Частно средно общообразователно училище еспаДата27.01.2017
Размер60.39 Kb.
ЧАСТНО СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЕСПА

София 1784, Младост 1, до бл. 67, Тел. 974 30 27


Уважаеми родители,
Подготвителният клас е една от най-важните години в израстването на всяко дете. В ЕСПА през тази година децата се научиха да бъдат ученици и овладели образователния минимум за първи клас, са напълно подготвени за предизвикателствата на началната образователна степен и за постигане на високите академични стандарти на училище ЕСПА. По традиция в края на учебната година в Подготвителен клас организираме празници, в които децата демонстрират пред Вас родителите, своите знания по български език, математика и английски език.

С това писмо бихме искали да Ви поканим на всички събития до края на учебната година. Цяла година децата от подготвителен клас работиха с ентусиазъм и плам и ни радваха всеки ден със своите постижения и усмивки. И ето че сега, в края на годината, те са подготвили за нас, възрастните, множество изненади.


Празници на английския език в Подготвителен клас

Един от основните приоритети на училище ЕСПА е чуждоезиковото обучение. Големият брой учебни часове по английски език, разнообразните интерактивни методи и професионализма на преподавателите, както и уникалните образователни инициативи, които организираме по Авторската образователна концепция: петъчните празници, чуждоезиковият курс с преподаватели от Великобритания - пролетен и летен, изграждат у децата на ЕСПА, още в тази възраст, способности за боравене с езика и развиват максимално комуникативните им умения.


Финален устен изпит по английски език

По традиция в края на учебната година децата се явяват на финален устен изпит по английски език, на който проверяваме техните знания и комуникативни умения. За подготвителен клас това е вълнуващ момент – венец на техния труд през годината. Цяла една учебна година децата се трудиха упорито и се забавляваха. По време на устния изпит по английския език Вие ще имате възможност да се убедите в техния ентусиазъм и високо ниво на владеене на езика. Ще усетите онзи хъс и плам, които мотивираха през цялата година и нас, техните учители. Като награда за трудолюбието и постиженията на децата от подготвителен клас те ще получат „ДИПЛОМ ЗА ОТЛИЧНА РАБОТА В ПК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК”.

Скъпи родители, очакваме Ви на празника на английския език на Подготвителен клас на 15.05.2013г. /сряда/, в малкия салон и парка на ЕСПА:

15.00-15.45 ч.финален устен изпит по английски език на ПК А

15.45- 16.45 - финален устен изпит по английски език на ПК Б

16.45-17.00 ч.тържествено връчване на „ДИПЛОМ ЗА ОТЛИЧНА РАБОТА

В ПК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” и подаръци за децата.След изпита, за децата сме организирали парти в двора на ЕСПА с много игри и забавления, а за Вас родителите – родителска среща и коктейл.

17.00-19.30 ч.

За децата

За родителите

  • Батут

  • Катерене

  • Дискотека и забавни игри

17.00-18.00 ч. - Родителска среща

18.00 ч. - Коктейл в парка на ЕСПА

Родителска среща на Подготвителен клас

Дневен ред:

  1. Образователна стратегия на училище ЕСПА

  2. Чуждоезиково обучение по английски език 1-7 клас

  3. Резултати от годишните тестове


Мюзикъл “Цар Лъв”
Чрез английския език в ЕСПА преоткриваме красотата и магията на приказките. Водени от своите любими герои, децата учат с лекота и удоволствие. По традиция в края на учебната година децата подготвят мюзикъл – едно незабравимо шоу, венец на техния труд през годината. Вдъхновени от красотата на лондонския мюзикъл „Цар Лъв”, решихме да представим пред Вас историята на младия лъв Симба и неговото пътешествие към превръщането му в цар. Под звуците на лиричната музика на сър Елтън Джон децата ще Ви омаят с автентична английска реч, хумор и шеги, ще демонстрират пред Вас своя артистизъм, знания и умения. Ще се уверите лично, колко дълъг път са извървели те през тази учебна година.

Режисурата и сценографията на мюзикъла са изцяло на английски език, под ръководството на холандския режисьор и приятел на децата от ЕСПА Маартин Вонк.

Скъпи родители, за да пресъздадем вълнуващата атмосфера на приказката за животните от Серенгети, се нуждаем и от Вашата подкрепа. Разчитаме, че ще ни помогнете в подготовката на костюмите, така че всяко дете да се слее със своя герой. Вече сме разпределили ролите и репликите, започнали сме репетициите с децата. Всяко дете от подготвителен клас ще получи преди ваканционните дни своите думи и сцени от мюзикъла. За нас е много важно вкъщи да отделите време за тяхното научаване, за да можем след ваканцията да се посветим на репетициите и артистичното превъплъщаване на децата. Ще бъде достатъчно, ако детето упражнява репликите си всеки ден по 20-30 минути у дома.

Мюзикълът “Цар Лъв” ще оживее за вас на 29.05.2013 г. /сряда/ от 17:00 часа в големия салон.
Празник на математиката и българския език в ПК А
Каним Ви в света на математиката и българския език на 22.05.2012г. /сряда/ от 15:00ч. Под формата на игра, чрез най-съвременни интерактивни методи, ще се убедите колко много са научили децата Ви по основните учебни дисциплини и в тяхната готовност за първи клас. Празникът организираме специално за Вас, скъпи родители.
Прилагам календарен план за месец май-юли, с всички събития, свързани с учебната работа и празниците в подготвителен клас до края на учебната година. За всеки от празниците ще получите специална покана.


Скъпи родители, Вашето присъствие на всяко събитие до края на учебната година е награда за децата и учителите от ЕСПА. Благодаря за Вашето доверие, съдействие и усмивки и оставам в очакване на нашите срещи!
30.04.2013 г. С поздрав: Елена Немцова

/Директор/Календарен план на събитията в Подготвителен клас
МАЙ - ЮЛИ 2013г.

Скъпи родители, очакваме Ви на всички събития до края на учебната година!


Дата

Събитие

МАЙ

01-06.05

ВЕЛИКДЕНСКА ВАКАНЦИЯ

09.05

Годишни дидактически тестове по български език ПК

10.05

Годишни дидактически тестове по математика ПК

15.05

Празник на английски език на ПК - Финален устен изпит

Родителска среща за края на учебната година

22.05

Празник на математиката и българския език в ПК

23.05

Екскурзия по темата на годината до Драгалевския манастир

27.05

Финално състезание по тенис

29.05

Празник на английския език в ПК А и ПК Б – мюзикъл “Цар Лъв”

30.05

Финално състезание по плуване

31.05

КАРНАВАЛ ФИЕСТА

ЮНИ-ЮЛИ

05.06

ВОКАЛНОИНСТРУМЕНТАЛЕН КОНЦЕРТ И ИЗЛОЖБА

07.06

Финално състезание по катерене в ЕСПА

13.06

Генерална репетиция за акт- концерта

14.06

АКТ КОНЦЕРТ

17-28.06

Синьо училище

01-05.07

Чуждоезиков лагер с преподаватели от Великобритания

- в София- извън София

08-12.07

Каталог: ARHIV -> espa21 1213
ARHIV -> Дирекция „Култура и образование“ Отдел „Култура“ Камерна сцена София 2007
ARHIV -> Семинари за родители: " Parent Effectiveness Training"
ARHIV -> Частно средно общообразователно училище еспа
ARHIV -> В конкурсите по Темата на годината „Св. Св. Кирил и Методий нашият клас спечели следните грамоти
ARHIV -> Частно средно общообразователно училище еспа
espa21 1213 -> Разпределение на колегите за украсяването на еспа за Коледа 24 ноември /събота/ 2012г
espa21 1213 -> Квилинг ръководител – Х. Стоичкова


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница