Имало едно време един град, който се наричал Мед. Този град бил много красив, но никой не бил весел, защото вече не валяло снягДата31.03.2018
Размер23.38 Kb.
#64054
Първият червен сняг

Имало едно време един град, който се наричал Мед. Този град бил много красив, но никой не бил весел, защото вече не валяло сняг.

Един ден две бели любопитни мечки тръгнала да търсят мястото, където се прави снега. Те вървели, вървели и стигнали до една голяма колиба. Снежко и Снежка влезнали вътре и видели една огромна машина с много бутони и ръчки. Видели и още джудже със зелена брада на име Джон, което искало да дръпне една ръчка. Снежко веднага се захванал да помага без да пита, а Снежка която си решела косата ги гледала.

Снежке, ела да ни помигаш.- казал Снежко. Но тя се направила, че не чува и продължи своето занимание.Изведнъж се появил един великан и им казал, че никога няма да успеят да му развалят магията, и поради това вече никога няма да вали сняг. Великанът реши да ги изпробва при много тежки условия, такива, че да не могат да бунтуват срещу него.

Първо всеки ден ще ми носите храна за-сутрин, обед и вечеря.Второ, ще ми направите замък, в който ще сте мои прислужница. Трето, когато узреят ягодите,ще съберете всичките и ще ги носите на мене- казал великанът и излезнал.Снежко и Снежка дълго мислили, накрая Джон решил да отидат при неговия приятел, който живеел в другия край на гората. Тръгнали на път и след 2-3 часа пристигнали. Те чукнали на вратата и след малко излезнал на вратата един висок белобрад човек.

Как си Хокус Покус ?-попитало джуджето- имаш ли време да ни помогнеш ?-магьосникът ги поканил вътре, попитал какъв е проблема и те му обяснили всичко. Той им каза, че разбира за какво става въпрос, после взе си тоягата и тръгнали към колибата на Джон след известно време били пред нея влезнали вътре и какво да видят Снежка я няма огледали се наоколо и забелязали едно листче върху масата на което пишеше: ,, Аз, Снежка-написах тази бележка бързо и скрито от великана. След като вие си тръгнахте, великанът дойде отново и изпусна тайната, че ако докосне ягода ще се вкамени завинаги, заради това че издаде тайната си ще вземе и мене със себе си”След като Снежко прочел бележката на глас магьосникът казал:

-Снежко, ти иди да събереш ягоди , а ти Джон иди да заведеш великана на голямото поле. Докато чакал да се върнат Снежко и Джон магьосникът развалил лошата магия която е направил великанът на машината за правене на сняг.

Донесох ти ягодите.-рекъл запъхтян Снежко. След малко се появил и Джон.

Казах на великана, че ако дойде на полето ще му дадем всичките ягоди на тази страна, ако ни върне Снежка.- Хокус Покус обясни какво ще направят за да спасят Снежка, защото великана няма да стои на думата си после Джон отиде на поляната и след малко пристигнал, и великанът.

-Къде ми са ягодите?-попита той.

Ей сега ще пристигнат.-изрече Джон-Сегааа- извика бясно той и магьосникът включи машината за сняг но вътре в машината освен течността за сняг сложи и ягоди и почна да вали червен сняг с аромат на ягода. След това великанът се вкамени изцяло и спасили Снежка. После двете мечета благодариха на Джон и Хокус Покус,се върнали в града и видяха, че всички отново са весели, заради червеният сняг и това било първият червен сняг, това забавлявало всеки от града, и заживели спокойно и весело до ден днешен .Каталог: wiki -> images
images -> Доклад херман хесе „сидхарта" изготвила: боряна юрукова X а клас зпг"климет тимирязев"
images -> Съдържание: Обща информация за града Забележителности Снимки и информация за най-известните места в града Личности, родени във Венеция Снимки, професия и години на личностите
images -> Националноосвободителното движение до 1876 г може да се определи най-точно с една дума стихийно
images -> Операционна система®
images -> Презентация за град Чикаго
images -> Джейсън Стейтъм
images -> Видове рекламни банери
images -> Най-пълноводните реки през пролетта са реките в Източна Европа. През зимата те замръзват за 2 месеца на юг, а на север за 7 месеца. Поради малкия наклон реките текат бавно. Те са дълги и имат широки речни легла
images -> Избрах да пиша за поредицата „Безсмъртните, защото в момента съм (фен) и чета книгите
images -> Някои известни вирусни заболявания при човека


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница