Изложение за възобновяема енергия в Индия 1 5-ти международен конгрес за ее и веи за Югоизточна Европа, София, 6-8 април 2009Дата04.08.2017
Размер79.14 Kb.
ТипИзложение

ЕКОЛОГИЧНАТА ЕНЕРГИЯ: Необходимост – Алтернатива -  Инвестиция за бъдещето

   


1) 5-ти международен конгрес за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа, 6-8 април 2009 – Преференциални цени до 6 март ! Спестете сега!

2) Стъпки към енергийна независимост в общините 

3) Слънчеви инвестиции в Соларпро!

4) Часът на Земята 2009

5) Инвестиции във ВЕИ

6) Проект RES BOAT -”Виртуална лодка” и поредица конференции, 23-27 март 2009

7) 3rd Renewable Energy India 2009 Expo – изложение за възобновяема енергия в Индия

 

1) 5-ти международен конгрес за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа, София, 6-8 април 2009Преференциални цени до 6 март !
Регистрация

Форумът включва: презентации, дискусии, паралелни семинари, постерна сесия, директни контакти с водещи специалисти от бранша, сесия с предварително уговорени срещи и др.

Организаторите очакват повече от 500 участници от страната и чужбина. Лекторите са от Австрия, България, Белгия, Дания, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Румъния, Турция и Великобритания.

Основните сесии включват:

- Стратегии за ЕЕ & ВЕИ по време на финансова криза


- EE като най-важната предпоставка за успешно внедряване на ВЕИ
- Фотоволтаични и соларни технологии в Югоизточна Европа
- Вятърни, Геотермални и Био- решения
- Биомаса и био горива. Добри геотермални практити
- Енергия от отпадъци – проблеми, рециклиране, Зелени градове

Ще бъдат проведени и два много интересни семинара:

Електра - Бизнес с ЕЕ /организирано от Европейската асоциация на енергийната индустрия/

Обучение по енергийна автономност на общините: Стъпки към енергийната независимост с лектор от Европейския Център за Възобновяема Енергия ECRE, Guessing, Австрия.

На международната специализиране изложба водещи фирми от България, Германия, Дания, Австрия, Китай, Гърция, Великобритания, Испания, Италия ще покажат най-новите продукти и иновации в областта на ЕЕ и ВЕИ.Германия отново ще бъде със самостоятелен павилион. Участващите в него фирми ще предоставят добра възможност за получаване на информация от първа ръка за германския опит.

7-ми април е обявен за ‘Ден на Германия’, като експерти ще изнесат лекции на различни теми в областта на ЕЕ и ВЕИ. В рамките на австрийското официално участие на изложбата ще присъстват много утвърдени фирми.

На 6-ти и 8-ми април ще се проведат фирмени презентации, безплатни за посетителите на изложбата. На тях изложителите ще представят своите най-нови решения и продукти в областта на ЕЕ и ВЕИ.Нагоре

5-ти конгрес за ЕЕ и ВЕИ                                     Международна изложба за ЕЕ и ВЕИ 

Общ преглед 2008                       Регистрация                                      Е-бюлетин

2) Cеминар: Стъпки към енергийна независимост в общините - с допълнително заплащане (65 евро без ДДС)Водещ: Д. Марселя, Европейски център за ВЕИ, Гюсинг, Австрия

Проект за енергийна автономност на дадена община

- как една община може сама да се снабдява с топлинна енергия, електричество и горива и да стане енергийно независима?


- внедряването на план за енергийна автономност във вашата община
- оценка на енергийните нужди: методи, събиране на данни
- наличност на площи, необходими за доставка на източници: регионален
- разпределението на енергийните нужди и местния потенциал може по-добре да се проучи с цел по-голяма равномерност
- технически възможности и начини за енергийно снабдяване на дадена община, потенциал за намаляване на CO2-емисиите
- алтернативи за общинска логистика
- ролята на дадена община като енергиен модел
- ролята на общините при локализиране проблемите при внедряване на ВЕИ
- етапи на внедряване - стратегии

Добри практики
- покриване на енергийните нужди на една община със средно големи размери ( колко електро и топлоцентрали, мощности, е т.н.), решение на проблемите със свръхнатоварването
- финансовата страна на един проект

Нагоре

 Global Wind Power – Спонсор на конгреса

“Global Wind Power is one of the leading suppliers of wind turbine projects in Europe. Our sole focus is investing in wind power. This puts our experience and know-how about wind power in a class of its own. From planning to financing and operations. And it guarantees optimised projects for our international collaboration partners – every time. Global Wind Power is a potential buyer of all types of wind power projects that may be interesting objects for investors. We mainly operate in Germany, Bulgaria and Denmark, but we are also open to projects in other markets particularly in Eastern Europe. If you have a project that might be interesting for Global Wind Power to further develop, offer for sale and possibly administer, please do not hesitate to contact us. “    Нагоре

3) Слънчеви инвестиции в Соларпро!"Соларпро" AД ( www.solarpo.bg ) е първата и единствена понастоящем компания в България за производство на слънчеви панели.

Основната ни дейност включва:
- проектиране, производство и продажба на тънкослойни фотоволтаични модули;
- проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични централи.

"Соларпро" партнира на кандидати по Програма за развитие на селските райони (2007-2013) за безвъзмездно финансиране на проекти за възобновяеми енергийни източници. Бенефициентите по мерки 311, 312 и 321 от Програмата могат да кандидатстват за изграждане на фотоволтаични централи и инсталации за фасади и покриви.


В партньорство със Соларпро "УниКредит Булбанк" отпуска кредит до 90% от разходите за изграждане на слънчеви централи.
Сред проектите на компанията е изграждането на фотоволтаична слънчева централа от 2.4 MW край Шумен. Тя ще заработи в средата на 2009 г. с модули собствено производство.

Нагоре

4) Толкова е лесно – просто щракни ключа на осветлението!

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят лампите си, Часът на Земята се разрастна и стана една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. На 29 март 2009 в 20,30 часа хората по целия свят ще угасят осветлението за един час – Часа на Земята. Нашата цел е да обединим повече от 1 милиард души, в повече от 1 000 градове и да покажем с една обща инициатива, че са възможни действия срещу глобалното затопляне.
Часът на Земята започна през 2007 в Сидни, Австралия, където 2.2 милиона домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час. Само година по-късно това събитие стана глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави. Световни забележителности, като моста Голдън Гейт в Сан Франциско, Колизеума в Рим и билборда на Кока-Кола на Таймс Скуеър, потънаха в тъмнина като символи на надеждата за една кауза, която става все по-неотложна.
Часът на Земята 2009 е мащабен призив за действие към всеки човек, бизнес организация и общност. Призив за действие, за отговорност и участие в изграждането на устойчиво бъдеще. Сгради – символи и забележителности от Европа до Южна и Северна Америка ще останат тъмни. Хората по целия свят ще угасят светлините си и ще се включат в жизненоважния разговор за бъдещето на любимата ни планета.

Повече от 64 държави и територии участват в Часа на Земята 2009. Техният брой расте всеки ден, защото хората осъзнават, че едно толкова просто действие може да има значимо въздействие.

Часът на Земята е послание на надежда и призив за действие. Всеки може да допринесе за промяната.

Присъединете се към Часа на Земята 2009 – регистрирайте се на www.earthhour.org  

Угасете осветлението си в 20,30 часа на 28 март 2009, събота.

Нагоре 

5) Инвестиции във ВЕИ

Община Каварна очаква 1 млрд. евро инвестиции за слънчеви батерии, голф игрища и туризъм през 2009 г.

Добивът на електричество от възобновяеми източници ще бъде в близките години приоритет на общината в Каварна, за което се предвижда да бъдат заделени около 1500 декара общински терени. Те ще бъдат предоставени чрез конкурс на инвеститори, които да монтират фотоволтаични панели.


Инвестиционните намерения за добив на електрическа енергия от слънцето вече са заявили фирми от Австрия, Испания, България и някои Скандинавски страни. Първите 160 декара от свободните 10 000 декара общински терени ще да бъдат предоставени чрез конкурс още в края на март и началото на април 2009.
Причината за огромния интерес най-вече във вътрешността на общината - около селата Вранино и Белгун където 255 дни в годината има слънчеви дни, според изследванията на метеорологичния институт към БАН. Това нарежда общината във втора категория по възможности най-пълноценно използване на слънцето. Вече е завършен монтажът на подобен източник на енергия на една от бензиностанциите в града.
До този момент все още не са направени изчисления какъв ще бъде ефектът, но при всички случаи се очаква той да надмине и най-смелите прогнози.
През тази година в Каварна ще бъдат вложени 1 милиард евро. Повечето от тях са в алтернативните възобновяеми източници на енергия.
До момента вече са инвестирани във ветроенергийни паркове 550 млн. евро. Други 120 млн. лв. са вложени в голф игрището "Трейшън клифс" между селата Божурец и ТоПола. Отделно от това огромни пари щели да бъдат изразходвани и за изграждането на 8 нови ваканционни селища и хотели в общината, както и в продължаващото монтиране на ветрогенератори,в земеделието и в туризма.

http://www.stroitelstvo.bg/news.php?m=details&id=24056

Нагоре

6) RES BOATВиртуална лодка” и поредица от конференции

23-27 март 2009

Проектът “RES BOAT” – Тематична промоционална кампания, провеждана по река Дунав, за популяризиране на най-добрите постижения в областта на възобновяема енергия.

Новите страни-членки на ЕС и западнобалканските страни използват в значително по-малка степен възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ в сравнение със Западна Европа. Ето защо е от изключително значение да се привлече вниманието на широката общественост в тези страни и да се насърчат изследванията и приложенията на ВЕИ. Проектът RES BOAT (буквално преведено “ВЕИ лодка”) ще обедини всички заинтересовани страни в Европа за трансфер на знания в областта на ВЕИ на общностно ниво и популяризиране на резултатите от проектите по 6-та и 7-ма рамкови програми и програмата Интелигентна Енергия - Европа. Това символично събитие ще се проведе на борда на лодка (ВЕИ лодка), която ще премине по река Дунав през 5 страни (Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия). Всеки ден  конференцията ще акцентира върху различни специфични аспекти на ВЕИ. Това е една изключителна възможност за организации от Сърбия, работещи в сферата на ВЕИ, в рамките на петдневното събитие да създадат нови контакти и да представят дейностите си и резултатите от проекта “Виртуална лодка”.За повече информация и регистрация за проекта “Виртуална лодка” моля посетете www.resboat.org

Темата на конференцията в град Белград ще бъде: технологии за отопление и охлаждане чрез използване на ВЕИ

 

Нагоре
7) 3rd Renewable Energy India 2009 Expo
10 - 12 August 2009

 

Overwhelmed by the response to 2nd Renewable Energy India 2008 Expo, we have been enthused to expand its format to include Cogeneration (CHP), Energy Efficiency & Geothermal Energy sectors, besides Solar, Wind, Hydro & Bio energy in the forthcoming event. CHP currently accounts for 9% of global power generation (IEA 2007) and its economic potential, however, is likely to be significantly greater.The potential of power generation in India has been estimated to the extent of about 15,000 MW through cogeneration in core industries. The 3rd Renewable Energy India 2009 Expo is a global platform to showcase the potential of power generation using renewable resources. The expo, adorning 3-day long concurrent conference sessions, is intended to be a forum to nurture business contacts, imbibe latest technological trends and prepare for the exponential growth of this sector in India.

За участие: Via Expo, tel./fax: + 359 32/945 459, 960 012, office@viaexpo.com ; www.viaexpo.com  

Нагоре Виа Експо, тел./факс: 032/945 459, 960 012, office@viaexpo.com ; www.viaexpo.com
Каталог: download -> 2009
2009 -> Програма 10 11 февруари 2009 г. Гр. София, Конферентна зала на хотел „Диана-3 Лектори
2009 -> Календар на срещите : 19 март 2009г., 11. 00-13. 00/15. 00-17. 00
2009 -> Програма за посещението на бизнес делегацията в Израел от 4 до 9 май 2009г
2009 -> Българо-словенски бизнес форум 19. 05. 2009 г. /вторник
2009 -> Хасковска търговско-промишлена палата
2009 -> Министерство на икономиката, енергетиката и туризма център на п ром и
2009 -> T. C. Sofya büYÜkelçİLİĞİ Tİcaret müŞAVİRLİĞİ
2009 -> Бизнес форум българия-нигерия


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница