Историята на Индия е една от най-дългите епопеи в света. Приказни дворци и несметни богатства, древни храмове и скални олтари, многобройни религии и смайващи контрасти. Индия е мястото, където трябва да очакваш неочакванотоДата18.10.2017
Размер47.78 Kb.
#32675


ИНДИЯ

19.09.2008 – 01.10.2008
Историята на Индия е една от най-дългите епопеи в света. Приказни дворци и несметни богатства, древни храмове и скални олтари, многобройни религии и смайващи контрасти. Индия е мястото, където трябва да очакваш неочакваното, а пътешествието в нея ражда философи.
19 септември София - Париж

Полет от летище София в 15.00 ч. Пристигане в Париж в 16.55 ч. Трансфер с шатъл до хотел 2*, разположен в района на летището. Свободно време за вечерна разходка в центъра на Париж. Нощувка.


20 септември Париж – Делхи

Закуска и трансфер до летище за полет до Делхи в 10.25 ч. Пристигане в Делхи в 22.15 ч. Посрещане на летището от представител на партньора на Алма Тур в Индия и трансфер до хотел. Нощувка.


21 септември Делхи

След закуска започва обиколката на Ню Делхи с разглеждане на комплекса Кутуб Минар, увенчан от кулата на победата. Следва гробницата Хумаюн – един от най-красивите образци на Мугалската архитектура, където се намира гробницата на император Хумаюн, поръчана от неговата съпруга през 1562 година.

Продължава се към Вратата на Индия и сградите на Правителството. След обяд се разглежда Червения Форт – някогашната цитадела на стария Делхи, и разкошна резиденция на мугалския император Шах Джахан, строителя на Тадж Махал. Голямата джамия Джама Масид е едновременно най-голямата джамия в Индия и доказателство за разточителството на императора. Обиколката завършва с мемориала на Махатма Ганди. Нощувка.
22 септември Делхи – Каджурахо

Закуска и трансфер до летище за полет до Каджурахо. Пристигане около 13.00 ч. и трансфер до хотел. Време за освежаване и почивка и следва разглеждане на западната група храмове. Храмовете в Каджурахо са една от най-големите забележителности на страната, безценния подарък на Индия към света, химн на живота, любовта и радостта. Възхвала на живота, във всяка негова проява и форма, всяко настроение и емоция у човека. Храмовете са известни със сложните и заплетени фигури и еротичните скални резби. Нощувка.


23 септември Каджурахо - Агра

Сутринта е посветена на източната група храмове. Трансфер до гарата в Джанси, като по път се спира за разходка в Орча и разглеждане на дворците. Качване на влака за Агра, където се пристига към 20.30 ч. Настаняване в хотел и почивка.


24 септември Агра – Фатепур Сикри – Джайпур

Днес ще сбъднем мечтата ви да видите най-величествения паметник на любовта и красотата. Издигнат от нежен мрамор, менящ цвета си при всяко движение на слънцето, Тадж Махал е мястото, където можете да останете с часове в безмълвен унес. Построен е от Шах Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Бегум, като строителството започва веднага след смъртта и през 1631 година и продължава 17 години. Тадж Махал е истинска поема от мрамор, скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Разходката продължава към Крепостта в Агра, разположена на брега на река Ямуна. Изградена е от червен пясъчник и е мястото, където Шах Джахан остава затворен от третия си син и където прекарва последната година от живота си, гледайки от другата страна на реката храма на своята любима.

Отпътуване към Фатепур Сикри- прекрасен комплекс от червен пясъчник, издигнат в чест на Салим Чисти, който предрича на император Акбар раждането на трима сина. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел. Свободно време за вечерна разходка. Нощувка.


25 септември Джайпур

Веднага след закуска се отправяте към крепостта Амбер, до която ще се изкачите на гърба на слон. Някогашна императорска столица, крепостта е и образец на архитектурата Раджпут. Представлява комплекс от дворци, храмове, изискани зали и красиви коридори от мрамор. След обяд се разглеждат Хава Махал или Двореца на ветровете (отвън), градския двореца и Обсерваторията. Нощувка.


26 септември Джайпур – Джодпур

Закуска и отпътуване за Джодпур (310 км., около 7 часа). Пристигане в Синия град и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.


27 септември Джодпур – Ранакпур – Удайпур

Високо над града се издига крепостта Мерангар- една от най-големите в Индия, уникална по красота и великолепие. Разходка в крепостта и продължаване към Джасуант Танда – красивия мраморен мемориал на Махараджа Джасуант Синг II. Отпътуване към известния Джайниски храм Ранакпур. Разходка и разглеждане на уникалния мраморен лабиринт от колони и коридори. Продължаване към Удайпур. Настаняване в хотел и свободно време за разходка по тесните калдъръмени улички.

Романтичния Удайпур е построен на брега на три езера – Пичола, Удай Сагар и Фате Сагар, в чиито бистри сини води някога се отразявал зеления силует на близките хълмове. Нощувка.
28 септември Удайпур

Закуска и обиколка на града, славещ се като индийската Венеция. Разглеждане на блестящия от белота дворец, най-големия комплекс в Раджастан, издигнат на един от хълмовете край езерото Пичола. Продължаваме към храма Джадиш, построен от Махараджа Джагат Синг на около 150 метра от дворцовия комплекс.

След обяд – разходка с лодка по езерото Пичола. По желание – вечеря в хубав местен ресторант, разположен на самия бряг на езерото. Нощувка.
29 септември Удайпур – Бомбай

Закуска и трансфер до летище за полет до Бомбай. Посрещане на летището и полудневна обиколка на града. Бомбай обединява 7 острова- Колаба, Махим, Мазгаон, Парел, Уорли, Гиргум и Донгри, чиито жители са дали името на града. Бомбай или Мумбай на индийски е името на богинята Мумбай Аи. Най-ранните хинду владетели били покорени от султаните на Гуярат, които пък по-късно са изместени от Португалците. Англичаните, които идват след Португалците, превръщат града във всепризнат център на изкуствата и търговията и във входната си врата към английската „Перла в короната”.


30 септември Бомбай

Денят започва с разходка с корабче до остров Елефанта, известен с пещерите, пълни със скулптури от 8 век. Изсечените в скалите храмови комплекси, за които се счита, че са в чест на Шива, се състоят от една основна зала, 2 странични зали, няколко по-отдалечени олтара. Най-голяма и внушителна е фигурата на Тримурти- 5-метров бюст с три глави, изсечен от цяло скала. Скулптурата представя Шива, в неговите три основни образа - създателя, пазителя и разрушителя.

Връщане в хотела за почивка. След обяд – свободно време за екскурзии по желание, разходки или пазар.

Около 23.00 ч. трансфер до летище за полет до Париж.


1 октомври Бомбай – Париж

Излитане за Париж в 02.15 ч. Пристигане в 08.00 ч. Полет до София в 10.20 ч.Цена на човек в двойна стая при група от 20 човека - 1799 евро

Срок за записване 20 Август


Цената включва:

 • самолетен билет София – Париж – Делхи / Бомбай - Париж – София;

 • самолетни билети Делхи – Каджурахо / Удайпур – Бомбай;

 • всички вътрешни трансфери с автобус и влак;

 • 2 нощувки със закуски в Делхи;

 • 1 нощувка със закуска в Каджурахо;

 • 1 нощувка със закуска в Агра;

 • 2 нощувки със закуска в Джайпур;

 • 1 нощувка със закуска в Джодпур;

 • 2 нощувки със закуски в Удайпур;

 • 2 нощувки, 1 закуска в Бомбай;

 • входни такси за посещаваните обекти;

 • 1 нощувка със закуска в Париж;

 • екскурзовод по време на туристическите обиколки;

 • представител при група от 21 човека;

 • застраховка.


Доплащане на човек:

 • виза 100 лева

 • летищни такси 337 евро

 • настаняване в единична стая 500 евро

 • бакшиши.

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница