Решение за покупка на даден недвижим имот: икономически и психологически аргументи, и аргументи при уникални имоти. Тези познания са необходими на професионалноPdf просмотр
страница1/6
Дата07.06.2024
Размер0.57 Mb.
#121392
ТипРешение
  1   2   3   4   5   6
ПОВЕДЕНИЕ НА КУПУВАЧА НА ПАЗАРА НА
Свързани:
ТЕОРЕТИЧНИ ОСНОВИ НА НЕДВИЖИМАТА, ПОСРЕДНИЧЕСТВО НА ПАЗАРА НА НЕДВИЖИМИ, ТЕМА VІІІ. ПОДХОДИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА НЕДВИЖИМИТЕ, ПОДХОДИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА НЕДВИЖИМИТЕ


30 Недвижима собственост в туризма
© проф. д-р Марияна Божинова, доц. д-р Любка Илиева
ТЕМА III. ПОВЕДЕНИЕ НА КУПУВАЧА НА ПАЗАРА НА
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В ТУРИЗМА

Увод
Настоящата тема има за цел представянето на мотивите и аргументите, от които се ръководят купувачите на недвижими имоти при вземане на решение за покупка на даден недвижим имот: икономически и психологически аргументи, и аргументи при уникални имоти. Тези познания са необходими на професионално ангажираните със сделки с недвижими имоти, за да могат да сключват изрядни и успешни сделки.
Цел
След усвояване на учебния материал по темата студентите да могат да изследват поведението на купувача на пазара на недвижими имоти, като важно средство на съвременния маркетинг.
Структура на темата
1. Икономическа аргументация на купувачите на недвижими имоти
За всеки продавач е много важно да знае от какви мотиви се ръководи потенциалният купувач на стоката му при вземането на решение за покупка.
Изследването на поведението на купувачите е важно средство на съвременния маркетинг. Това предопределя специалното внимание, което ще му бъде отделено в тази тема.
Никой не купува, без да е мотивиран за съответната покупка.
Мотивацията е съвкупността от аргументи, които купувачът съобразява
при вземането на решението за покупка.
Аргументите, които би преценявал потенциалният купувач на недвижим имот биха могли да бъдат диференцирани в следните групи:

икономически;

психологически;

при имоти с уникален характер.
Икономическа аргументация при избора да се закупи даден недвижим имот или не предимно е свързана с: финансовото състояние на купувачите; нуждата им от осигуряването на жизнени и/или стопански условия; потребностите за запазването на капиталовата адекватност; приходите и експлоатационните разходи на имота; очакваната парична възвръщаемост; данъка върху недвижимата собственост. Всеки


Недвижима собственост в туризма 31
Център за дистанционно обучение, Стопанска академия „Д. А. Ценов” един от посочените аргументи може да действа в посока подкрепяща или отричаща решението за закупуване на даден недвижим имот. Ето защо, тяхното действие следва да се оценява както поотделно, така и комплексно.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница