Посветена на „Седмицата на горатаДата28.10.2018
Размер53 Kb.
Кампания „Гората за децата” посветена на „Седмицата на гората”

За трета поредна година РИОСВ-Шумен организира кампания „Гората за децата”. Тя се проведе сред учениците и децата от детски заведения в Шуменска и Търговищка област за предаване на най – голямо количество хартия за рециклиране. Кампанията се организира по повод „Седмицата на гората”, от 01 до 06 април 2014 година, и продължи до 5 юни, когато е Международния  ден за опазване на околната среда.

Минималното количество хартия за участие в кампанията е 10 кг. За всеки, предал над 50 кг до края на месец април, наградата е живо дърво. Учениците удостоверяват предаденото количество с представяне на кантарни бележки до 3 юни. Първите трима, предали най-голямо количество хартия в периода от 01.04 до 03.06.2014 г. включително, бяха наградени с предметни награди.

Участниците в кампанията на РИОСВ-Шумен „Гората за децата“ събраха и предадоха за рециклиране над 3150 кг хартия. Количеството бе събрано в периода  1 - 30 април 2014 г.

Еко клубове, ученици, групи на целодневни детски градини и индивидуални участници представиха своите кантарни бележки, с което удостовериха участието си в кампанията.

Директора на РИОСВ - Шумен награди участниците, които се включиха в кампанията „Гората за децата“. Победителите получиха своите грамоти и предметни награди, а всички останали грамоти и розови храсти. В индивидуалното класиране на първо място се класира Денислав Пенев с общо предадено количество 995кг. В класирането за група/клас на първо място се класираха Еко клуб „Екология“ от град Нови Пазар, с общо предадено количество 872кг.

Децата от ЦДГ-32 Дружба представиха своя танц посветен на 5 юни, Световен ден на околната среда, а децата от Еко клуб „Приятели на здравето“ представиха песен, танц и стихотворение посветени на празника.В кампанията се включиха голям брой участници, предали над 7552 кг. хартия за рециклиране в периода от 1 април до 3 юни 2014 г.
Каталог: documents -> files
files -> Доклад за състоянието на околната среда през 2012-та година съдържание страница I. Въведение II. Анализи по компоненти на околната среда
files -> Доклад за състоянието на околната среда през 2011 година съдържание страница I. Въведение II. Анализи по компоненти на околната среда
files -> Д о к л а д за състоянието на
files -> Регионална инспекция по околната среда и водите шумен утвърдил: ивелина василева
files -> Регионална инспекция по околната среда и водите шумен утвърдил: ивелина василева
files -> Закон за биологичното разнообразие зз защитена зона от екологична мрежа Натура 2000


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница