Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ 690699 civitas eccentric



страница1/10
Дата13.10.2018
Размер1.95 Mb.
#86686
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10






Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ

690699 - CIVITAS ECCENTRIC

H2020-MG-2014-2015/H2020-MG-2015_Two_Stages








ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ПО РЕДА НА ЧЛ.18, АЛ.1, Т.1 ОТ ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ С ПРЕДМЕТ:
"АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА НА ОБЩИНА РУСЕ"

Вид на процедурата: открита процедура


Възложител на процедурата: ОБЩИНА РУСЕ

гр. Русе, 2017 г.


С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е:




РАЗДЕЛ І. Общи условия, предмет на поръчката. Критерии за възлагане

РАЗДЕЛ II. Техническа спецификация

РАЗДЕЛ III. Изисквания към участниците

РАЗДЕЛ IV. Указания за подготовка на офертата

РАЗДЕЛ V. Съдържание на офертата

РАЗДЕЛ VI. Гаранция за изпълнение на договора

РАЗДЕЛ VII. Ред за провеждане на процедурата

РАЗДЕЛ VIII. Образци на документи. Проект на договор

Приложение 1


РАЗДЕЛ I

ОБЩИ УСЛОВИЯ, ПРЕДМЕТ НА ПОРЪЧКАТА

КРИТЕРИИ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ


1. Възложител.

1.1. Възложител на настоящата процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка, възлагана по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) е Община РУСЕ- публичен възложител, по смисъла на чл.5, ал.2, т.9 от ЗОП, с адрес: гр. Русе, 7000, пл.„Свобода” № 6, ЕИК 000530632, телефон: (082) 881801, факс: (082) 834 413, интернет адрес: www.ruse-bg-eu, електронен адрес: mayor@ruse-bg.eu

1.2. Възложителят взема решение за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка чрез открита процедура като индивидуален административен акт, издаден по реда на ЗОП, с което одобрява обявлението, с което се оповестява откриването на процедурата, както и документацията към обявлението, в съответствие с разпоредбата на чл.22, ал.2 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/.
2. Предмет и обект на обществената поръчка.

Предметът на обществената поръчка е "Актуализация на общинската транспортна схема на Община Русе"

Обект на обществената поръчка е предоставянето на услуги, съгласно чл. 3, ал. 1, т. 3 от Закона за обществените поръчки (ЗОП).
3. Прогнозна стойност и финансиране.

Финансирането на дейността е разделено на два източника:

• Финансиране в размер до 105 900 (сто и пет хиляди и девет стотин) лева без ДДС по Проект: "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове", финансиран по Програма "Хоризонт 2020";

• Финансиране в размер до 250 000 (двеста и петдесет хиляди) лева без ДДС от бюджета на Община Русе.

По проект ECCENTRIC дейностите, заложени в настоящата обществена поръчка следва да се изпълнят на и за територията на всички части от жилищен квартал “Дружба” в гр. Русе.

За останалата част от Община Русе, финансирането на дейността е от общинския бюджет.


4. Критерии за възлагане:

Критерият за оценка на офертите в процедурата – икономически най-изгодната оферта, се определя от Възложителя въз основа на оптимално съотношение качество/цена (чл. 70, ал. 2, т. 3 от ЗОП), което се оценява въз основа на цената и на показатели включващи качествени аспекти свързани с изпълнението на предмета на обществената поръчка (услуга), съгласно описаното в настоящата Методика за комплексна оценка.

Комплексната оценка (КО) на офертите на участниците в процедурата се определя като сбор от оценките от посочените по-долу основни показатели, умножени по коефициент, определящ тежестта им в общата оценка по следната формула:

КО = (Ах50%) + (Бх50%), където:

КО Комплексна оценка

А Концепция за изпълнение на поръчката (качествен показател)

Б Оценка на Ценово предложение (финансов показател).

Относителна тежест на основните показатели за оценка е както следва:



  • А – „Концепция за изпълнение на поръчката” с максимална стойност 100 т. и относителна тежест на показателя в комплексната оценка : 50 %;

  • Б – „Оценка на ценово предложение” с максимална стойност 100 т. и относителна тежест на показателя в комплексната оценка : 50 %;

Максималната възможна Комплексна оценка (КО) на офертата е 100 т. Офертата, получила най-висока комплексна оценка, се класира на първо място.

Възложителят прилага методиката по отношение на всички, допуснати до оценка оферти, без да я променя.

Офертите се класират по низходящ ред на получената комплексна оценка, изчислена на база на определените показатели, като на първо място се класира офертата с най-висока комплексна оценка.

Оценките по отделните показатели се представят в числово изражение с точност до втория знак след десетичната запетая.

ОЦЕНКА НА ПОКАЗАТЕЛИТЕ

1. Показател А – „Концепция за изпълнение на поръчката”

Показател „А” е качествен показател за оценка на Предложението за изпълнение на поръчката на участника, който се оценява от Комисията в процедурата с конкретна стойност чрез експертна оценка, съгласно следните правила:

Показателят „Концепция за изпълнение на поръчката” (А) представлява оценка на предложението на участника за изпълнение на поръчката в съответствие с изискванията на Възложителя, заложени в Техническата спецификация, методите и подходите за постигане на заложените цели и очакваните резултати.

Конкретният брой точки се определя за всяка оферта на базата на експертна оценка, извършвана от комисията. В предложението за изпълнение на поръчката участникът следва да предложи организация за изпълнение на поръчката, които счита за най-подходящи, в съответствие с обхвата на поръчката и заложените цели и резултати. Офертата на участника трябва да съдържа предложенията на участника за изпълнение на дейностите и поддейностите, подхода и методологията, как ще се организира работата на ключовия екип, как се разпределят отговорностите и дейностите между тях, начини за осъществяване на комуникацията с Възложителя, координация и съгласуване на дейностите и други организационни аспекти, които са необходими за качественото и срочно изпълнение на възложената услуга.

В предложението за изпълнение на поръчката участниците следва да опишат мерките, които ще предприемат за недопускане/предотвратяване и преодоляване настъпването на идентифицираните от Възложителя рискове и допускания с цел редуциране на негативното им въздействие върху успешното изпълнение на поръчката и постигане на очакваните резултати. Важно и съществено за възложителя при предложенията относно рисковете и предпоставките е да се обхванат конкретните, посочени от възложителя потенциални рискове свързани с предмета на настоящата поръчка, а не рискове по принцип.

Рискове и допускания за успешното изпълнение на договора, идентифицирани от възложителя (които могат да окажат влияние върху изпълнението на договора):


  1. Недобра комуникация и координация (съгласуваност) между екипа на възложителя и този на изпълнителя;

  2. Несвоевременно отчитане на настъпили промени в нормативната уредба по време на изпълнение на договора които са от значение към осъществяваните дейности и очаквания резултат.

  3. Недостатъчно добра комуникация със заинтересованите страни.



А „Концепция за изпълнение на поръчката“

Максимален брой точки – 100

Предложената от участника организация на изпълнението на поръчката осигурява изпълнението на минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация, а именно: - участникът е описал дейностите и поддейностите, които ще изпълни, предложил e организация на работата на ключовия екип и е описал, посочил е как се разпределят отговорностите и дейностите между тях, начини за осъществяване на комуникацията с Възложителя, координация и съгласуване на дейностите и други организационни аспекти, които са необходими за качественото и срочно изпълнение на възложената услуга. - Участникът е описал мерките, които ще предприемат за недопускане/предотвратяване и преодоляване настъпването на идентифицираните от Възложителя рискове и допускания с цел редуциране на негативното им въздействие върху успешното изпълнение на поръчката и постигане на очакваните резултати. Представен е План-график за изпълнение на поръчката с посочване на конкретна им продължителност.

40 точки

Предложената от участника организация на изпълнението на поръчката осигурява изпълнението на минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация, а именно: - участникът е описал дейностите и поддейностите, които ще изпълни, предложил e организация на работата на ключовия екип и е описал, посочил е как се разпределят отговорностите и дейностите между тях, начини за осъществяване на комуникацията с Възложителя, координация и съгласуване на дейностите и други организационни аспекти, които са необходими за качественото и срочно изпълнение на възложената услуга. - Участникът е описал мерките, които ще предприемат за недопускане/предотвратяване и преодоляване настъпването на идентифицираните от Възложителя рискове и допускания с цел редуциране на негативното им въздействие върху успешното изпълнение на поръчката и постигане на очакваните резултати.

Техническото предложение надгражда минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация при условие, че са налични три от следните обстоятелства:

1. Участникът представя подход за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката и методология за изпълнение на поръчката за всяка дейност от нея.

2. За всяка от дейностите е показано разпределението по експерти (кой какво ще изпълнява) на ниво отделна задача (за целите на настоящата методика под „задача“ се разбира обособена част от дефинирана дейност, която може да бъде самостоятелно възлагана на отделен експерт и чието изпълнение може да се проследи еднозначно, т.е. има ясно дефинирани начало и край и измерими резултати);

3. За всяка дейност са дефинирани необходимите ресурси за нейното изпълнение (информация, документи, срещи с Възложителя, срещи със заинтересовани страни и др.) и задълженията на отговорния/те за изпълнението й експерт/и;

4. Предложени са мерки за вътрешен контрол и организация на работата на екипа от експерти, с които да се гарантира качествено изпълнение на поръчката.

5. Представен е План – график съдържащ описание на конкретните дейности и поддейности заедно с ангажираността на експертите в тях /с посочване на конкретна продължителност за изпълнение на всяка една дейност и поддейност/.


60 точки

Предложената от участника организация на изпълнението на поръчката осигурява изпълнението на минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация, а именно: - участникът е описал дейностите и поддейностите, които ще изпълни, предложил e организация на работата на ключовия екип и е описал, посочил е как се разпределят отговорностите и дейностите между тях, начини за осъществяване на комуникацията с Възложителя, координация и съгласуване на дейностите и други организационни аспекти, които са необходими за качественото и срочно изпълнение на възложената услуга. - Участникът е описал мерките, които ще предприемат за недопускане/предотвратяване и преодоляване настъпването на идентифицираните от Възложителя рискове и допускания с цел редуциране на негативното им въздействие върху успешното изпълнение на поръчката и постигане на очакваните резултати.

Техническото предложение надгражда минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация при условие, че са налични четири от следните обстоятелства:

1. Участникът представя подход за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката и методология за изпълнение на поръчката за всяка дейност от нея.

2. За всяка от дейностите е показано разпределението по експерти (кой какво ще изпълнява) на ниво отделна задача (за целите на настоящата методика под „задача“ се разбира обособена част от дефинирана дейност, която може да бъде самостоятелно възлагана на отделен експерт и чието изпълнение може да се проследи еднозначно, т.е. има ясно дефинирани начало и край и измерими резултати);

3. За всяка дейност са дефинирани необходимите ресурси за нейното изпълнение (информация, документи, срещи с Възложителя, срещи със заинтересовани страни и др.) и задълженията на отговорния/те за изпълнението й експерт/и;

4. Предложени са мерки за вътрешен контрол и организация на работата на екипа от експерти, с които да се гарантира качествено изпълнение на поръчката.

5. Представен е План – график съдържащ описание на конкретните дейности и поддейности заедно с ангажираността на експертите в тях /с посочване на конкретна продължителност за изпълнение на всяка една дейност и поддейност/.


80 точки

Предложената от участника организация на изпълнението на поръчката осигурява изпълнението на минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация, а именно: - участникът е описал дейностите и поддейностите, които ще изпълни, предложил e организация на работата на ключовия екип и е описал, посочил е как се разпределят отговорностите и дейностите между тях, начини за осъществяване на комуникацията с Възложителя, координация и съгласуване на дейностите и други организационни аспекти, които са необходими за качественото и срочно изпълнение на възложената услуга. - Участникът е описал мерките, които ще предприемат за недопускане/предотвратяване и преодоляване настъпването на идентифицираните от Възложителя рискове и допускания с цел редуциране на негативното им въздействие върху успешното изпълнение на поръчката и постигане на очакваните резултати.

Техническото предложение надгражда минималните изисквания на Възложителя, посочени в Техническата спецификация при условие, че са налични петте от следните обстоятелства:

1. Участникът представя подход за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката и методология за изпълнение на поръчката за всяка дейност от нея.

2. За всяка от дейностите е показано разпределението по експерти (кой какво ще изпълнява) на ниво отделна задача (за целите на настоящата методика под „задача“ се разбира обособена част от дефинирана дейност, която може да бъде самостоятелно възлагана на отделен експерт и чието изпълнение може да се проследи еднозначно, т.е. има ясно дефинирани начало и край и измерими резултати);

3. За всяка дейност са дефинирани необходимите ресурси за нейното изпълнение (информация, документи, срещи с Възложителя, срещи със заинтересовани страни и др.) и задълженията на отговорния/те за изпълнението й експерт/и;

4. Предложени са мерки за вътрешен контрол и организация на работата на екипа от експерти, с които да се гарантира качествено изпълнение на поръчката.

5. Представен е План – график съдържащ описание на конкретните дейности и поддейности заедно с ангажираността на експертите в тях /с посочване на конкретна продължителност за изпълнение на всяка една дейност и поддейност/.


100 точки

2. Определяне на стойността на Показател „Б - Предложена цена”

Показателят се определя, както следва:

Б = (Цmin / Цi)*100, където:

Б - Показател „Б - Предложена цена” (финансовия показател на оценявания участник);

Цmin - Най-ниската предложена цена в офертите за изпълнение на обществената поръчка в лева без ДДС.

Цi - Цена за изпълнение на обществената поръчка в лева без ДДС, предложена в оценяваната оферта, съгласно Ценовото предложение на оценявания (i-тия) участник

Когато комплексните оценки на две или повече оферти са равни, с предимство се класира офертата, в която се съдържат по-изгодни предложения, в следния приоритет:

1) по-ниска предложена цена;

2) по-високо оценено предложение по останалите под-показатели, сравнени в низходящ ред съобразно тяхната тежест (определена въз основа на максималния брой точки, който може да бъде получен за съответния под-показател).

Комисията провежда публично жребий за определяне на изпълнител между класираните на първо място оферти, ако участниците не могат да бъдат класирани в съответствие с правилата по-горе.



5. Място и срок за изпълнение на поръчката

Място за изпълнение на поръчката – поръчката се изпълнява на територията на Община Русе и офисите на избрания изпълнител.



Срок за изпълнение на обществената поръчка – до 12 (дванадесет) месеца от получаване на Възлагателно писмо.
6. Начин на плащане

  • Първо плащане – в размер на 35 % от стойността на договора. Извършва се след представено писмено одобрение на съответния Доклад за Дейност 1. Плащането е дължимо в срок до 30 /тридесет/ дни от одобрението на Доклад за Дейност 1 и представяне на оригинал на фактури за нуждите на Община Русе и за проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове".

  • Второ плащане – в размер на 35% от стойността на договора. Извършва се след представено писмено одобрение на съответния Доклад за Дейност 2 Плащането е дължимо в срок до 30 /тридесет/ дни от одобрение на Доклад за Дейност 2 и представяне на оригинал на фактури за нуждите на Община Русе и за проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове".

  • Трето плащане в размер на 20% от стойността на договора. Извършва се след представено писмено одобрение на съответния Доклад за Дейност 3 Плащането е дължимо в срок до 30 /тридесет/ дни от одобрение на Доклад за Дейност 2 и представяне на оригинал на фактури за нуждите на Община Русе и за проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове".

  • Окончателно плащане – в размер на 10% след утвърждаване на общинската транспортна схема от Общински съвет –гр. Русе и представяне на фактури за нуждите на Община Русе и за проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове".



РАЗДЕЛ II
ТЕХНИЧЕСКО ЗАДАНИЕ. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ.


    1. Предмет на обществената поръчка


"Актуализация на общинската транспортна схема на Община Русе"


    1. Очакван резултат

Очакваният резултат от изпълнението на обществената поръчка е:
Актуализирана общинска транспортна схема на Община Русе, приета и утвърдена от Общински съвет – Русе.

  1. Място и Срок на изпълнение

    1. Място на изпълнение на обществената поръчка – територията на Община Русе и офисите на избрания изпълнител.

    2. Срок за изпълнение на обществената поръчка – до 12 месеца от получаване на Възлагателно писмо.

1.3. Информация за текущата ситуация1

1.3.1. Социално-икономическа среда

Град Русе e най-голямото българско речно пристанище, разположено по поречието на река Дунав. Той е административен и стопански център на едноименните Община Русе и Област Русе и най-големият град в Северен централен район за планиране в страната. Русе е сред най-важните икономически центрове на България и е петото по големина населено място в страната.



1.3.1.1. Икономически профил на град Русе

Градът е значим индустриален център. Независимо от възникналите трусове в икономиката на града, тя се характеризира с широк спектър от производства. Развиват се почти всички отрасли от промишлеността, представени от: химическата и нефропреработвателната промишленост, машиностроене и металообработване, електронната, хранително-вкусовата и шивашката промишленост, производството на мебели, производството на електроенергия и топлинна енергия и добивната промишленост.

Важна част от икономическия профил на Община Русе е наличието на две промишлени зони, както и на новоизградения Индустриален парк, който се простира на обща площ 638 дка - около 90 дка от тях са ангажирани с обслужващи градската и техническата инфраструктура обекти. Индустриалният парк е удобен за позициониране на производства и логистични бази поради близостта до Пристанище "Русе – изток", най-голямото българско пристанище на Дунав, както и до мост между България и Румъния, до Дунавски драгажен флот и бетоновите възли, разположени наоколо.

В Русе има редица хипермаркети като Метро Кеш енд Кери, Технополис, Техномаркет, Кауфланд (2), Мосю Бриколаж, Практикер, Жираф (3), както и вериги хранителни супермаркети - Билла (5), Lidl (2), Пацони (8), ЦБА (15).

В града има 6 търговски центъра - Роял сити център, търговски център Дунав, Ялта, комплекс Евас и Mall Rousse, съдържащ мултиплекс с 10 кинозали.

Развитието на бизнес средата и привличането на чуждестранни инвестиции и фирми в града се стимулира от изградения и напълно функциониращ Бизнес Парк Русе, който се състои от 3 сгради, офисни площи клас А с един подземен и шест надземни етажа и разгъната площ от 32 000 кв. м. Бизнес Парк Русе е разположен на двата основни булеварда в Русе – "Липник" и "Потсдам", които свързват бизнес парка с центъра на града и околовръстния път и осигуряват бърз и лесен достъп до всяка точка на града.

През 2015 г. в Русе е открита и нова спортна зала "БУЛСТРАД АРЕНА", която се определя като най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България. Залата разполага с 5100 седящи места, 6 луксозни ВИП ложи, 1 президентска ложа, 1 Основна зала със разглобяема дървена настилка и 2 тренировъчни зали, конферентна зала, ресторанти и други.

1.3.1.2. Демографско развитие – състояние и проблеми, тенденции

Според последното национално преброяване от 01.02.2011 г. постоянното население в град Русе наброява 149 642 д., а на Община Русе – 167 585 д., или 89.3 % от населението на общината живее в общинския център. Селищната мрежа на общината се състои от 14 селища - 2 града и 12 села. Средната гъстота е от 2.8 селища на 100 кв. км., което е почти два пъти по-ниско от средната гъстота за страната (4.8). Средното разстояние между населените места е 4.4 км, като варира в широк диапазон - от 1 км. до 8 км. Според броя на населението гр. Русе попада в категорията "големи градове".



Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница