Бог дионис благослови IX празник на виното в град първомайДата18.08.2018
Размер1.12 Mb.
#80793
БОГ ДИОНИС БЛАГОСЛОВИ IX ПРАЗНИК

НА ВИНОТО В ГРАД ПЪРВОМАЙ
Деветият ден на февруари се оказа усмихнат, слънчев и ласкав за организаторите и гостите на IX Празник на виното и винопроизводството в Първомай. Четири винарски изби се включиха в празника – „Загрей” – Първомай, Винзавод – Асеновград, Винпром – Хасково ( изба Стамболово ) и дебютантите от винарна ARON WINEPY” – гр. Пловдив.Гости на винарията бяха посланикът на Молдова н. пр. Александру Пригорски, зам. Областният управител на Пловдив - Георги Игнатов, изп. Директор на РАО „Тракия” доц. Върляков, кметове, общински съветници, много журналисти от различни медии.

Празникът започна с благословията на бог Дионис за здраве, берекет и дълголетие на всички, пиещи от древната и мъдра напитка.

В празничната програма организаторите бяха включили оркестър „Дионис” с р-л Петър Тенев, оркестър „Тракийски звуци” с р-л Петко Минков и танцова формация „Евридика” с р-л Ваня Димитрова.
Двадесет и четири проби домашно вино от реколта 2012 г. дегустира и оцени жури в състав:


инж. технолог Татяна Стефанова - Председател

и членове : инж. технолог Доника Кънева

инж. технолог Руска Янтахтова

Ето и резултата от Конкурса за най-добро домашно вино:


БЯЛО ВИНО: I награда – Желязко Йорданов – „димят, ркацители”

ЧЕРВЕНО ВИНО: I място – Димитър Калоферов и Атанас Колев – букет

II място – Йордан Бялков – мерло, каберне

III място - Николай Чурчулиев – мерлоКметът на общината Ангел Папазов връчи на отличените грамоти „Винопроизводител 2012” и парични награди, а на първото място за червено вино фирма „ТОМИКА-МЕТАЛ” АД от Пловдив връчи голям съд за вино от неръждаема стомана.

Известната кинематографистка Мая Вапцарова представи в читалището филм за наследството на траките в района на Крумовград под наслов „Надбягване с времето”. Сподели и проекта си да заснеме филм за мистичната Драгойна.Празникът обилно бе полят с много червено вино, отлична скара и много български хора.
Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница