните разходи"

Детройт – Списание Motor Trend, една от най-авторитетните автомобилни медии, определи Chevrolet Volt като Автомобил на 2011 година на Motor Trend.


"Очаквахме просто научен експеримент, но това наистина е невероятно," написаха редакторите на Motor Trend в брой от януари 2011 година. "Volt изпълнява обещанието по отношение на концепцията първоначално определена от GM, комбинирайки комфорта, плавното, тихо, екологично и ефективно задвижване осигурено от електрическия мотор с пробега и гъвкавостта на двигателя с вътрешно горене. Това е напълно функционален, компактен автомобил, в който не са правени компромиси. Той предлага на клиентите си значителни предимства по отношение на експлоатационните разходи."
Много от тези предимства се дължат на революционната задвижваща система на Volt. Volt е първия едросериен електрически автомобил с удължен пробег. Той може да измине до около 560 километра, като в рамките на първите 40 до 80 километра се придвижва без да отделя никакви вредни емисии благодарение на електричеството съхранено в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет от 16 кВтч. Когато нивото на заряда намалее до определена степен, незабележимо се активира бензиновият двигател с вътрешно горене и генераторът, увеличавайки пробега до над 500 километра с един резервоар бензин.
Призът Автомобил на годината на Motor Trend бе връчена на Том Стивънс, вице председател на GM Global Product Operations, на цереномия в сградата на аеродинамичния въздушен тунел на General Motors в Уорън, Мичиган.
Специалистите по аеродинамика имат съществен принос в създаването на революционния дизайн на Volt: С коефициент на обтекаемост от само 0.28, той е най-аеродинамичният седан в историята на Chevrolet. Намаляването на въздушното съпротивление повишава ефективността на автомобила, тъй като е необходимо по-малко количество енергия за преодоляване на въздушното налягане. Аеродинамичният фактор например, спомага за увеличаване на пробега при електрически режим с 13 километра и с около 60 километра при режим да удължен пробег с двигателя с вътрешно горене.
"За Chevrolet е истинска чест да получи една от най-престижните автомобилни награди," отбелязва Стивънс. "Екипът създал Volt извърши невероятна работа при изключително трудни обстоятелства за да създаде този революционен автомобил."
Пълната статия от Motor Trend ще се появи в брой януари на списанието и онлайн на www.motortrend.com.

За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2009 година, Chevrolet задържа своя пазарен дял на европейския пазар на ниво от 2.3 процента, реализирайки 426 000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva, модела от среден клас Epica и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира изцяло новия фамилен ван Orlando, спортното купе и кабриолета Camaro, новото поколение на Aveo, хечбек-версията на Cruze, както и модернизираната версия на SUV-модела Captiva с четири нови двигателя. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48; Fax: +359 2 971 21 78

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.comChevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 2900 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattpark (Zurich) Fax +41 44 828 2999 chevroleteurope.com

SwitzerlandКаталог: content -> dam -> Media -> documents
documents -> Media information
documents -> Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили
documents -> Chevrolet Volt бе обявен за Автомобил на 2011 година на списание automobile редакторите на американското списание определиха Volt като „най-важният автомобил днес”
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината
documents -> Media information 15 февруари 2011 Chevrolet открива в Женева специален „шоурум” по случай стогодишнината си
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница