Блогът на LauraДата21.01.2018
Размер59.8 Kb.
http://espavo.ning.com/

блогът на Laura


Български превод на статията „Соль и её целительные свойства” (Солта и нейните лечебни свойства), публикувана в блога на 23.02.2012г.
Представения разказ видяхме в стар вестник и ни се стори толкова интересен, че решихме да го споделим с читателите.

Не се учудвайте – това ще е разговор за солта, за обикновената готварска сол, за която се говори, че е „бялата смърт”, враг № 1 на човечеството и т.н. Много ми се иска в някаква степен да реабилитирам солта в очите на хората.

———————————————

По време на Великата Отечествена война работех като старша операционна сестра в полевата болница с хирург И.И.Щеглов. За разлика от другите лекари той успеш-но използваше при лечението на болните наситен разтвор от готварска сол.Голями и замърсени рани той покриваше с голяма салфетка от рехава тъкан обилно напоена със солен разтвор. След 3-4 дни раната ставаше чиста и розова, ако тем-пературата е била висока спадаше почти до нормалната и тогава се поставяше гип-совата превръзка. След още 3-4 дни раненият се изпращаше в тила. Наситеният разтвор действаше превъзходно – при нас практически почти нямаше смъртни случаи.


10 години след войната използвах метода на Щеглов за лечение на собствените си зъби, дори кариес усложнен с гранулом. Успехът дойде след две седмици.

След този случай започнах да изучавам влиянието на соления разтвор върху болес-ти като холецистит, нефрит, хроничен апандисит, ревмокардит, възпаления на бе-лите дробове, ставен ревматизъм, остеомиелит, абцеси след инжекции и др. По принцип това бяха изолирани случаи, но всеки път аз получавах доста бързо положителен резултат.


По-късно започнах работа в поликлиника и бих могла да разкажа за редица доста трудни случаи, когато превръзката със солен разтвор се оказваше по-ефективна отколкото всички останали лечебни средства.

Успяхме да излекуваме хематоми, бурсит, хроничен апандисит. Причината беше, че соленият разтвор притежава абсорбиращи свойства и изтегля от тъканите теч-ността с патологична флора.

Веднъж по време на комапдировка в района наех квартира, в която децата на ха-зяйката боледуваха от коклюш. Те кашляха непрекъснато и мъчително. Поставих на гръбчетата им за през нощта солени превръзки. След половин час кашлицата спря и до сутринта не се появи. След 4 такива превръзки болеста изчезна.
В полинлиниката, за която става дума, хирургът ми предложи да опитам соления разтвор за лечение на тумори.

Първият пациент беше жена с ракова бемка на лицето. Тя обърнала внимание на тази бемка преди половин година. За това време бемката почервеняла, увеличила се и от нея започнало да се отделя сиво-кафява течност. Започнах да и прилагам солеви пластири.След първия туморът поизсветля и намаля. След втория още повече избледня и се сви. След четвъртиа бемката получи първоначалния си вид. След петия пластир лечението приключи без оперативна намеса.


След този случай се заех с девойка с аденом на гърдата. Предстоеше й операция. Посъветвах я до операцията да прилага солени превръзки на гърдата в продълже-ние на няколко седмици. Представете си – не се наложи операция! След половин година на тази девойка се появи аденом на другата гърда. Отново тя се излекува със солени превръзки без операция..

Срешнах тази девойка девет години след лечението. Тя се чувстваше добре и дори не спомена болестта.


Мога да продължа да разказвам за удивително излекуване с помощта на превръзки от наситен солен разтвор. Мога да разкажа за преподавателя в един от курските институти , който с девет солени превръзки се излекува от аденом на простатата. За жена с левкемия, която възстанови здравето си след като в течение на три седмици през нощта обличаше солени превръзки – тип „блуза” и „панталони”.

Сега, обаче, бих искала да направя равносметка!


Първо. Готварската сол във вид на не повече от 10% -ов воден разтвор е активен абсорбатор. Тя извлича от болния орган цялата мръсотия. Лечебен ефект, обаче, може да се осъществи само ако превръзката е въздухопропускаща и хигроскопич-на, а това зависи от качествата на използваната за превръзката тъкан.
Второ.Солената превръзка действа локално, само на болния орган или участък от тялото, където е поставена тя. На местото на изсмуканата от превръзката течност от подкожния слой в него навлиза тъканна течност от по-долните слоеве, която ув-лича със себе си болестотворните носители: микроби, вируси и токсични вещества. По такъв начин по време на превръзката се извършва обновяване на течностите, очистване на патогенните фактори и като резултат ликвидиране на патогенния процес.
Трето. Превръзката с наситения разтвор от готварска сол действа постепенно. Лечението се достига за 7 – 10 дни, а понякога и повече.
Четвърто. Използването на наситения разтвор изисква известна предпазливост. Не

бих препоръчала да се прилага за превръзки разтвор с по-голяма от 10% -ова

концентрация. Даже в някои случаи е по-добре да се използва 8%-ов разтвор. (Разтвора може да ви приготви всеки фармацефт)
Може да попитате: къде гледат докторите, щом като превръзката с наситен солен разтвор е толкова ефикасна, защо този метод за лечение не се прилага навсякъде?

Мисля, че лекарите са в плен на медикаментозното лечение. Фармацефтичните ко-мпании предлагат все по-нови и по-скъпи лекарства. За съжаление, медицината - това също е бизнес. Бедата на соления разтвор се състои в това, че е много прост и ефтин. Впрочем, моя жизнен опит ме е убедил в това, че тези превръзки са чудесно средство в борбата срещу много недъзи.


Например при хрема и главоболие аз поставям превръзка за през нощта около че-лото и тила. След час и половина хремата преминава, а на сутринта и главобо-лието го няма.

При всякакви простудни заболявания още при първите симптоми аз прилагам пре-връзка. Ако все пак съм пропуснала този момент и инфекцията е навлезнала вече в гърлото и бронхите правя за цялата нощ едновременно цялостна превръзка на главата и шията от 3-4 слоя мек памучен плат и превръзка на гърба от 2 слоя влажна и 2 слоя суха кърпа. Излекуването се постига с 4-5 процедури. При това продължавам да ходя на работа.


Преди няколко години към мен се обърна моя близка. Дъщеря й страдала от остри пристъпи на холецистит. В продължение на седмица й правих превръзка върху болния черен дроб с памучна кърпа. Сгъвах я в четири слоя, намокрях я в солен разтвор и я оставях за цялата нощ. Превръзката на черния дроб се поставя върху следната област: от основата на лявата гърда до средата на напречната коремна линия и от гръдната кост и средната линия на корема отпред до гръбначния стълб отзад. След 10 часа превръзката се сваля и върху същата област се поставя за поло-вин час гореща грейка. Причината за това е следната: в резултат на силното загря-ване да се разширят жлъчните пътища та сгъстения и обезводнен жлъчен сок свободно да преминава към червата. Грейката в тези случаи е наложителна!

Що се отнася до девойката , дълги години след това лечение тя не се оплакваше от черния си дроб.


Не бих искала да цитирам имена и адреси. Ако искате вярвайте, ако искате не, но солена превръзка с памучна кърпа в четири слоя, наложена на двете гърди за по 8-9 часа на нощ в течение на две седмици помогна на жена да се избави от рак на гър-дата. Моя позната с помощта на солени тампони, поставени директно на шийката на матката за 15 часа, се избави от рак на шийката. След две седмици туморът изтъ-ня 2-3 пъти, стана по-мек, нарастването му се прекрати, такъв е и до днес.

Няколко думи за технологията на солените превръзки:


Соленият разтвор трябва да се използва само за превръзки и в никакъв случай за компреси!

Концентрацията на соления разтвор да не е по-висока от 10% и по-ниска от 8% !

Превръзка с разтвор с по-висока концентрация може да увреди капилярите в тъка-ните под самата превръзка.

Много важен е изборът на плата за превръзката. Той трябва да е хигроскопичен,т.е. лесно да се намокря. Да е чист без остатъци от мазнини, кремове, спирт, йод. Кожа-та под превръзката също трябва да е очистена от мазнини, кремове, спирт, йод. Най-добре е да се използва ленена или памучна кърпа, която дълго е била използва-на и многократно прана. Сгъва се в 4 слоя. В краен случай може да се използва и марля, но тя се сгъва в 8 слоя.

При поставянето на превръзката разтворът трябва да е достатъчно горещ.

Изстискването на плата за превръзката трябва да е средно – нито много сухо, нито много мокро.

Върху превръзката не се поставя нищо! С бинт тя само се забинтова, за да се при-крепи или се използва лейкопласт.

При различни белодробни процеси най-добре е превръзката да се поставя на гърба, но трябва да се знае точната локализация на процеса.

Ако има кръвотечения в белия дроб превръзките са недопустими!

Бинтоването на гръдния кош се прави достатъчно стегнато, но не задушаващо!

Коремът се бинтова колкото е възможно по-стегнато защото през нощта превръз-ката се разхлабва, поради което престава да действа.

На сутринта след като се свали превръзката всичко се изплаква много добре в топла вода!За да може превръзката добре да приляга към гърба аз поставям ролка над влаж-ния пласт върху гръбначния стълб в областта между лопатките. Тази ролка се прикрепва чрез бинтоването на самата превръзка.
Ето това бих искала да споделя с читателите. Ако имате здравни проблеми, които не могат да се решат в здравните заведения опитайте да приложите солените пре-връзки. Методът не е сепзационен. Той е прост.
Каталог: 500 -> ANTON%20VASSILEV -> Disk%20C -> Users -> Ivan -> Pictures -> DCIM1 -> Zdravoslovni
500 -> Докладна записка от стефан михайлов стефанов
500 -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
Ivan -> Кабелна телевизия
Ivan -> 1. Обект,предмет и метод на стокознанието
Ivan -> Закон за доброволчеството в бг право на примерно 12 дни в годината да се зачитат като курсове, и дори да се води за стаж
Ivan -> Списък сак "академик" 20. 10. 2011
Zdravoslovni -> Блог на Nina Yurlova
Ivan -> Една забранявана и малко известна книжка на георги раковски за руската антибългарска политика


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница