Как да си направите мехлема на руския билкар Мураков за стопиране на болките в колената?Дата10.02.2018
Размер39.12 Kb.

Как да си направите мехлема на руския билкар Мураков за стопиране на болките в колената?


Нужно е да имате:

10 таблетки аспирин /ацетизал/
200 грама течен мед
няколко капки йод

Как се прави?

1. Счукайте таблетките на прах.

2. Смесете счуканите таблетки ацетизал с меда, докато се получи гъста каша. Ако прецените, че не е достатъчно гъсто, добавете още аспирин.

3. Оставете така получената смес за 10 дни на тъмно и хладно място, но не в хладилник. Периодично разбърквайте.

4. Когато минат десет дни и мехлемът е готов, капнете няколко капки йод и отново разбъркайте. На това количество мед и аспирин често са достатъчни не повече от 5-6 капки йод.

5. Намажете засегната област с получената смес. Поставете отгоре найлон, а върху него сложете вълнен плат. Трябва да се получи нещо като компрес.

Процедурата се извършва най-добре през нощта. Компресът се остава за през цялата нощ, докато спите. Първият път, може да почувствате леко парене, но след това усещането за парене отминава.

Имайте предвид, че рецептата с мед не е подходяща за хора с алергии към пчелни продукти! По време на лечението избягвайте хипотермията, продължителното ходене и стоене прав, с цел да се сведе до минимум натоварването на ставата.Лечение на коляното с народни средства отнема време и затова се изисква редовна употреба на компреса. Разбира се, не бива да се игнорира назначеното от лекар лечение. Ако е необходимо, направете масаж или нагрявки. Каквито и средства за лечение решите да приложите, винаги трябва първо да се консултирате с лекар.

Смятате ли, че вашите приятели ще бъдат заинтересовани да научат тази рецепта? Споделете тази статия с тях!Източник: medived.ru


Тракийски университет, Педагогически факултет,

гр. Стара Загора 6010, ул. “Армейска” № 9 УНИКРЕДИТ БУЛБАНК - Стара Загора;

BIC: UNCRBGSF,

Разпл. IBAN: BG60 UNCR 7630 3100 1176 08
В платежното пише трите си имена и ЕГН; Напишете в платежното: специалност, форма на обучение, курс и факултетен номер..
ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА - 240.00 ЛВ.

Годината е 1967, месецът февруари, а датата 15. Денят е понеделник. По улица „Раковски”, застлана с бял килим от падналия наскоро сняг, преминаха девет забързани и щастливи мъже. Това са музикантите от новосъздадения Ямболски духов оркестър. Те се събират за първия си работен ден. В уютния изложбен салон на читалище „Съгласие”, под палката на първия диригент на оркестъра Димитър Димитров (Малчо), застанават първите девет музиканти, издържали конкурса няколко дни преди това. „Добре дошли!” и „Творческо дълголетие!” са първите пожелания на тогавашния председател на читалището Станко Станков отправени към Минчо Шивачев, Генчо Иванов – кларнети, Петър Русев, Куман Куманов – тромпети, Стоян Нанев, Георги Велчев – бас флигорни, Ламбо Георгиев – корна, Апостол Георгиев – ударни. Първите месеци са трудни. Липсва нотен материал. Маестро Димитров успява за кратко време да го набави. Всичко се преписва на ръка, няма копирни машини, няма готови оркестрации по музикалните книжарници. Свири се със собствени полудефектни и „остарели” музикални инструменти. Едно начало изпълнено с нямане и трудности, но изпълнено с много ентусиазъм.

Три години по-късно на Международен конкурс на духовите оркестри в гр. Шиклош, Унгария Ямболският духов оркестър в състав от 22 оркестранти, става лауреат и носител на Сребърна купа. През 1978 оркестърът е вече комплектован и в състава му има 28 изпълнители, повечето от които със средно и висше музикално образование. Репертоарът им включва над 100 музикални пиеси от всички стилове и жанрове. Непрекъснати са изявите и концертите на музикантите в училища, детски градини, военни поделения, села и градове в цялата страна. Не закъсняват и отличията от национални прегледи на Духовите оркестри в България.
Но идва 1997година, месец юли, ден пети! И всичко приключва. Генерална пауза!(музикален термин) с времетраене – не в броене на тактове, а с продължителност – 10 години. От 27 професионални духови оркестри във всички големи и по-малки градове в България, ямболският е закрит с решение на общината. След 30 години от създаването си и след над 750 самостоятелни концерта, стотици участия в общоградски тържества, митинги, празници, участия в близо 60 постановки на бившия Музикален театър „Проф.Драган Кърджилов“.
2007 година. Музикантите я определят като "Годината на Новото начало "! От последната изява на Ямболски духов оркестър през 1997 година са минали десет години. Старите-нови оркестранти са пак същите. Със същата отговорност както и преди, със същата любов към професията и задълженията, които тя налага, с още по- голям ентусиазъм и творчески заряд, за да докажат отново колко тяхното изкуство е нужно за гражданите на Ямбол, за радост и удоволствие на почитателите на хубавата духова музика , която възроденият стар-нов оркестър изпълнява пред своята публика. След възстановяването на оркестърът през 2007 година , през последните седем години негов ръководител и диригент е Маестро Васил Шейтанов. Макар и в намален състав,новите предизвикателства и приоритети пред оркестърът са прецизно музициране, обновяване на репертоара, периодична и постепенна подмяна на вече много остарелия музикален инструментариум. Не на последно място е желанието и надеждата за привличане на нови и млади инструменталисти в състава, което е бъдеща гаранция за по-добро жанрово и репертоарно разнообразие в бъдещите концертни и всякакви други публични изяви на оркестъра.
Честит юбилей!
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница