Adam Opel Haus d-65423 Rüsselsheim Deutschland 12 февруари, 2008 gm на 78 то Международно автомобилно изложениеДата27.09.2016
Размер108.21 Kb.
ТипИзложениеGM Europe

Product Development and

Technology Communications

Adam Opel Haus

D-65423 Rüsselsheim

Deutschland12 февруари, 2008

GM на 78то Международно автомобилно изложение в Женева
Три световни премиери, седем европейски премиери, екологични технологии на задвижване


  • Chevrolet – Aveo с три врати

  • Концептуален модел Opel Meriva, нови двигатели за Zafira, нова Аgila

  • Saab – Световна премиера на нов концептуален модел 9-4X BioPower Concept

  • Cadillac - концептуален модел Provoq с горивни клетки, концептуален модел CTS Coupe, CTS-V, Escalade Hybrid

  • Hummer: концептуален модел HX Concept

  • Corvette – суперспортен модел ZR1

Женева. General Motors представя богато разнообразие на марки, автомобилни концепции и експертни възможности по отношение на дизайна на 78то Международно автомобилно изложение в Женева (6 – 16 март, 2008 година), демонстрирайки множество световни и европейски премиери. В допълнение, GM-Forum ще разкрие автомобила на бъдещето в лицето на GM HydroGen 4 – четвъртото поколение на технологията с горивни клетки. HydroGen4 демонстрира значително развитие в сравнение със своите предшественици и се отличава с подобрена динамика, надеждност на системата за задвижване и пригодност за всекидневна употреба. Комплектът горивни клетки на HydroGen4 се състои от 440 последователно свързани клетки, а електрическата мощност на цялостната система възлиза на 93 кВт. С помощта на синхронния електродвигател с мощност 73 кВт/100 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч отнема около 12 секунди. HydroGen4 използва резервоар от три бутилки, изработени от усилен с въглеродни влакна композит, съдържащ 4,2 килограма водород, сгъстен под налягане 700 бара. Количеството е достатъчно за изминаване на пробег от 320 километра с едно зареждане.

Кратък преглед на най-важните модели от всяка марка:
Chevrolet – световна премиера на Aveo с три врати
Акцентът в тазгодишната експозиция на Chevrolet Europe на автомобилния салон в Женева е новият Aveo с три врати, който ще бъде представен за първи път пред публика именно на това изложение. Той подчертава твърдото намерение на Chevrolet да разшири бързо своята успешна гама в компактния клас, илюстрирано и от старта на продажбите на версията с пет врати през месец март. Най-забележителната особеност на двата модела е тяхната впечатляваща външност, висококачественият интериор и новите, още по-ефективни бензинови двигатели. Динамично оформеният Aveo с три врати ще може да се намери в европейските представителства на марката през месец юни 2008 година. Клиентите ще получат възможност за избор между два бензинови двигателя - 1.2-литров агрегат с мощност 84 к.с. и 1.4-литров мотор с мощност 101 к.с.
Преди една година на автомобилния салон в Женева се роди официално общоевропейският конкурс “Young? Creative? Chevrolet!”, насочен към младежите в училищата по приложни изкуства. Днес, дванайсет месеца по-късно, посетителите на автомобилното изложение ще могат да се насладят на един от плодовете на тази успешна инициатива - хостесите на щанда на Chevrolet ще носят униформата, която спечели първа награда в раздела „Мода”- една от петте дисциплини в съревнованието. Облеклата са създадени от 20-годишната Леа Шиндлер, ученичка в международното училище за моден дизайн ESMOD в Лион, Франция.

Повече информация за конкурса можете да намерите в интернет на адрес www.youngcreativechevrolet.com


Opel – продължение на еднообемната инициатива с концептуалната Meriva, нови двигатели за Zafira, нова Agila
Дебютните експонати на Opel на изложението подчертават експертния опит на компанията в областта на еднообемните автомобили. Концептуалната Meriva дава идеи за насоката на развитие на бестселъра в класа на малките еднообемни автомобили, който основа този клас през 2003 година и оттогава насам заема водеща роля в него. Студията демонстрира новаторски подход към още по-голяма гъвкавост при еднообемните модели на Opel. Характерът на концептуалната Meriva се подчертава от елементи в дизайна, създаващи светло и просторно усещане в интериора - U-образното челно стъкло, което продължава в покрива, както и забележителната извивка на страничните прозорци в областта на средната странична колона. Tези стилистични елементи повишават уюта в интериора и подчертават практичните аспекти на концептуалната разработка.
В ролята си на водач в класа на гъвкавите седемместни модели на европейския пазар, моделът Zafira е готов да демонстрира свежи акценти в дизайна и разширена гама от двигатели, включваща десет на брой агрегата. Новите мотори са три - базов 1.6-литров бензинов (85 кВт/115 к.с.) и два 1.7 CDTI турбодизела с директно впръскване common-rail (81 кВт/110 к.с. и 92 кВт/125 к.с.), отличаващи се с по-ефективна работа. В сравнение със своите предшественици, новите мотори предлагат с до 10 к.с. по-висока мощност, респ. подобрени динамични характеристики и до пет процента по-нисък разход на гориво.

На този фон не е учудваща по-самоуверената осанка на модернизираната Zafira, подчертана перфектно от широката предна хромирана лайсна с вградено фирмено лого на Opel, която е само едно от множеството динамични допълнения в стилистиката на модела. Гамата на европейския лидер в сегмента на еднообемните автомобили се обогатява и от новата Agila, която ще отбележи своята пазарна премиера малко след автомобилното изложение в Женева.


Saab – марката демонстрира развитие и показва световни и европейски премиери
По време на GM Premiere Night, на 3-ти март, Saab ще има световна премиера на концептуален автомобил, който ще покаже следващите стъпки на марката към разширяването на моделната й гама.
Програмата за разширяване на гамата на Saab продължава да набира скорост с женевската световна премиера на новаторски концептуален модел, отразяващ посоката, в която ще се разгръща палитрата от модели на престижната шведска марка.
Демонстрирайки самоуверени, прогресивни форми, вдъхновени от отличения с награди концептуален Aero X coupé, женевската студия на Saab се отличава с разкрепостен вътрешен дизайн, модерна комуникационна технология, активна аеродинамика и ново ниво на ефективност на задвижващия тракт.
След своя дебют в Детройт, концептуалният 9-4X BioPower отбелязва своята премиера и на европейска земя. Моделът е пример за намерението на Saab за навлизане в растящия Crossover-сегмент от пазара и съчетава прогресивния дизайн и екологично съобразната динамика със свръхмодерната система за задвижване XWD на Saab.
Сред новаторските решения за превоз на багаж са уникалната система за съхранение на ски-екипировка, разработена в сътрудничество със специалистите в планинското спортно оборудване Salomon. Четирицилиндровият 2.0-литров BioPower турбодвигател е оптимизиран за работа с биоетанол (E85) и демонстрира способността на Saab да съчетае мощността от 300 к.с. и максималния въртящ момент от 400 Нм със значително намаляване на емисиите на CO2.
Cadillac – концептуален сrossover-модел Provoq, студия CTS Coupé, CTS-V и хибридна версия на Escalade
Cadillac продължават своята продуктова офанзива с два забележителни концептуални модела, които бяха показани за първи път на изложението в Детройт и сега отбелязват европейската си премиера в Женева. Производствената версия на високоскоростния спортен CTS-V също отбелязва европейския си дебют в Швейцария. Новаторската crossover-концепция с водород и горивни клетки Provoq сочи бъдещето на автомобилите в луксозния клас. Cadillac Provoq е най-новата интерпретация на новаторската система за задвижване E-Flex на GM, която съчетава петото поколение горивни клетки с литиево-йонни акумулаторни батерии. Със своята елегантна, типична за Cadillac каросерия, концептуалният Provoq дава нова трактовка на луксозния crossover, предлагайки изобилие от простор за пътници и багаж.
Сред другите характеристики на модела са вграденият в покрива панел от слънчеви елементи, захранващ различни консуматори, като вътрешното осветление и аудиосистемата, спирачната система с „brake by-wire” технология и въздушните отвори в предната част, които се затварят и отварят автоматично, подобрявайки аеродинамиката при движение с висока скорост по магистрала и осигурявайки оптимално охлаждане на комплекта горивни клетки при ниска скорост на движение. Подобно на външността, интериорът на Provoq съчетава сполучливо стилните и функционални форми.

Вътрешното пространство предлага пет места и въплъщава комфорта, уюта и инфоразвлекателните възможности, които търсят почитателите на марката Cadillac. Особено важно е да се отбележи, че системата за задвижване с горивни клетки не отнема обем от пътническото и багажното пространство.


Спечелвайки си добри отзиви от клиентите, награди от автомобилното общество и отлични продажби, Cadillac CTS зае водещо място сред образците на съвременния дизайн. Логично е стилистите на Cadillac да се запитат как да продължат напред, а отговорът е ярка демонстрация на ново послание в дизайна, отразено в показания за първи път пред публиката на Международното Североамериканско автомобилно изложение в Детройт концептуален Cadillac CTS Coupe. CTS Coupe се основава на прочутата дизайн-философия „Art and Science” на Cadillac, добавяйки сериозна доза изкуство и наука към нея. По-експресивно, по-технологично и по-индивидуално, CTS Coupe разширява профила на вълнуващия дизайн на своя предшественик седан с изцяло ново оформление на каросерията от предните калници назад. CTS Coupe има класическа компановка 2+2 на интериора без средни странични колони и облицовки и тапицерии в черна естествена кожа и микрофибър. Моделът е създаден с мисълта за монтаж на богата гама задвижващи агрегати за задоволяване на изискванията на висшия сегмент от пазара по целия свят, сред които популярният 3.6-литров V6 с директно впръскване и разработвания в момента 2.9-литров турбодизел на Cadillac.
Производствената версия на модела CTS-V, който ще отбележи пазарната си премиера извън САЩ в края на 2008 година, предлага още по-динамично поведение на пътя и разполага с характеристиките на расов спортен автомобил благодарение на двигателя V8 с мощност около 550 к.с. (по метода SAE) . Наред с внушителната мощ, CTS-V предлага и пълен комплект от технически и стилистични модификации, сред които окачване Magnetic Ride Control, уникална за автомобилната индустрия система за контрол на сцеплението Performance Traction Management и нова автоматична трансмисия с възможност за ръчно превключване с планки на волана.
Още една европейска премиера отбелязва Escalade Hybrid – първият в света икономичен хибрид под формата на голям луксозен SUV. Моделът се задвижва от новаторска, снижаваща разхода на гориво 2-режимна хибридна система, която осигурява на Escalade Hybrid до 50 процента намаление на консумацията при движение в градски условия – при това без да нарушава с нищо уникалния дизайн, водещите в класа характеристики и възможностите на пълноразмерен SUV, които превърнаха Escalade в икона. На пазара в САЩ, Escalade Hybrid ще се предлага от лятото на 2008 година, решението относно продажбата на модела в Европа ще бъде взето през следващите няколко месеца. Escalade Hybrid ще се предлага във версии с единично и двойно предаване. В градски условия системата Two-Mode Hybrid позволява на Escalade да потегля и да се движи с ниска скорост единствено с електрическа тяга. В момента, в който се появи необходимост от допълнителна мощ, хибридната система плавно смесва енергийните потоци от акумулаторните батерии и бензиновия двигател. Патентованата от GM система Two-Mode Hybrid съдържа модерна електрическа безстепенна трансмисия (EVT) и енергиен комплекс от никел-металхидридни акумулатори ESS (Energy Storage System) с 300 V, които работят съвместно с конвенционалния 6.0-литров бензинов V8 от четвърто поколение със система Active Fuel Management (AFM).
Corvette - ZR1 влиза в света на суперспортните автомобили
През последните 50 години Corvette не напразно бе считан за американският спортен автомобил, а сега вече ZR1 се очертава като голям конкурент в света на суперспортните автомобили. Сърцето на Corvette ZR1 е 6.2-литров V8 със система за принудително пълнене с механичен компресор и максимална мощност 620 к.с. (по метода SAE). Отличното съотношение между тегло и мощност на спортното купе (ZR1 тежи малко повече от 1500 кг) е ключов фактор за постигане на търсените динамични характеристики, сред които, например, е максималната скорост от над 320 км/ч. Широкото използване на елементи от усилени с въглеродни нишки композитни материали при предните калници, предния капак и покрива, осигурява максимални възможности за снижаване на теглото без загуба на стабилност. Най-бързият автомобил, произвеждан някога от GM, се очаква на европейския пазар от есента на настоящата година.
Hummer – концептуалният HX е изключително гъвкав и практичен всъдеход
Концептуалният Hummer HX е компактен, младежки и с изключително гъвкава и практична концепция. Безкомпромисният в своята проходимост всъдеход прави своята европейска премиера в Женева малко след като отбеляза световния си дебют на международното изложение за североамерикански автомобили в Детройт. Каросерията на студията може да бъде пригодена към конкретните нужди на пътниците само за няколко минути. Чрез подвижните панели и конструкцията в задната част на покрива, HX може бързо да бъде трансформиран в пикап или кабриолет, а след демонтирането на вратите вече няма какво да спре потока от свеж въздух и контакта с природата – възможност, предпочитана от много сериозни почитатели на офроуда. Арките на калниците също могат да бъдат демонтирани, за да позволят преминаване през тесни места в труден терен. Концептуалният автомобил се задвижва от 3.6-литров двигател V6 FlexFuel, използващ смес от бензин и биоетанол E85.

Допълнителна текстова информация и снимки за експозицията на General Motors и всички марки на GM на Международното автомобилно изложение в Женева можете да намерите в интернет на адрес http://media.gmeurope.com.Каталог: shows -> geneva08 -> downloads
shows -> Навигация с „птичи поглед”, съвместима с iPod & Co
downloads -> Изложение в Женева Opel представя в Женева офанзива от еднообемни модели
downloads -> Изложение в Женева Моделите ecoflex на Opel отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиите
shows -> По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Изложение Женева По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Шампионите по икономичност: Opel Insignia се присъединява към Corsa и Astra
shows -> Новото поколение светлини се адаптира към видимостта и пътните условия
downloads -> Изложение в Женева Новият Opel Agila приветлив, динамичен, гъвкав


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница