Кападокия – Земя на феномени Варна – Бурса Коня – Кападокия – Анкара – ВарнаДата30.07.2018
Размер48.24 Kb.
Кападокия – Земя на феномени

Варна – Бурса - Коня – Кападокия – Анкара – Варна

6 дни, 5 нощувки със закуски и вечери, с автобус, без нощни преходи
ДАТИ:

29 април – 04 май 201620 – 25 май 2016
24 – 29 юни 2016
2 – 7 септември 2016
14 – 19 октомври 2016

Кападокия – тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Каменният град се намира в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и р. Ефрат. Наричат Кападокия “Земя на светци” – родно място на Св. Георги, тя наистина е едно от най-големите хранилища на средновековното православие. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. 

ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 29.02.2016:

На човек в двойна / тройна стая

Единична стая

Дете от 2 до 12 г. с 2-ма възрастни в стая

565 лв

700 лв

430 лв


ЦЕНИ OT 01.03.2016:

На човек в двойна / тройна стая

Единична стая

Дете от 2 до 12 г. с 2-ма възрастни в стая

585 лв

720 лв

450 лв

Пакетната цена е в лева и включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;

 • 5 нощувки със закуски и вечери:
  (1 в Бурса, 1 в Коня, 2 в Кападокия, 1 в Анкара);

 • Туристическа програма в Бурса, Коня, Кападокия, Анкара;

 • Посещение на автентичния ритуал СЕМА в Коня в центъра на дервишите мевлевии;

 • Пълно екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод;

 • Представител на Туроператора;

 • Фериботни и пътни такси;

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (доплащане за лица над 65 г. – 10 лв)

Допълнително се заплащат:
Входни такси на местата за посещение: Музея на анадолските цивилизации – 20 т.л.
Скалните църкви в Гьореме – 30 т.л.
Крепостта Ючхисар – 5 т.л.
Подземен град – 25 т.л.
Музея на Мевляна в Коня – 3 т.л. + 3 т.л. за слушалки

Допълнителни мероприятия (по желание):

Полет с балон – 120 евро


Традиционна турска вечер – 25 евро

 

За информация и записвания: 052/983201; 0888/247042 – Юлиан БоневПРОГРАМА

1 ден:  Варна – Бурса (ок. 630 км)

05:00 ч. сутринта отпътуване от Варна, ул. Антим 1, 07:00 ч. – от Бургас, OMV до х-л Мираж. Пристигане в Бурса следобяд. Панорамна обиколка на Бурса – бившата столица на Османската империя се слави с историческите си и културни паметници и термалните си извори – Зелената джамия, Павилиона на Ататюрк, Термалните бани, парка на културата, археологическия музей, гроба на падишах Осман – основателя на Османската империя… Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Бурса – Коня (ок. 500 км)

Отпътуване за Коня – града на Танцуващите дервиши с посещение на ритуала Сема.

Настаняване в хотела в Коня.

Туристическа програма в Коня: посещение мавзолея на Мевляна и посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (продължителност на ритуала ок. 1,30 ч). Вечеря. Нощувка.
3 ден: Коня – Кападокия (ок. 250 км)

Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия (под егидата на ЮНЕСКО). Кападокия изниква изведнъж пред погледа – като че ли от нищото се появяват фантастичните конусовидни кули, скални комини от мека туфа, резултат на бурна вулканична дейност преди милиони години. Векове наред местните обитатели са дооформяли изваяното от природата и са го превръщали в жилища, манастири и църкви. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Музея на открито Гьореме  – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Тук е скалната крепост  Ючхисар – състои се от две огромни скали, които византийци и отоманци са заселили и използвали за укритие. Гледката от върха е величествена. В непосредствена близост до крепостта се намира работилница за изработване на бижута от полускъпоценните камъни, оникс и тюркоаз, която ще посетим. Дегустация на най-пивките вина в тази област на Турция на панорамната площадка над Гьореме. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Кападокия

За ентусиастите – 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи! Продължава около 45 – 50 минути.

Закуска в хотела. Следва подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Ще се разходим из местността Пашабаг с прочутите гълъбарници и интересни скални образувания. Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на р. Казълърмак, известно с грънчарството и производството на вино. Ще посетим местна керамична фабрика. Разходка и фотопауза из Долината на любовта. Връщане в хотела. Вечеря.


Програма по желание (заплаща се допълнително):

Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна програма (салати и напитки без ограничение). Нощувка.
5 ден: Кападокия – Анкара (ок. 300 км)

Закуска в хотела. Отпътуваме за Анкара. По пътя фотопауза на соленото езеро Туз, второто по големина в Турция. Туристическа програма в столицата на Турция: Автобусна панорамна обиколка на града, посещение на Музея на Анадолските цивилизации и мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


6 ден: Анкара – Варна (ок. 900 км)

Закуска в хотела. Отпътуване за България. Спирка в Лозенград за пазаруване в хипермаркет KIPA. Пристигане във Варна късно вечерта.


Краен срок за уведомяване: 7 дни преди датата на отпътуване
Допълнителна информация:

 • Последователността на посещение на обектите в Кападокия се определя от лицензирания турски  екскурзовод, който ще придружава групата.

 • Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

 • На място се заплащат входовете за съответните обекти – в турски лири.


За информация и записвания: 052/983201; 0888/247042 – Юлиан Бонев
Каталог: downloads
downloads -> Конкурс „зелена планета 2015" Наградени ученици І раздел „Природата безценен дар, един за всички"
downloads -> Конкурс за певци и инструменталисти „ Медени звънчета
downloads -> Задача Да се напише програма която извежда на екрана думите „Hello Peter. #include void main { cout }
downloads -> Окс“бакалавър” Редовно обучение I до III курс
downloads -> Конспект по дисциплината „Екскурзоводство и анимация в туризма" Специалност: "Мениджмънт в туризма"
downloads -> Alexander Malinov
downloads -> Тема 8: Линейни алгоритми. Отделяне на цифрите на число, преобразуване на числа. Алгоритмично направление: Алгоритми от теория на числата
downloads -> Отчет за научноизследователската, учебната и финансовата дейност на националния природонаучен музей при бан през 2013 г
downloads -> Закон за националния архивен фонд в сила от 13. 07. 2007 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница