Програма за спасение (!!!) на Цивилизацията. Дано някога изучат този интелектуален подвиг на ООНДата21.01.2017
Размер219.31 Kb.
#13231
ТипПрограма
Технология на Смъртта

(изводи относно смъртта на нашите войници в Кербала)


Краят на системата на нещата.
(Библия, Матей 24:3,7,14; Откровение 6:5-6)
Войни и преврати; Народ против народ и царство против царство.
(Библия, Лука 21:9;10:3,31; Откровение 6:1-4)
Само преди 3 дни празнувахме Коледа, Раждането на Христос, Спасителят, чийто единствен меч бе знанието и любовта, предназначен дори и за вреговете! То беше ядене, пиене, кръстене, свещи, пожелания, тамян...

Три дни по-късно политиците и техните слуги (някои военни) го забравиха и обявиха насилието за подвиг!

Защото войната на САЩ срещу Ирак е насилие! Поне срещу Природата!...

А българските войници участватсъзнателнов това насилие. “Каквото повикало, такова се обадило!”

Преди войната изявени български учени предлагаха тя да се избегне, като режимът на Садам Хюсеин бъде “свален” по мирен път – великите сили да му наложат програмата на ООНУстойчиво развитие”, т.е. програма за нормално развитие чрез наука и култура, изработени от най-прогресивните умове на Човечеството. Сигурен съм, че медиите, а още по-малко народът нищо не са чули за тази глобална и дългосрочна програма за спасение (!!!) на Цивилизацията. Дано някога изучат този интелектуален подвиг на ООН...

Както винаги, за това предложение никой нищо не научи – медиите “зяпаха” политиците, политиците “зяпаха” силните на деня, а силните на деня – печалбите си...

Основният въпрос ЗАЩО загиват войници по цялата Земя има ОСНОВЕН ОТГОВОР:

ЗА ПАРИ:  1. Според войника:

а) заради безработица. Създава не само глад за пари, но и отчаяние и фалшиви ценности – милитаризация на жените, себедоказване, въображаеми ”врагове”, без представа за мотивация им.

б) заради алчност или авантюризъм..

в) или заради невежество, чия кауза защитава – Родината, парите си или парите на САЩ и властта на политиците...

2. Според подпалвачите на войни (военно-промишлени и др. монополи):

а) за самоцелни печалби, власт и разкош.

б) за подкупване на политици и медии.

в) от алчност и невежество какво правят на Земята...

А приказките за “героизъм”, “войнски дълг”, “поети ангажименти” (към НАТО), “борба с престъпността и тероризма” и тям подобни “велики” каузи остават за баламите. Ние не знаем, кой от посочените мотиви или тяхна комбинация е избрал всеки от нашите войници, но иснината е че:Международната търговия е трагично и дълбоко нарушена... На Америка и други страни ще бъде трудно да запазят в бъдеще либералния търговски механизъм, който САЩ са установили... защото предлаганите от тях решения са погрешни. (Джеймс Тобин, Нобелов лауреат за икономика, сп."Спектър"(САЩ), бр.72, стр.25, 1991)

сега вървим по погрешен път, каква представа за бъдещето може да ни изведе към световно общество, способно да оцелее? (Лестър Браун, Кристофър Флавин, Сандра Постел (САЩ), "За един по-жизнен свят", Куриер, дек.1991)

Трябва да направим опит да се спасим, трябва да опитаме да се спасим. (Бертранд Шнайдер президент на Римския клуб 02.12.1992, София, Военен клуб)

Твърде популярното все още разбиране, че световната икономика може да продължи в досегашната си посока, произтича …от неправилните икономически схващания за света. ...Повечето специалисти по икономическо прогнозиране подценяват дори очевидно сериозни проблеми: бюджетния дефицит на САЩ, външния дълг на Третия свят, спираловидното увеличение на цените на петрола и др. (т.е. СВЕТОВНАТА ИНФЛАЦИЯ)те предлагат несъществени корекции на възприетия курс. Ако ограниченията на икономическата експанзия изобщо се обсъждат на страниците на специализирания печат, то е във връзка с неадекватното увеличаване на търсенето, а не поради факта, че самите ресурси на Земята имат предел… Всеки основен показател, публикуван там, говори за влошаване на състоянието на природните системи. (Л.Браун, К.Флавин, С.Постел, "Как да спасим планетата", С.1993, Technics, стр. 24 ,25)

Става все по-ясно, че превръщането на някогашните планови стопанства на Централна и Източна Европа в свободни пазарни стопанства се намира на погрешен път. (AGENDA, в.Стандарт, 07.07.1993, стр. 11)

онези западни "специалисти", на които десетилетия не беше позволено да налагат и реализират налудничавите си идеи в техните страни, намериха благодатна почва в страните от Източна Европа. (Джон Гълбрайт, лекция пред Втора комисия на ООН, 1990)Нужно е ново мислене на нова основа, защото ние сме изправени не просто пред поредната циклична промяна, а пред систематичен проблем и той изисква цялостно преразглеждане на дълго битувалите възгледи за търговия и бизнес. (Акио Морита, президент на "Сони Корпорейшън" на среща в Давос)

Политиците още не са осъзнали напълно икономическите опасности, които ни заплашват. А когато го правят, винаги се крият от тях под килима. (Александър Кинг, Президент на Римския клуб, в."Демокрация", 21.11.1991, стр.3)

Да се свежда цялата технология само до една променлива "А" (парите, пазарната икономика) в производствената функция на общественото производство е просто подигравка. (Василий Леонтиев, съветник на Рузвелт, Нобелов лауреат за икономика, "168 часа", 23 март.1993, стр.23)

мъглата на парите е замъглила мозъците на цялото Човечество. Ще се намери ли някой, който без тяхна помощ ще може да мобилизира трудовия потенциал и другите продуктивни ресурси, така че да удовлетвори потребностите на Човечеството? (Джеймс Тобин, Нобелов лауреат за икономика в сп. "Тhe Economist" 1965)В 1970 година пада златновалутният стандарт. Световната икономика остава без трудов измерител. Тя става неуправляема, защото:

Подривайки в свой интерес основите на златновалутния стандарт и създавайки опасен прилив на евродолари, а след това девалвирайки ги еднократно през годината, предшестваща кризата - валутата, която служеше за основа на международната валутна система, за да въведе "плаващ" курс… САЩ приеха върху себе си отговорността за сериозното разстройство на икономическите механизми, на основата на които се развива съвременния капитализъм… Не подлежи на ни най-малко съмнение, че американската политика спрямо долара е допринесла за разпространение на ИНФЛАЦИЯТА, а след това за ускоряването на нейния темп в света. (в."Монд", цитиран в сп."Наука", Москва, 1989, стр.40)

Първата панацея за лошо управлявана нация е инфлацията на валутата, а втората - войната. И двете водят до известно подобрение, след което оставят неизбежни руини, но и двете се явяват спасително средство за политически и икономически опортюнисти. (Ърнест Хемингуей - 1935 (!!!))

Днешната безработица е резултат на недалновидна "политика на пълна заетост", която провеждахме през последните 25 години. Трябва да осъзнаем този факт, ако не искаме да бъдем включени в мероприятия, които само ще влошат положението. Колкото по-скоро намерим изхода от "рая на глупците" (политиците), толкова по-скоро ще свършат страданията ни. (Ф. фон Хаек, Нобелов лауреат за икономика, из нобеловата му лекция "Безработица и парична политика, правителството като генератор на Деловия цикъл", 1974)

Развитите индустриални държави са виновни за застоя в световната търговия и за задънената улица. (Артур Дункел, ген.директор на ГАТТ, в."Дума", 1.юли.1993, стр.5)

ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ НА САЩ надминава …600 млрд $, а при сегашния темп на нарастване - 1000 млрд $ някъде в началото на 90-те години. Общата сума на националния дълг и задълженията от частни американски компании и потребители е ~ 7000 млрд $. Това е ~ 140% от стойността на общото годишно производство на САЩ и е ~1/3 от световния съвкупен продукт. … ПРИЗНАЦИТЕ НА УПАДЪК СА НЕОСПОРИМИ(!!!) (Ричард Роузкренс, (!!!)1989, проф. политолог, зам.дир. на Център за международни и стратегически изследвания в Калифорнийския университет, Лос Анджелос, в книгата му “Стопанското възраждане(!!!) на Америка - нова смела стратегия”, сп."Спектър", бр.75, 1991, U.S. Information Agency 301 4th srtreet, S.W. Washington D.C. 20547 USA)

Външният дълг на САЩ за 1991 г. достигна 10 000 млрд $, а външният дълг на СССР тогава беше само 80 млрд $, т.е. разложението на САЩ спрямо СССР е било повече от 100 пъти. Но противно на всякаква логика, разпадна се СССР, а не САЩ. ЗАЩО? Защото САЩ имат отделни свои "граждани" (мултимилиардерите) със "спестявания" по-големи от външния дълг на САЩ. Но тези "спестявания" (3300 млрд $) не са похарчени за изплащане на външния дълг на САЩ, а са насочени целево (Студената война) за умишлено сриване на Социалистическата система на Източния блок чрез политически (процесът срещу Папата, издърпване на близкоизточните пазари чрез продажните местни правителства…), а не чрез икономически средства. Напук на антитръстовите закони и законите за конкуренцията Световните монополи и Глобализация се ГАВРЯТ с цялото човечество, напук на всички международни конвенции, предизвиквайки смъртоносната за Цивилизацията ХИПЕРИНФЛАЦИЯ:
диаграма на световно известния учен-икономист Самуелсън от САЩ:

1. Френска революция 1789 г.
2. Наполеон срещу Русия 1812 г.
3. Граждански войни във Франция.
4. Гражданска война в САЩ.
5. I Световна война.
6. II Световна война.
7. Корейска и Виетнамска войни.

            Фактите: 40 000 души умират от глад всеки ден, половината от които деца (12 милиона деца умират от глад годишно) ("Ройтерс"-1.дек.1993 г.); 1,4 милиарда души в абсолютна бедност и недохранване; 30% безработни (лишени от най-насъщното човешко право - РАЗВИТИЕ ЧРЕЗ ТРУД); загиваща Природа (всяка минута изчезва гора колкото футболно игрище); глобално затопляне с опасност за смяна на полюсите (ПОТОП); множащи се БОЛЕСТИ, разврат, промишлени и природни катастрофи; мултибогаташи (мултиразхитители) срещу мултимизерия; билиони долари за въоръжаване вместо за развитие; ново преселение на народите (КРЪВЕН ДАНЪК); от 3457 години писана история 3230 са години на войни (само 227 мирни годи) (Х.В.Болдуин); след края на Втората световна война повече от 350 локални войни (по една на месец).След 1970 година отпада златно-доларовия стандарт (количество злато със средно количество труд в него), т.е. валутите се изчисляват не според труда, вложен в тях, а според пазара, т.е. пазарно, случайно, хазартно. Законът на Христос е нарушен: С Каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери. Валутите и цените след 1970 г. вече не само не се мерят, те са вече и без мярка. Т.е. цените и валутите властват над хората под формата на инфлация (разруха)!

х = а/b където х (цени), следва да очакваме от колосалното развитие на производителността (знаменателя b) поради научно-техническата революция ЦЕНИТЕ ДА КЛОНЯТ КЪМ НУЛА! Но на практика става обратното – цените клонят към безкрайност! Защото цените x НЕ ОТРАЗЯВАТ ТРУДА. В тях се включват и непроизводителни величини като хазарт (пазарно - не трудово цено- и заплато-образуване), имидж, собственост, власт... Думата "инфлация" произлиза от италианската “inflacio” (раздувам). РАЗДУВАНЕ на РАЗЛИКАТА между стойност и цена -  цената надвишава стойността. Т.е. цената ЛЪЖЕ “надуто”. ЛЪЖА, която хората разменят помежду си. Именно РАЗЛИКАТА е тази, която се краде от труда на хората, която отива в сметкте на собственици и политици, и заради която загиват всички войници по света! ИНФЛАЦИЯТА (ЛЪЖАТА) кара хората да се подозират, ограбват, мразят, избиват... Без ИЗМЕРВАНЕ на ТРУДА, който създава стойността, и определяне цените като отношение на количество труд и работно време (стойност), вложени в стоките; и не зарежем “Пазарната икономика” (безхаберието в стйността), обществото ще се разлага пропорционално с инфлацията, продукт на капиталистичското (пазарното), “сЛободното” цено- и заплато-образуване. Тя "унищожава" и Международна харта за правата на човека (чл. 7, икономически права) - «за равен труд - равна заплата». Римската империя е рухнала от 2% инфлация за СТО години. А Човечеството, чиято инфлация е двуцифрено число?...

Кофи Анан (ген.с-р на ООН) преди няколко дни предложи да се дадат на бедните страни (вкл. на Ирак) около 350 млн $, а за въоръжаване годишно (официално) се изразходват над 4 000 млрд $. Т.е., за да се реши проблемът “престъпност и тероризъм” по цял свят, не е необходимо въоръжаване, а социална справедливост, работа за хората. Ако парите за въоръжаване отиваха за нормално човешко развитие!?

Според Христос и според всички религии по света няма такава кауза, освен престъпна, която да изисква в нейно име да умират хора. А дали нашите войници загинаха за справедлива кауза, за това питайте техните майки, бащи, деца, роднини и приятели, питайте всички честни хора по земята – отговорът ще е идин: Смъртта за пари е безсмислица! Защото те защитават единствено милиардите на американските монополи и властта на техните български марионетки - политиците. Каквато бе ползата от Виетнамската война за американския народ, такава е и ползата от окупацията на Ирак за него и за нашия народ.

Не убивай! (Божа заповед, Библия, Изход, 20:13; Второзаконие 5:17; Матея 5:21; Марко 10:19; Римляни 13:9;...)

Сега върхушката на САЩ убива не само с военни, но и с икономически и с други средства!Годишно по вина на САЩ (инфлацията и протекционизма) умират 15 600 000 души от глад (12 млн от тях деца). Втората световна война трая 6 години и в нея загинаха ~60 000 000 души (~10 000 000 на година). Т.е. САЩ убиват Човечеството по-кръвожадно и от Хитлер. Без да броим военните конфликти, убийствата по икономически и политически причини, потулването на истината за болестите и лъжливите лекарства (“нелечимите” болести отдавна са решен проблем), поради които умрелите са неизчислими, обезлесяване на Амазония и горите на Африка, от там тайфуни, цунами, торнадо, стотици горски пожари...

САЩ и ЕС са в пълна зависимост от вноса на стратегически суровини = 84,74% (данни на ООН от 1990), които се намират в Юга, т.е. “възходът” на Запада 84,74% зависи от Юга като материална обезпеченост. Да, обаче, децата на Юга умират от глад, а Западът “умира” от преяждане. Става същото, както конквистадорите разменят златото на индианците срещу евтини бляскави огледалца и дрънкулки.

САЩ почти нямат петрол, но 19 най-големи в света търговски компании за продукти, произведени от петрол и въглища, са техни. Годишната продукция само на първите три: Exxon corp. 110, 381 билиона $; Mobil oil corp. 63, 726 билиона $; Texaco ins. 51,196 билиона $. Общата сума на всичките 19 = 479, 025 билиона $. Това не е лошо да го произведеш. Но да убиваш, за да го произведеш, това е пресъпление!

В периода 1970-1980 внесените преки чужди инвестиции в Третия свят са само 62,6 млрд $, а на изнесените печалби от държавите, на които принадлежат тези инвестиции 139 млрд $. След този период Транс националните компании (ТНК) владеят износа на Третия свят 60% от захарта; 90% от кафето; 70% от ориза; 85% от какаото; 80% от чая; 75% от бананите; 90% от ютата; 90% от тютюна; 75% от суровия каучук; 90% от желязната руда, калай, олово и т.н. (по UNCTAD, Statistical Pocket Book, NY, 1984, p.48). Т.е. ТНК диктуват цените както си искат, т.е. “пазарно”, т.е. винаги в своя полза и в ущърб на “недоразвитите”, “глупавите” и “мързеливите” страни от Юга. Обирджийството става и по пътя на продажбата на патенти и лицензи на (уж) нови изделия и производства, с дискриминационни клаузи и в повечето случаи със забрани въобще на нови технологии (КОКОМ). И никой не се сеща за: “Ако имаш две ризи, дай на ближния едната” (Христос), защото природните богаства (закони) според всички религии в света са на този, който ги е произвел, т.е. на БОГ, т.е. правата на всички хора над тези блага са еднакви.

Всички знаем как западняците ни потупват по рамото, подсмивайки се ехидно, че сме евтина работна ръка! Т.е. при нас за един и същи труд се заплаща 20 до 50 пъти по евтино от на запад. Това е причината за емиграцията и необходимостта на някои да стават войници за пари (кръвния данък). А Хартата гласи: “за равен труд – равна заплата, без никакво различие”. Както и цитирания по-горе Христос за мярката. Не напразно САЩ постоянно изнасят производства (особено вредните) при недоразвитите. Те правят това въпреки собствената си безработица, т.е. те тероризират и собствения си народ, но награбеното от другите е доста голямо и го залъгват с него във формата на социални помощи, вместо да му осигурият нормално развитие чрез труд.

Думите СПАСЕНИЕ на ЧОВЕЧЕСТВОТО отдавна не са сензация за авангардните учени, но “управляващите” мълчат за тях: Комисиите на 00Н за състоянието на планетата: “Палме”; “Брутланд”; “Рио-92”; Докладите на Комисията за устойчиво развитие към ООН; Годишците на УърлдУоч-институт; призивите до държавни глави и правителства от 60 Нобелови лауреати, от над 1000 топ-учении, от 40 мениджъри на едни от най-големите производствени групировки; докладите на Римския Клуб, Ал Гор и Световната банка; многобройните международни и регионални конференции по околната среда и развитието; купища (тонове) документи... не стряскат НЕВЕЖЕСТВОТО и БЕЗХАБЕРИЕТО на Американските и МЕСТНИТЕ ПОЛИТИЦИ.

Двойните стандарти и постоянното суспендиране на резолюции на ООН и въобще произволът в международните отношения са постоянна практика на САЩ. Те всячески се противопоставят на ООН при опазването на природната среда – те са единствената страна в света, неподписала Международна харта за правата за човека (колко войни в името на правата на човека запалиха), отказаха да подпишат протокола от Киото за СО2. Еко-преговорите в Найроби, финансирани от ООН (17.11.2003), за опазването на озоновия слой също бе блокиран от тях. В Хюстън (21.11.2003) отново блокират ограничаването на СО2, въпреки че са най-голямата и замърсяваща икономика при 4% население в света, а 25% от емисиите на парни газиве (Глобалното затопляне) са техни (данни от “Ройтерс”). Откакто съществуват като държава, винаги, до ден днешен, изкуствено подпалват военни конфликти през 2-3 години по всяка точка на Земята, като я обявят за “свой стратегически интерес”. Т.е. САЩ не само чрез НАТО са световни терористи и хуманопрестъпници №1 в света. А НАТО не е нищо друго освен пазар за оръжие и средство за налагане на икономически терор по цял свят. НАТО трябва да се разпусне, защото “заплахата” (Соц. лагер), заради която (уж) бе създаден, вече липсва. Ако НАТО и САЩ кото икономически и военни терористи липсват, “Алкайда” няма кого да напада! “Алкайда” и др. подобни нападат в знак на изпреварваща самоотбрана. Нима Ботев и Левски, вдигащи въстания срещу терора на тогавашното икономическо турско господство са терористи? Насилието поражда насилие...

Или да вземем другия гол лозунг на САЩ иразвитите”: “Борба за ДЕМОКРАЦИЯ”! Кой, САЩ ли ще се борят за демокрация?! Страната, където не само липсва такава, но и активно, с всички възможни средства я птъпче и унищожава?!Никъде по света няма демокрация! И най-малко в САЩ! Както и всяко правителство по света е антидемократично!

Думата демокрация произлиза от 2 гръцки думи: демос (народ) + крация с 2 значения – СИЛА и ВЛАСТ.


1.
Народна СИЛА. Това е народната ПРОИЗВОДИТЕЛНА СИЛА НА ТРУДА. Демокрацията изисква МЕРНА СИСТЕМА според Хартата, чл.7 (разпределение според труда). Такава няма, «пазарната икономка» не мери труда, а само парите. А силата (демокрацията) се мери в нютони, килограми. Безработицата е ~30%, а останалите не работят по специалността си или с 10% от възможностите си. Народната производителна СИЛА (т.е. демокрацията) изчезва. Всеки безработен не упражнява своята СИЛА на труда, т.е. лишен е от демокрация. Останалите ползват своята СИЛА на труда не според квалификацията си и не в интерес на цялото общество (народа), а частично и в интерес на частни, партийни, чужди интереси. СИЛАТА  на труда непрекъснато я ограбват, т.е. ограбват ДЕМОКРАЦИЯТА.
2.
Народна ВЛАСТ – власт да ПРОМЕНЯШ себе си и битието. Това става само с труд, способности, компетентност (чл.7) по 4 начина:
1) Чрез ефективен труд.
2) Чрез контрол, управление и вземане на решения в производството.
3) Чрез контрол върху разпределението на благата от труда и природните ресурси.
4
) Чрез контрол и участие в йерархията.
*По (1) - безработица и неефективен труд.
*По (2) народът няма ВЛАСТ над производството. Управляват го шепа частници и техните марионетки (политици), и безмозъчният «пазар». Народът е роб-изпълнител, залъгван с «избори», свобода на словото, протести и др. отдушници на напрежение.
*По (3) народът няма ВЛАСТ над разпределението и присвояването. Безработица и просия. 20 пъти по-малки заплати от западните за един и същи труд, т.е. 20 пъти по-малко демокрация. Договарянето на цени и заплати е незаконно, защото трудът (резултатите), вложен в тях, изисква обективно измерване. Все едно на пазара търговците всеки ден договарят (изменят) размера на мерките и теглилките (SI). Трудът не е стока, той е МЯРКА за човещина. Никой не мери КОЛКО ТРУД, т.е. колко демокрация се съдържа в парите и в стоките (!!!). Присвояването на собствениците е произволно (въпреки чл.7 – според резултатите от труда). Производителната сила на труда, на интелекта, на творчеството са извън всяка ценностна система.
*По (4) Йерархията я налагат собствениците на производителни СИЛИ и пари, партократите и техните мижитурки (плащат за изборите). Йерархията не е според способностите, а според имуществото и послушанието.

В древността водачите на народите са били на първа линия, защото са били наистина най-добрите, за личен пример, а днес – «напред дружина, аз съм зад камъка». Да знаете случай някой политик или едър собственик (те вече са едни и същи) на първа линия при сражение? А да сте чули някой от тях да признае вината си или като цар Самуил да умре от мъка по своите войници? Нищо подобно – те още по-нагло въздигат своите престъпления! Не е възможно био-робот сам да смени програмата си. Дано българският народ вече е узрял да им я смени. И да ги прати там, където им е мястото – в историята!Само част от разходите за войната с Ирак биха били достатъчни да нахранят ВСЯКО гладно дете по света и да подсилят мира и сигурността. (Джеймс Морис, Изпълнителен директор на Световната програма за прехрана към ООН, 19.11.2003)

Насилието може да бъде победено само с добро. Както Христос! С нова наука и нова култура. И с ЛЮБОВ:Докато не се приложи 100% програмата на ООН “Устойчиво развитие”, ще продължават да загиват войници.

За ПАРИ!

И да УМИРАТ ДЕЦА!

От ГЛАД!

Ако българският народ е с всичкия си, той трябва час по-скоро да омете политиците от власт. А кои трябва да дойдат на тяхно място, това ще посоча “когато му дойде времето”...

За да се изпълнят думите на Библията: “И ще направят копията си на сърпове, а мечовете на палешници. И не ще се учат вече на война.”28 декември 2003 г. Карлово Тончо Бонев
Каталог: publications
publications -> Докторант су „Св. Климент Охридски”
publications -> Глобализация на човешкото съзнание
publications -> Призрен и призраците
publications -> Код по продагро-2008 Наименование на позицията
publications -> Опит за интегративен подход при някои аспекти от Науката за Сигурността Проф д-р Николай Слатински Тази студия е написана за изданието „Научни трудове”
publications -> Диана Гергова – Публикации Монографии
publications -> Лекция за софтуер за обработка на фото/видео (PhotoShop) 3 ноември 2007 г., събота Посещение на обект
publications -> Access point a name, term, code, etc., through which bibliographic or authority data is searched and identified. Additional access point [NT], Authorized access point [NT]
publications -> Публикации на доц. Д-р стефан йорданов за периода 2002-2007 год


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница