В конкурсите по Темата на годината „Св. Св. Кирил и Методий нашият клас спечели следните грамотиДата24.07.2016
Размер88.91 Kb.
УНИКАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ, КУЛТУРНИ, СПОРТНИ ИНИЦИАТИВИ И КОНКУРСИ ПО АВТОРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА КОНЦЕПЦИЯ НА УЧИЛИЩЕ ЕСПА

ПОСТИЖЕНИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2010-2011 Г.

Четвърти Б клас се изгради като един изключителен колектив от много будни, умни и талантливи деца. За мен е истинска радост да виждам как те израстват всеки ден пред очите ми и стават все по-самостоятелни, мъдри и отзивчиви. Децата от класа се чувстват много добре, имат истински приятелски взаимоотношения, включват се много дейно във всички инициативи на училището.

Изминалата учебна година бе наситена с много инициативи по Авторската образователна концепция на училище ЕСПА – множество конкурси и състезания. Класът участва активно с голямо желание и спечели много награди.

В конкурсите по Темата на годината „Св.Св. Кирил и Методий” нашият клас спечели следните грамоти:

• Грамота за подготовка и провеждане на седмицата с тема" Хазарската мисия на Св.Св.Кирил и Методий"

• Грамота за участие във викторината на тема: " Живот и дело на Св.Св. Кирил и Методий"

• Грамота за активно участие във викторината на тема: "Учениците на Св.Св.Кирил и Методий"

• Грамота за активно участие във викторината на тема: "Великоморавската мисия на Св.Св. Кирил и Методий"

Двата четвърти класа заедно организираха и проведоха седмицата по Тема на годината, посветена на " Хазaрската мисия на Св.Св. Кирил и Методий", с което обогатиха както своите знания, така и знанията на нас възрастните. Децата с голямо желание подготвиха и петъчното шоу, на което всички ние и учители и родители се насладихме на техните знания и артистизъм.

Естествен завършек на Темата на годината беше традиционната годишна изложба на училище ЕСПА, която беше открита в чест на 24 май в НБ „Св.Св. Кирил и Методий”. Децата от 4Б клас, от ателиетата по „Живопис” и „Графика” участваха в изложбата със свои творби и получиха грамоти.

4Б клас е деен участник във всички инициативи и конкурси на училището. Носител е на:

• Първа награда за " Артистично представяне" в конкурса за Коледна украса на класна стая

• Първо място в категорията" Красива сурвачка" в конкурса за Сурвачки

Децата участваха активно в Месеца на Английския език, в Седмиците на чуждоезикови култури, посветени на Япония, Кралство Дания, Кралство Холандия, Кралство Испания и Куба. Прекрасните вокалистки и инструменталисти ни представиха блестящо на Вокалноинструменталния концерт в края на годината. Големи са успехите на класа и в учебната работа и спорта! 4Б се представи отлично на националните тестове, проведени от МОМН, с което децата защитиха своя авторитет на силен клас и името на училището си! Поздравления за всички деца то 4Б клас!


Мадлена е един от лидерите на класа и приносът й за постиженията, които децата завоюваха е безспорен. През изминалaта учебна година тя взе активно участие във всички образователни, културни и спортни инициативи на училището.

ПЪРВО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ ПО АВТОРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА КОНЦЕПЦИЯ

Искам да поздравя Мади, затова че е сред децата представили достойно и себе си, и училището си в националното състезание" Бъди грамотен", което се проведе през месец октомври. Мади получи грамота за 2 място в състезанието със само 1 грешка, което е много висок резултат!

Участник бе и в Лингвистично кенгуру 2011 по Английски език, което се състоя през месец март.От максималните 200 точки, тя получи 175 точки, а това е изключително високо постижение! Поздравявам я затова!

Голямо признание за таланта на Мади в областта на математиката е участието й в Отбора по математика на четвърти клас. Тя се включи във всички организирани турнири и конкурси на градско и национално равнище и спечели многобройни грамоти и отличия:

- На 12-тия Софийски математически турнир и достигна 21 точки

- В Коледното математическо състезание завоюва 24 точки.

- Похвала заслужава и участието й на националното"Зимно математичаско състезание" в Бургас, където заедно със свои съученици премери сили с деца на нейната възраст от цяла България и за пореден път защити своето име и името на училището си! Отборът на 4-ти клас, спечели 10-то място в състезанието, което е едно от най-сложните в календара на цялата учебна година. В индивидуалното класиране Мади достигна 13-то място, за което я поздравявам! Този успех е голям нейн връх и голям успех за нейните преподаватели и училище!

- В Първия кръг на Математическото състезание „Европейско кенгуру” Мади отново се представи блестящо и постигна 100 точки от максималните 120!

- В Третото математическо състезание" Роман Хайнацки", което се проведе в град Ямбол Мади постигна 18 точки.

- Списъка с участията на Мади не спира до тук. Последното й значимо участие е в математическия турнир" Академик Кирил Попов", който се проведе в град Шумен. На него Мади отново получи 24 точки, което е изключително високо постижение!

Поздравявам Мади с активното участие в математическите състезания през тази учебна година и с постигнатите успехи! Пожелавам й от сърце да запази този устрем и амбиция да покорява и занапред математическите върхове, да носи с гордост навсякъде името на своето любимо училище ЕСПА!


ВТОРО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ ПО АВТОРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА КОНЦЕПЦИЯ

На Пролетния чуждоезиков лагер в Катарино Мади взе активно участие. Във вечерта на “Мис и Мистър” бе удостоена с грамота за “Най-добро спортно облекло”. С голямо желание участва във вечерта на “Пижаменото парти” и спечели грамота за “ Най-къса пижама”.

Мадлена е дете с подчертани интереси към спорта. На спортния празник през месец септември Мади бе сред най-изявените деца и получи следните награди :

- Грамота и 2-ро място в дисциплината" 100 метра бягане"

- Грамота и 2-ро място в дисциплината" Скок дължина"

В спортното състезание" Лъвски скок" Мади грабна 1-во място в категорията момичета 4 клас.

Тя се включи активно в 8-те Олимпийски игри в ЕСПА, които се проведоха от април до юни и спечели следните награди:

- 1-во място в дисциплината" Скок от място"

- 1-во място в дисциплината" Тласкане на гюле"

- 2-ро място в дисциплината” Триатлон”

- 2-ро място в дисциплината” Висок скок”

- 4-то място в дисциплината" Бягане 50 метра"

Мади е достоен член е и на Отбора по катерене, където проявява изключителен талант. Похвално е участието й в 3-тия кръг от купата на България по катерене за деца, девойки и младежи, който се проведе в София. На него Мади се представи достойно и получи:

- Грамота за 2-ро място в категорията „Скорост”

- Грамота за 5-то място в категорията „Трудност”

Сребърен медал в такова оспорвано състезание на национално равнище е сериозно постижение! Браво, Мади гордея се с теб! Пожелавам ти много такива успехи!

Мадлена участва и в последния кръг от Националната купа на България по състезателно катерене за деца, юноши и девойки през декември месец в НСА, където бе удсостоена с:

- Грамота за 6 място в категорията " Трудност"

- Грамота за 6 място в категорията" Скорост"
ТРЕТО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ ПО АВТОРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА КОНЦЕПЦИЯ

То дава възможност да открием таланта на всяко дете и да му помогнем да го развие максимално. Участието на децата от ЕСПА в представителните формации на училището: Детска делегация по посрещане на официални гости в ЕСПА, Детска делегация за пътувания по международни проекти, Редколегия на вестник “ЕСПАР”, е не само чест и признание за постиженията и трудолюбието на всяко дете, но то им дава възможност да разгърнат своя потенциал, и да общуват свободно с едни от най-ярките личности на нашето съвремие.

Признание за успехите на Мади е, че тя бе избрана за член на Детската делегация по посрещане на гости и бе включена в Детската делегация за пътуванията по международни проекти. Тя прояви голяма активност в Седмиците на чуждоезиковите култури в ЕСПА, които бяха организирани през втория учебен срок. В дните, посветени на Япония Мади бе удостоена с грамота за победител във викторината. На нея и нейните съученици Фади и Красен се падна честта да бъдат водещи при откриването на Седмицата на Испания. Те се справиха се блестящо с тази отговорна задача!

Мадлена е член на “Екип журналисти” към Редколегията на вестник"ЕСПАР". Това е голяма чест и изключителна отговорност! Благодарение на нея и целия екип от трудолюбиви деца на училище ЕСПА са факт прекрасните броеве на вестник" ЕСПАР"! Техният труд е достоен за похвала и уважение!

Вокалната група е формация, която е гордостта за училище ЕСПА. Вече 16 година децата на ЕСПА имат честта и удоволствието да бъдат ръководени и обучавани от голямото име на българската музика – академик Христо Недялков. Мади определено е музикална и вече трета година дава принос в изявите на Вокалната група. Нашите вокалистки имаха прекрасни изяви на нашето Коледно тържество, на посрещането на децата от дома в село Гурково, на откриването на Седмиците на Япония, на откриването на традиционната Изложба в НБ" Св.св.Кирил и Методий". Блестяща бе изявата им на Вокалноинструменталния концерт, който се състоя на 9 юни.

Истинско вълнение за всички нас бе участието на Мади, Александра, Калина и Ния в Коледния концерт заедно с известни имена на поп и оперната музика на сцената на Националната опера. Концертът се излъчи в навечерието на Бъдни вечер по Национална телевизия и ни направи отново съпричастни на прекрасното преживяване. Почувствахме се горди с тях и ни донесоха празнично Коледно настроение!

Мади е и изявена пианистка. Вече трета година на Вокалноинструменталния концерт се наслаждаваме на умението й да изпълнява сложни, но мелодични пиеси.

Тя е и талантлива художничка. Участничка бе във всички организирани конкурси на училището. На годишната изложба Мади участва с прекрасен копринен шал със старинни букви от глаголицата на двамата първоучители Кирил и Методий. За труда си тя бе удостоена с грамота от изложбата.

Мади работи усърдно през тази учебна година и трудолюбието й в учебната работа бе възнаградено от преподавателите й със знака на ЕСПА – поощрение за положени усилия в учебната работа във всеки един от четирите периода на учебната година. За първия период на учебната година Мади бе удостоена с приза " Дете на училището", за втория и четвърти период стана" Дете на класа"! Поздравявам я за тези високи отличия!

Трудолюбието и усърдието й в учебната работа заслужено й донесоха в кря на учебнага година престижната награда " ЕСПАР 2011 ЗА .................."!


Мадлена е изключително дете. Интелигентна, мъдра и толерантна, тя е желан другар за всеки от класа. За нея мога да изрека най-хубавите си думи, да напиша най-хубавите си редове. Възхищение буди нейната благост и спокойствие. Дете с изградени навици за учебна работа, много анбициозно и упорито, с дружелюбно отношение към своите съученици. С почтително и уважително отношение към възрастните в ЕСПА, за което я поздравявам. Мади е с подчертано много добро семейно възпитание, за което благодаря на Вас, семейство Вацови!

Работата с Мади е истинско удоволствие за мен и пожелавайки й ползотворна работа и през следващата учебна година, искрено вярвам, че тя ще постигне още по-високи резултати и ще отстои лидерската си позиция и занапред!

Благодаря и на Вас, за чудесното дете, за подкрепата и положителното отношение към нас, учителите и училище ЕСПА!

За през лятото й препоръчвам:

1. Да прочете книгите от списъка с препоръчителна литература за пети клас

2. Да си попълва редовно Читателския дневник

3. Да си дореши задачите от сборниците

4. Да си отвори Личен дневник и да си вписва свои мисли и преживявания

5. Да чете най-новите енциклопедии

6. Да търси интересни сайтове по разглежданите теми в училище с цел обогатяване на понятията и представитеПоздравявам Мади с успешното завършване на четвърти клас и й пожелавам весела и ваканция, изпълнена с много смях и игри! На добър час в пети клас!!!
Забележка: Както забелязвате моделът е структуриран в 5 главни точки, които е необходимо да следвате във вашите материали:

І. Постижения на класа – изброяват се всички грамоти на класа.

ІІ. Конкретни постижения на детето.

 1. Първо образователно равнище по АОК /запазете заглавието/

 • състезание “Бъди грамотен”

 • Лингвистично кенгуру

 • Отбор по математика

 1. Второ образователно равнище по АОК /запазете заглавието/

 • Зелено и Бяло училище

 • Месец на АЕ

 • Пролетен лагер

 • Спортни постижения

 1. Трето образователно равнище по АОК /запазете заглавието/

 • Представителни формации на училището - Детска делегация по посрещане на официални гости в ЕСПА, Детска делегация за пътувания по международни проекти, Редколегия на вестник “ЕСПАР”.

 • Седмици на чуждоезиковите култури – водещи, придружаващи гостите, журналисти, фотографи, индивидуални проекти

 • Вокална група на училище ЕСПА

 • Годишна изложба

 • Вокалноинструментален концерт

ІІІ. Почетни отличия на училището – “Дете на класа” и “Дете на училището”, “Почетен диплом за принос в израстването на ЕСПА като културна и образователна институция”, ЕСПАРИ

ІV. Взаимоотношения и общуване с деца и възрастни.

V. Препоръки за лятото.
Каталог: ARHIV -> en1011 files
ARHIV -> Част пета: началото на края – след 10 ноември Глава Митингите Николай Колев – Босия
ARHIV -> Тестът на Фагерстрьом дава точкова оценка за степента на Вашата никотинова зависимост
ARHIV -> Дирекция „Култура и образование“ Отдел „Култура“ Камерна сцена София 2007
ARHIV -> Семинари за родители: " Parent Effectiveness Training"
en1011 files -> Частно средно общообразователно училище еспа
ARHIV -> Частно средно общообразователно училище еспа
ARHIV -> Разпределение на колегите за украсяването на еспа за Коледа 24 ноември /събота/ 2012г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница