Ваканционен комплекс "марина д'ОР" валенсия – древна и модернаДата07.05.2018
Размер66.21 Kb.
ВАЛЕНСИЯ - КОСТА АЗААР - ПРОЛЕТ 2013
ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС "МАРИНА Д'ОР"


ВАЛЕНСИЯ – ДРЕВНА И МОДЕРНА

Включена в цената. Последен ден.

09:30ч. Тръгване с автобус от хотел Марина Д` Дор.

11:00ч. Панорамна обиколка на града. Пристигане в старата част. Обиколка с водач на български на историческата част с нейните тесни улички и величествени сгради, събиращи в себе си множество архитектурни стилове. Ще влезем през главния вход на стария град и ще преминем покрай едни от най-важните и най-интересни сгради като дворецът Палау де ла Генералитат Валенсиана, Алмоина (археологически център), Базиликата на Вирхен де лос Десампарадос /Дева Мария на изоставените/, Катедралата на Валенсия, където се пази Свещения Граал, донесен от Йерусалим, Кулата Мигелете, Кулата на Санта Каталина, Централният пазар на Валенсия, Ла Лонха /копринената борса, част от културното носледство на Юнеско/, Пласа Аюнтамиенто /централния площад/. Свободно време.
13:30ч
. Тръгване с автобуса към Града на изкуствата и науките и пешеходна обиколка с водач на български. Този природо-научен парк, с модерната си архитектура изглежда сякаш е дошъл от бъдещето. Състои се от 6 сгради: дворец на изкуствата “Кралица София”; музей на науките “Принц Филип”, където буквално можете да се докоснете до науката, да видите и опитате как се случват дори най-простите неща от живота ни през погледа на науката; Планетариума “Хемисферик”, който е и 3D кино; Умбракле – ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито; Агора – сграда за всякакъв вид събития; Океанографски музей , който е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които сякаш плуват около вас.
14:00-16:00ч
. - Свободно време или по желание групово посещение на Океанографик.
Входни такси:
Цена при минимум 20 души: 18.65ЕUR/човек; Цена за индивидуално посещение: 27.90ЕUR/лице.
Посещение на музей на науките: инд. 8.00ЕUR/човек, за група мин.20души 5.80ЕUR/лице.

16:00ч.
Тръгване с автобуса към летището.

 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Морея и Пенискола

Продължителност: целодневна
Час на тръгване: 09:00
Тръгване от хотела с дестинация Морея.

11:00ч. Пристигане в Морея и обиколка на града.


Морея е град на север от провинция Кастейон (Испания), централен град на региона Маестразго. Морея, град на границата между Теруел и Тарагона, се появява пред очите на посетителите, заобиколен от чара на своите вековни крепостни стени, обикалящи замък намиращ се на над хиляда метра надморска височина. Пътят за достигане до Морея минава през неравния релеф и планински терен на Елс Портс, борови, букови и дъбови гори.
Веднъж пристигнали в Морея ще се изправим пред една от емблематичните й врати, тази на Сан Мигел. С помощта на екскурзовод, ще започнем пътешествие из вътрешността на Морея, за да откриете богатото й художествено и монументално наследство. По улиците може да видите голямото разнообразие от местни продукти, които могат да бъдат намерени в магазини, които са разпръснати из града.
12:00ч. Свободно време около 30 мин.
12:30ч. Тръгване към Пенискола. Пристигане около 14:00ч. Свободно време за обяд – един час.
15:00ч. Обиколка на града. Пенискола e малък полуостров, навлизащ в морето и това я прави да изглежда почти като остров, с невероятната красота. На върха на скалите се намира замък с наблюдателница и непревземаема крепост, заобиколени от серия изградени по различно време стени, които са защитавали стария град.
Средновековните укрепления със своите каменни стени, обикалящи цялата местност превръщат Пенискола в една уникална непревземаема крепост, притежаваща необичайна красота.
Да посетиш Пенискола означавада се върнеш назад в историята и в Средновековния Ренесанс. Артилерийският парк, който сега е възстановен като ботаническа градина с растителни видове, характерни за Сиера де Ирта, е едно от местата, от където най-добре може да се оцени военната стратегия. Той е съвкупност от сила и сигурност, съчетаваща рампи, тунели, складове за оръжия, окопи и стени с палми, маслинови дървета и лавандула.
Друго любопитно нещо, което грабва вниманието в Пенискола е Ел Буфадор - голяма дупка между скалите, през която морската вода внезапно се прониква, по време на буря.
17:00ч. Връщане в хотела. Пристигане около 18:00ч.Минимум за провеждане на екскурзията 20 души
Цена при записвания в България: 42.00 ЕUR/лице
Цена при записвания на място: 49.00 ЕUR/лице
Цената включва транспорт и водач на български
Цената не включва входни такси за: замъка на Морея - 3.00ЕUR/човек, замъка на Пенискола – 3.50ЕUR


Кастейон, пристанището и градския пазар

Продължителност: полудневна
Час на тръгване: 09:00
Тръгване от хотела с дестинация Кастейон

9:30ч. Започваме обиколката по крайбрежието на Кастейон, достигайки до Грао Кастейон, където се намира яхтено пристанище с повече от 100 спортни и развлекателни лодки, заобиколен от търговско пристанище, което е спирка в обиколките на най-добрите круизи от целия свят. Може да видим също и комплекса за отдих и забавления Пуерто Азаар, със своята пешеходна алея, градини и фонтани, ресторанти, кино салони, магазини, както и Гран Казино. По време на обиколката на Кастейон преминаваме през емблематичния Меркадо де Лунес (понеделнишки пазар). Място, където се намират повече от 300 сергии. Веднъж влезли в Кастейон ще посетим най-емблематичният паметник на града - кула с камбанария от XVI век, известна като "Ел Фадри"; ще научим повече за историята на града с разходка из историческия център, където могат да се видят манастира Мадрес Капучинас, площада Плаза Мария Агустина, парк Рибалта, базиликата Ийедо, и музея за изящни изкуства, дом на прекрасни керамични изделия от региона.


11:30ч. Свободно време един час.
12:30ч. Връщане в хотела и пристигане около 13:00ч.Минимум за провеждане на екскурзията 20 души
Цена при записвания в България/на място: 29.00 ЕUR/лице
Цена при записвания на място: 34.00 ЕUR/лице
Цената включва транспорт и водач на български
Цената не включва входни такси


По "Пътя на Турона" - посещение на Вилафамес и портокаловите градини

Продължителност: полудневна
Час на тръгване: 09:00
Тръгване от хотела с дестинация Вилафамес

9:30ч. Посещение на цех за "турон" (вид типичен испански десерт, подобен на нуга халва) „Турони Сан Луис”, и древната римска арка, намиращи се в градчето Кабанес. Чрез Пътя на турона ще ви представим развитието на традиционния турон, ще ви запознаем с произхода му, еволюцията на използваните технологии, както и процеса на изработване.


Обиколката започва с посещение на залата с експонатите в музея, място, където се намират предмети, свързани с историята на турона и на фирмата - антични предмети, свързани както с различните процеси за събиране на суровини, така и с производството на различни разновидности турон. От специално място за наблюдение може да се види на живо и директно как се произвежда този продукт, сто процента средиземноморски, както и важни моменти от специфичното му приготвяне. След което ще можете да опитате този сладък десерт.
11:00ч. Пристигане във Вилафамес. Ще започнем обиколката с посещение на Стария град. Разходката из това очарователно градче се превръща в радостно преживяване, с изкачването по стръмния хълм, пред очите ни се открива великолепна панорама - живописно съчетание на планина и равнина. Във Вилафамес можем да разгледаме църквата "Успение Богородично" (Парокиар де ла Асунсион), кметството, замъка, параклиса на Сан Мигел.
12:30ч. Свободно време – 30 мин.
13:00ч. Посещението в портокаловите градини ще ви разкаже как сеотглеждат едни от най-добрите портокали в света – валенсианските. Ще се насладите на аромата на портокаловите цветове, известни като аззар, от където идва и името на този бряг – Коста Азаар.
14:00ч. Връщане в хотела и пристигане около 14:30ч.Минимум за провеждане на екскурзията 20 души
Цена при записвания в България: 35.00 ЕUR/лице
Цена при записвания на място: 45.00 ЕUR/лице
Цената включва транспорт и водач на български, вход във фабриката за турон с дегустация, посещение на портокаловите градини.
Цената не включва други входни такси


Оропеса, Беникасим и манастира на Кармелитите

Продължителност: полудневна
Час на тръгване: 09:00
Тръгване от хотела с дестинация Оропеса

9:15ч. Пристигане в Оропеса. Посещението на градчето ще ви отведе на едно пътешествие в миналото. Очарованието на града се крие в стръмните, тесни средновековни улички, криволичещи из старата част на града.


На върха на стария град се намират останките от стените на замъка от мюсюлмански произход. Историята на града разказва за битки и славни победи на владетелите му.
В града е запазена църква от 17в, наблюдателни кули от 15в, и морски фар, показващ на моряците пътя към брега.
10:15ч. Тръгване към Беникасим.
10:45ч. Обиколката продължава с посещение на Беникасим и парка Десиерто де лас палмас, където се намира манастирът на Кармелитите. Древният манастир е построен през 17в от небезизвестния орден Кармело. Манастирът се намира на върха на планината, от където се открива изключителна гледка, а природата наоколо е дала възможността на монасите да произвеждат изключителни със своето качество ликьори на билкова и плодова основа, които ще можете да опитате в избата.
11:00ч. Свободно време в манастира за снимки и/или посещение на музея, 30 мин.
12:00ч. Посещение на избата, където се произвеждат световно известните ликьори и дегустация с възможност за закупуване.
13:00ч. Връщане в хотела и пристигане около 13:30ч.

Минимум за провеждане на екскурзията 20 души
Цена при записвания в България: 30.00 ЕUR/лице
Цена при записвания на място: 35.00 ЕUR/лице
Цената включва транспорт и водач на български, дегустация в избата на Кармелитите
Цената не включва други входни такси: музей на манастира 1.00-2.00 ЕUR


С П Е Ц И А Л Н А О Ф Е Р Т А:

Пакетна цена за:

Морея и Пенискола, По "Пътя на Турона" - посещение на Вилафамес и портокаловите градини и Оропеса, Беникасим и манастира на Кармелитите -

 107.00 EUR СЕГА 90.00 EURсамо при предварителни записвания в България.

Каталог: uploads -> File
File -> Регистрирани Фирми за обработка на дървен опаковъчен материал чрез термично третиране по Стандарт 15 за 2014 г
File -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
File -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
File -> 10 години движение за социален хуманизъм
File -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
File -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
File -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
File -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
File -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
File -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница