Център за обучение, консултации и тренингДата10.06.2017
Размер40.13 Kb.ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ,

КОНСУЛТАЦИИ И ТРЕНИНГ

Варна, Дворец на културата и спорта, Търговски център, офис 1004

GSM 0888 014 967, 0878 561 586, Е-mail: office@zsconsult.com
ДРУЖЕСТВО НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА – ВАРНА
СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ОБЩИНА ВАРНА

организират


ПЪРВА ПРОЛЕТНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ
„УТВЪРЖДАВАНЕ И ПОВИШАВАНЕ АВТОРИТЕТА НА УЧИТЕЛЯ

В СЪВРЕМЕННИТЕ УСЛОВИЯ”


* * *

20-21.03.2010 год.

гр.Варна

/Дворец на културата и спорта, зала „Палас прес”/


Конференцията има за цел да бъдат изразени мненията и становищата на специалистите и представителите на различните институции, както и на самите учители и ръководители на образованието относно причините за пренебрегване на авторитета на учителя в годините на прехода, да бъдат представени и разисквани добрите практики на различни нива за утвърждаване и повишаване на този авторитет, както и да бъдат споделени идеи относно бъдещи мерки и дейности, които да доведат до значителна промяна в отношението на ученици, родители, институции и обществото като цяло към тази изключително важна за собственото му успешно развитие професия.
Поканват се за участие педагози, психолози, представители на държавните и общински административни институции, отговарящи за образованието, представители на висшите училища, на неправителствени организации, родители, ученици, медии.
В хода на конференцията ще бъдат представени доклади и съобщения, постери и изложби с фотоси, видеоклипове и др., представящи различни аспекти на темата. Ще бъдат организирани също така и тематични уъркшопове. Участниците ще бъдат въвлечени в дейности, които ще им дадат идеи относно подобряване на визията и психичното здраве на учителя в съвременните условия.

През втория ден от конференцията ще бъде организирана кръгла маса на тристранното партньорство с участието на учители, родители и ученици, на която ще бъде проведена непринудена дискусия за мястото и ролята на всеки от участниците в педагогическото взаимодействие за утвърждаване и повишаване на авторитета на учителя в съвременното училище.


Идеите в представените теоретични материали, резултатите от изследванията, мненията и становищата, изразени на кръглата маса, както и добрите практики ще бъдат обобщени в края на конференцията и финалният документ ще бъде предоставен на вниманието на всички отговорни институции и на медиите.
Материалите от конференцията ще бъдат публикувани в сборник, който ще бъде издаден в срок от два месеца след приключването и.
В рамките на конференцията е предвидена и културна програма.


Изисквания за участие:

 1. Материалите в цялостния им обем/без ограничения за броя страници, формат А4, шрифт Times New Roman 12/ следва да се изпратят на организатора не по-късно от 5 март. Материалите, които са приготвени само за презентация и чиито автори желаят те да бъдат включени в сборника, да ги представят и във вид, подходящ за печат.

 2. Всички материали, заявени за участие ще бъдат разгледани от комисия в периода 5.03 – 10.03 и ще бъдат определени тези, които ще се презентират на конференцията.

 3. Всички доклади и съобщения следва да бъдат представени на конференцията в резюме. Време за презентация – до 7 минути.

 4. В сборника няма да бъдат публикувани материали, чиито автори не присъстват на конференцията или не са осигурили компетентно по темата лице, което да ги презентира.


Такси за участие:

 • до 28.02.2010 год. – 40 лв.

 • след 28.02.2010 год. и при регистрацията – 50 лв.

 • за слушатели – 15 лв.

Таксата включва: • осигуряване на зали и оборудване

 • публикация на материала в сборника

 • кафе-паузи и миникоктейл

 • материали

Сумите следва да бъдат преведени по банков път като за основание за плащането бъде посочено „такса за участие в конференция на 20-21.03.2010 год. на........................... /трите имена/”.


Банкова сметка:

BG76PRCB9230 1016931118

BIC: PRCBBGSF

Прокредитбанк АД

Клон: Варна-3

Фактури ще бъдат издавани по време на конференцията.


Заявки за участие ще се приемат до 28.02.2010 год.:

 • на пощенския адрес на центъра

Варна, Дворец на културата и спорта,

Търговски център, офис 1004

Център за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт

 • на е-mail aдреса – office@zsconsult.com


Допълнителна информация може да бъде получена на GSM 0888 014 967 и 0878 561 586.
На желаещите ще бъдат предоставени възможности за настаняване в хостела на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите, в хотел „Орбита”- 2 звезди или в хотел „Реверанс” - 3 звезди.
Цени за нощувка:

а/ за хостела на ДИПКУ: • самостоятелна стая – 40 лв.

 • легло в стая с 2 легла – 25 лв.

 • легло в стая с 3 легла – 20 лв.

б/ за хотел „Орбита” - 2 звезди:

 • самостоятелна стая – 48 лв.

 • легло в стая с 2 легла – 28 лв.

Информация за хотела може да намерите на www.hotelorbita.com

в/ за хотел „Реверанс” – 3 звезди • самостоятелна стая – 61 лв.

 • легло в двойна стая – 38 лв.

Информация за хотела може да намерите на www.reverence.bg.

Лидия Йорданова


Управител


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница