Фестивален и конгресен център варна дни на духовната култура на русия в българия седмица на руските филмиДата23.07.2016
Размер53.36 Kb.
#2371
ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР - ВАРНА

ДНИ НА ДУХОВНАТА КУЛТУРА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ

СЕДМИЦА НА РУСКИТЕ ФИЛМИ

24-30 октомври 2011
Организатори: Министерство на културата на Руската федерация,

Министерство на културата на България, Посолство на Руската федерация

в България, Генерално консулство на Руската федерация във Варна, Руски

културно-информационен център – София, Фестивален и конгресен център –

Варна, студио „Фест филм” – Русия, фирма „Вяст плюс” – България
24 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

Официално откриване

Москва, обичам те” – Русия, 2010 г.

Москва, я люблю тебя”

Реж.: Нана Джорджадзе, Екатерина Калинина, Ираклий Квирикадзе, Артьом Михалков, Георгий Натансон, Иван Охлобистин, Георгий Параджанов, Андрей Разенков, Вера Сторожева, Елина Суни, Алла Сурикова, Олег Фомин, Екатерина Двигубская, Мурад Ибрахимбеков, Александър Касаткин, Егор Кончаловски, Василий Чигински, Алексей Голубев

В ролите: Джулиано Ди Капуа, Светлана Иванова, Григорий Антипенко, Евгения Доброволска, Евгений Стичкин, Алиса Гребенщикова, Ангелина Миримска, Максим Суханов, Наталия Вдовина , Артьом Михалков и др.

Продукция: BFG Media Production

18 режисьори, 18 новели, 18 смешни, трогателни и романтични истории. Сюжетът на всяка 5-минутна новела представлява цялостно произведение, ярко късче от живота на днешна Москва, разказващо за отношенията между хората, за срещите и разделите им в големия град, за онова, което са изгубили, и онова, което са открили. А главният герой, обединяващ отделните новели в едно цяло, е, разбира се, Москва....Вход свободен
25 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

Брестката крепост” – Русия, 2010 г.

Брестская крепость”

Реж. Александър Котт

В ролите: Алексей Копашов, Андрей Мерзликин, Павел Деревянко, Анна Цуканова-Кот и др.

Продукция: „Централ Партнершип”, „Беларусфилм”

Филм за героичната отбрана на Брестката крепост, поела първия удар на немските завоеватели на 22 юни 1941 година. Филмът разказва за трите главни огнища на руската съпротива, оглавявани от командира на полка Пьотр Гаврилов, от полковия комисар Ефим Фомин и от началника на 9-та гранична застава Андрей Кижеватов. Събитията от първите дни на войната са показани с документална точност, а идеята на филма е изразена най-добре в надписа, открит върху стената на крепостта: „УМИРАМ, НО НЕ СЕ ПРЕДАВАМ”.


26 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

Гогол. Приближеният” - Русия, 2010 г.

Гоголь. Ближайший”

Реж. Наталия Бондарчук

В ролите: Евгений Редко, Николай Бурляев, Леонид Мозговой, Анастасия Заворотнюк, Мария Василиева, Валентина Теличкина и др.

Продукция: Продуцентски център „Золотой век”

Разказ за последните дни на Николай Василиевич Гогол. Името на филма е вдъхновено от знаменитата картина на Иванов „Явлението на Христос сред народа”, където писателят е изобразен като най-приближен до Исус Христос. С това Наталия Бондарчук определя и главната тема на филма – духовните и метафизически търсения на Гогол, неговият стремеж да живее по християнски.


27 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

ЧОВЕК ДО ПРОЗОРЕЦА” – Русия, 2010 г.

Человек у окна”

Реж. Дмитрий Месхиев

В ролите: Юрий Стоянов, Мария Звонарева, Сергей гармаш, Кристина Кузмина, Владимир Вдовиченков и др.

Продукция: Кинокомпания "Черепаха"

Артистът Александър Дронов, Шура, както го наричат всички, е преминал 50-те и като че ли не е постигнал нищо, което да му носи щастие. Не се е реализирал като актьор – напуснал е театъра, нито като съпруг и баща – синът му е далеч от него, а жена му живее с него само по навик. Дори този, с когото споделя гримьорната, го презира. Застаряващ, неуспял и некрасив … И въпреки това Дронов има своя ... работа. Той е човекът до прозореца. Той може, наблюдавайки хората през стъклото, да ги накара да вървят в правилната посока, да изричат правилните думи – да променя съдбата им. Може много, но нищо не може да направи със себе си.
28 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

ЕЛХИ” – Русия, 2010 г.

Елки”

Реж.: Тимур Бекмамбетов, Александър Войтински, Игнас Йонинас, Дмитрий Кисельов, Ярослав Чеважевски, Александър Андрющенко

В ролите: Алина Булинко, Сергей Походаев, Иван Ургант, Сергей Светлаков, Елена Плаксина, Артур Смолянинов, Сергей Гармаш, Екатерина Вилкова, Вера Брежнева и др.

Продукция: „Базелевс”

Новогодишна комедия с 9 необикновени истории, които се случват на 31 декември в 11 руски града: Калининград, Казан, Перм, Уфа, Бавла, Екатеринбург, Красноярск, Якутск, Новосибирск, Санкт-Петербург и Москва. Героите във филма са таксиметров шофьор и поп звезда, бизнесмен и актьор, сноубордист и скиор, студент и пенсионерка, пожарникар и директорка, крадец и милиционер, гастарбайтер и Президентът на Русия. Всички те в навечерието на Нова година се оказват в изключително сложна ситуация, за да излязат от която би им помогнало само чудо…. или Теорията за шесте ръкостискания, според която всеки човек на земята е свързан с всеки друг чрез шест познати.
29 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

Кандахар” – Русия, 2010 г.

Кандагар”

Реж. Андрей Кавун

В ролите: Александър Балуев, Владимир Машков, Андрей Панин, Александър Голубев и др.

Продукция: „Рекун-Синема”

1995 година, Афганистан. Руски товарен самолет е принуден насила да кацне на летището в столицата на ислямския тероризъм Кандахар. Петима руски летци са взети в плен от талибаните. Предстои им да преживеят 378 дни в ада.

30 октомври – зала „Европа” – 19 ч.

ЗА НАЧИНАЕЩИТЕ В ЛЮБОВТА” – Русия, 2010 г.

Для начинающих любить”

Режисьор: Людмила Гладунко

В ролите: Анна Казючиц, Дмитрий Миллер, Даря Михайлова, Ирина Климова и др.

Продукция: Кинокомпания "Дебют"

Вера и Надя са сестри. По-голямата, Вера е самотна и като че изгубена в живота. Надя още не е разведена, но отношенията с мъжа й Андрей са сложни. При Вера в Москва пристига 18-годишната й дъщеря Ирина, която досега е живяла с баба си, но майка и дъщеря трудно намират общ език. Вера моли Андрей, който има добро обществено положение, да помогне да намерят работа за Ирина. Андрей не може да й откаже, защото я уважава, а тя счита, че Надя сама е виновна за неразбориите помежду им, тъй като не го обича. Надя пък е убедена, че Вера някога е харесвала Андрей и ревнува. Младата Ирина така и не може да разбере какво искат от Андрей майка й и леля й и защо просто не го пускат да си отиде от живота им. И тук се случва нещо необяснимо и неочаквано – Ирина и Андрей, въпреки разликата във възрастта, страстно се влюбват...


Цена на билета за всички прожекции от 25.10. до 30.10. – 2 лв.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница