По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflexДата25.04.2017
Размер52.78 Kb.
#19959

По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoFLEX


  • Opel разширява гамата си от ecoFLEX модели

  • Удоволствие на пътя без компромиси благодарение на двигателя с мощност 160 к.с. с въртящ момент 380 Нм

  • Водеща в своя клас аеродинамична ефективност с коефициент на обтекаемост от 0.26

  • Ниски емисии - под 140 г/kм CO2

Париж. Новата Insignia ecoFLEX, която дебютира на Парижкото автомобилно изложение (4 – 19 октомври 2008 година), предлага възможност за реализиране на икономии без каквито и да било компромиси. За разлика от много от своите съперници, това не е разновидност на някоя от по-слабите версии, а мощен, но високоефективен като цяло автомобил, доставящ истинско удоволствие на пътя. Най-новият ecoFLEX модел на Opel се задвижва от двулитров дизелов двигател, оборудван с един турбокомпресор и разполагащ с мощност от 118 kВт/160 к.с.


“Още при конструирането на Insignia ние подходихме към този модел с идеята за създаването на високоефективен автомобил. С помощта на допълнителни, многочислени промени както по отношение на задвижващия тракт, така и по отношение на намаляване на съпротивлението при движение и аеродинамичната оптимизация, при модела ecoFLEX нашите инженери успяха да намалят още повече консумацията на гориво без това да повлияе негативно на удоволствието от шофирането.”, пояснява Ханс Демант, Управляващ директор на Adam Opel GmbH. “Въпреки че все още сме в процес на разработване на новия Insignia ecoFLEX с 2.0 CDTI ECOTEC двигател, ние сме убедени че той ще отделя под 140 г/км CO2 .”
При сравняване със съперниците, които имат съпоставима консумация, става ясно защо мотото на Opel Insignia ecoFLEX е „нисък разход без компромиси”: Ефикасното използване на всяка капка от дизеловото гориво не се заплаща с цената на динамиката. Insignia ecoFLEX ускорява от нула до 100 kм/ч за 9.5 секунди и достига максимална скорост 218 kм/ч. Още при ниски оборотни режими моторът разполага със значителна тяга като максимумът на въртящия момент от 350 Нм е наличен още при 1750 об./мин, а чрез така наречената ‘overboost’ функция в продължение на 15 секунди може да бъде увеличен до 380 Нм.
Новият двулитров четирицилиндров common-rail агрегат използва иновативния процес clean tech, който има грижа ниските емисии да бъдат прецизно поддържани по време на целия живот на двигателя. Тази технология контролира процеса на горене чрез електронна система с обратна връзка, даваща информация за случващото се в цилиндрите и променяща параметрите на горивния процес в реално време, чрез управление на впръскването. Интегрирани в подгревните свещи датчици, използващи пиезоефект, измерват стойността на налягането ( достигащо 180 Бара) по време на горенето във всеки отделен цилиндър до един милион пъти в минута с точност до 98%. Данните се изпращат към централната електронна система за управление на двигателя, която прецизно определя количеството и продължителността на впръскванията. По този начин системата с обратна връзка следи процесите да се извършват с висока ефективност и ниско ниво на емисиите. Освен това тя компенсира и измененията в резултат от фактори, като износването и неточности в измерването на количеството гориво, толеранси в детайлите, различно качество на използваното гориво и условията на работа.
Opel Insignia ecoFLEX е оборудвана със специално разработени за нея, високоефентивни за намаляване на разхода на гориво гуми Michelin Primacy HP. Както всички останали модели в гамата на Insignia, новият вариант ecoFLEX е сертифициран за ниво на емисиите Euro 5 и през 2009 година ще се появи на пазара както като седан, така и като хечбек.
Още по-обтекаеми аеродинамични форми
Благодарение на обтекаемия дизайн, спортната линия на покрива и фино прецизираните в аеродинамично отношение детайли, „стандартната” Insignia има коефициент на обтекаемост 0.27. Insignia ecoFLEX подобрява дори тази стойност. За постигане на този резултат Opel е използвал десетилетния си експертен опит в областта на аеродинамиката. Още през 80-те години на миналия век, Kadett GSI постига коефициент на обтекаемост (Cх) 0.30, което го прави най-аеродинамичния седан по това време. Малко по-късно Opel Calibra постига рекорд като купе-модел, който сега Insignia ecoFLEX изравнява вече като седан: коефициентът на обтекаемост 0.26 го превръща в един от най-аеродинамичните серийни автомобили от този вид и в този контекст – в най-добрия седан на марката до момента. Благодарение на този факт автомобилът се нуждае от по-малка мощност за преодоляване на въздушното съпротивление дори от значително по-малки автомобили. Това е ключов момент, защото при двойно увеличение на скоростта е необходима осем пъти по-голяма мощност за преодоляване на аеродинамичното съпротивление. Ако например за преодоляване на аеродинамичното съпротивление при 60 км/ч са необходими 2 kВт мощност, за движение със 120 км/ч ще са необходими 16 кВт.
Експертите на Opel по аеродинамиката са оптимизирали Insignia ecoFLEX в различни зони използвайки традиционни методи, като добавянето на панели под горивния резервоар пред задния мост, с което не само подобряват обтекаемостта, но и увеличават силата на притискане. Освен това те са снижили каросерията с 10 мм, за да намалят предната зона и са припокрили частично отвора за радиатора, пренасочвайки по този начин част от въздушния поток към купето на автомобила. Външните огледала също са ярък пример за търсенето на аеродинамична ефективност във всеки детайл - тези „криловидни” елементи в Insignia създават с 45 процента по-малко аеродинамично съпротивление в сравнение с огледалата на предшественика. След множество компютърни симулации и над 650 часа изследване в аеродинамичен тунел са променени и оптимизирани и множество други детайли. Добавен е гъвкав елемент под предния спойлер, допълнително са заоблени ъглите на калниците и предните колонки, променена е позицията на чистачките, осигурен е равномерен поток над покрива, интегриран е заден спойлер, променени са контурите на задните светлини, оптимизирана е формата на долните рамена в задното окачване, добавен е елемент в задната част на вратите, отвеждащ въздуха пред задните колела.
Много от тези модификации са спомогнали за подобряване и на аероакустиката на Insignia, благодарение на което този модел е най-тихият Opel създаван до момента. Инженерите са насочили вниманието си върху намаляване на шумовете още при първоначалните стадии на разработка на модела, като за целта е бил създаден специален модел в размер 1:1 от клей, който е използван за измерване на нивото на шума в интериора. Новата Insignia има по-ефективни уплътнения на вратите от тези на предшествениците. Дебелината на страничните прозорци е увеличена на 4,85 мм, спомагайки допълнително за намаляването на шума в интериора.
Обширна моделна линия ecoFLEX
Настоящата гама от модели ecoFLEX включва версиите на Astra и Corsa, които ще се появят тази година и също се придържат към философията на Insignia ecoFLEX. С емисии на CO2 от едва 109 (Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX) и 119 г/км (Astra 1.7 CDTI ecoFLEX), тези два модела са истински шампиони по отношение на пестенето на гориво, консумирайки респективно само 4.1 и 4.5 л дизел на 100 км. Opel постига впечатляващо ниски стойности на емисиите и при останалите членове на семейството от ecoFLEX модели. Със своите 138 г/км въглероден двуокис Zafira 1.6 CNG (природен газ), е най-добрият седемместен автомобил, а CNG версията на Combo със 133 г/км има най-ниските емисии в своя клас.
Текст и снимки можете да откриете в Интернет на адрес http://media.opel.com


Adam Opel GmbH http://media.opel.com General Motors Corporation

D-65423 RüsselsheimКаталог: shows -> paris08 -> downloads -> opel
downloads -> Нова свежест Пазарен сегмент: мини автомобили в гамата от: 2005 година Обем на продажбите в Европа до момента: 229 000 Основни характеристики
shows -> Навигация с „птичи поглед”, съвместима с iPod & Co
shows -> Изложение в Женева Opel представя в Женева офанзива от еднообемни модели
shows -> Изложение в Женева Моделите ecoflex на Opel отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиите
shows -> Изложение Женева По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
opel -> Шампионите по икономичност: Opel Insignia се присъединява към Corsa и Astra
shows -> Новото поколение светлини се адаптира към видимостта и пътните условия


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница