Роден съм на 07. 05. 1963 г в гр. Варна. От ранна детска възраст проявявах интерес към народната музикаДата24.07.2016
Размер18.58 Kb.
#3374КРАСИМИР КОНДОВ
Роден съм на 07.05.1963 г. в гр. Варна. От ранна детска възраст проявявах интерес към народната музика.

През 1972 г. започнах да изучавам гайда в НЧ „П. К. Яворов”, а по-късно и в ДЮА към ЦХС – Варна. С този състав съм участвал в детски конкурси и фестивали, от които съм печелил призови места като солист.

В периода 1977-1982 г. съм учил в СМУ – гр. Котел (НУФИ „Ф.Кутев”), където съм солист на представителния оркестър. Там са първите ми опити в обработката на народната музика. От два национални конкурса „Млад музикант” (гр. Чирпан) съм лауреат и носител на първа награда. Участие в асамблея „Знаме на мира” (1979 г.) – Унгария; Фолклорен фестивал (1981) – Куба.

Военната си служба отбих във ВМФ – Варна. За активно участие в художествената самодейност получих награда от Министъра на отбраната.

В периода 1984 – 1988 г. бях редовен студент в АМТИ – Пловдив. През този период съм солист на представителния оркестър кум Академията. Осъществил съм аудио записи в Радио Пловдив и Радио София. Участие в две творчески срещи на млади музиканти – Плевен с награда за отлично представяне, много изяви в страната и чужбина, участие на фестивали и конкурси с различни фолклорни формации – Полша, Финландия, Молдова, Италия.

След завършване на образованието си започнах работа като учител в СОУ „Г. Бенковски” – Тетевен, в ЦРД – Плевен, а от 1994 г. след конкурс бях назначен за преподавател по гайда, камерна музика, народен хор и народен оркестър в НУИ „П. Пипков” – Плевен.

От 1999 до 2002 г. съм бил лектор по кавал и гайда в НДД – София. Участвал съм на фестивали и конкурси за народна музика и фолклор с различни състави в Европа и Азия.

В периода 2002 – 2006 г. бях делегиран преподавател от МОН в гр. Болград – Украйна.

От 2006 г. работих като преподавател в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пордим, обл. Плевенска, а също и в НУИ „П. Пипков” – Плевен.

От 2011 г. до настоящия момент съм отново делегиран преподавател от МОН в Украйна.

Сътруднича на фолклорните ансамбли в България, БНТ, БНР за съхраняване и популяризиране на българския фолклор като изпълнител, аранжор и композитор.

На няколко прегледа „Нова българска музика” съм представял свои произведения и на други български композитори.

Като изпълнител съм участвал в различни музикални проекти: Стиан Карлстенсен – Норвегия (1999); участие в CD „Духът на България” – Теодосий Спасов (2001); издаден самостоятелен солов албум „Гайдата”(2007).

Мои авторски обработки на народни песни са включени в CD-4 на „Мистерия на българските гласове” – Марсел Селие, CD „Spiritus II”, изд.oт Universal Music и др. Член съм на „Музикаутор”.Женен съм от 1985 г. и имам две деца.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница