Председателя на народното събрание до заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на република българияДата07.08.2018
Размер15.68 Kb.
ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ


В Ъ П Р О С
от Гален Симеонов Монев,

народен представител от ПГ на партия АТАКА

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 89 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос
ОТНОСНО: Готовността на България да приеме бежанци от Украйна
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВИЦЕПРЕМИЕР,
Около 675 000 граждани на Украйна са пристигнали в Русия за последните два месеца. Това са данни на руската гранична служба.

"Словакия е готова да приеме незабавно неколкостотин украински бежанци, ако е необходимо" каза словашкият премиер Роберт Фицо след специално заседание на неговия съвет за сигурност. Вицепремиерът и вътрешен министър Роберт Калиняк, добави, че е възможно до няколко дни Словакия да увеличи бройката до няколко хиляди, в случай че ситуацията в Украйна продължи да се влошава.

"От началото на кризата в Украйна Полша е подготвена да приеме бежанци и да окаже хуманитарна помощ", каза тази седмица полският министър на вътрешните работи Бартоломей Сенкевич.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви, че страната му е готова да приеме 3500 бежанци от Украйна.

Българите в Украйна са над 200 000 души. От партия АТАКА смятаме, че политическия елит на България трябва да се интересува, вълнува и да е пряко ангажиран далеч по-активно със съдбата на българите извън България. Не е ли по-добре да се заселят 200-300 хиляди българи и православни християни в България, отколкото 200 – 300 хиляди араби и чернокожи, сред които радикални ислямисти и терористи!
В тази връзка, моля да ми отговорите:
Каква готовност има България да приеме бежанци от Украйна?

Народен представител:/Гален Монев /

София, 05.03. 2014 г.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница