За есе ако нямам любов, нищо не съмДата24.01.2023
Размер14.58 Kb.
#116377
ese

тема за есе АКО НЯМАМ ЛЮБОВ, НИЩО НЕ СЪМ

Любовта има свойте две страни. Тя може да ни нарани но и също така да ни направи по-добри и истински щастливи. Тя развива духа и усилва сетивата.


Любовта може да ни нанесе и дълбока рана. Ако човек когото обичаме ни предаде или още по-лошо ние го загубим, това може да срине нашия свят. Ние ще потънем в меланхолия, света ще загуби цвета си и няма да имаме желание за нищо. В такъв случай ние живеем ли или просото съществуваме?
Но любовта също така може корено да ни промени към по-добро. Тя може да накара човек да прави неща, който никога не би направил. Когато един човек е влюбен той се старае да направи света по-добър за неговия любим човек, като например да направи градина, която да зарадва любимия, но и също така ще разкраси улицата радвайки минувачите. Така любовта прави не само хората по-добри, но и света.
Любовта развива човека духовно. Тя кара човека да оценява не само материалните блага но и духовните, като спомените, който те споделят един с друг, както беше в Димчо Дебеляновата творба „Аз искам да те помня все така“. Любовта е свята и помага на човка да расте като личност. Когато ние смятаме някой за по важен от нас самите и поставяме неговите нужди пред нашите , тогава ние сме оставили материалното за сметка на нашето духовно развитие.
Въпреки че любовта може да ни нарани, тя също така ни прави по-добри хора и придава смисъл на живота ни. Без нея света става сив и безсмислен, а когато не виждаш смисъл в живота си и правиш всичко машинално то наистина ли си жив.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница