Гладуването може да спаси живота виPdf просмотр
страница1/52
Дата17.05.2023
Размер0.65 Mb.
#117736
ТипКнига
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   52
gladuvaneto


Гладуването може да спаси живота ви
Хърбърт Шелтън
За автора
Никой не разполага с по-голяма практика, достойна за написване на книга за гладуването и здравето, от д-р Шелтън. Провел наблюдения при повече пациенти, предприели гладуване, отколкото всеки друг свой съвременник, Хърбърт М. Шелтън се нарежда сред най-изтъкнатите авторитети в тази област. Повече от половин век той ръководи собствено здравно заведение, където хора от цял свят, в различно здравословно състояние и с различен стадий на болестите, от които страдат, идват да предприемат гладуване и да се научат как да запазят здравето си. Роден през 1895, Д-р Хърбърт М.
Шелтън е ревностен и безкомпромисен ученик на природната хигиена и пропагандатор на нейните методи. Много рано той открива грешките и несъстоятелността на всички добре познати лечебни терапии и започва сам да изследва метода, доказващ, че здравето се поддържа единствено чрез правилен начин на живот.
Продуктивен писател, Д-р Шелтън е автор на голям брой статии и повече от 40 книги, сред които се открояват бестселърите, превърнали се в класика на популярната здравна литература:
„Гладуването може да спаси живота ви", „Науката и изкуството на гладуването", „Науката и изкуството на храненето", „Здраве за милиони хора", „Човешкият живот - неговата философия и закони". Редактор и издател на „Хайджиник ривю" в периода 1939-1980 година, Д-р X. М. Шелтън повече от 50 години е директор на Здравната школа на д-р Шелтън и неотклонно преследва благородната цел в живота си: да избави хората от страха и невежеството им по отношение на болестите и да ги научи как могат сами да си помогнат по пътя към доброто здраве, което е рождено право на всекиго.
За книгата
Всяка клетка носи в себе си мъдростта на организма и той може да се излекува сам, ако му позволим. Гладуването е метод,
който дава възможност на тялото да се изчисти, осигурява почивка на телесните органи, които често са претоварени от погрешния ни начин на живот, хранене и свръхактивност.
Гладуването е мъдра постъпка - има мъдрост в покоя, тишината, правилния начин на живот,
правилния начин на хранене и правилния начин на мислене; мъдро е, наистина, да се избягват многобройните отрови, с които мнозина изпълват самите себе си, ума и действията си.
В тази книга няма медицински догми, нито гладуването само по себе си е определено като лек за всичко. То е само начин да си осигурим покой, докато дадем на тялото - тази сложна, удивителна система - шанса да извърши само дейността, позволяваща самовъзстановяване на здравето и доброто състояние, без напрежение или намеса, в тишина и мир и целебно спокойствие.
Посвещение
Авторът посвещава тази книга на милионите страдащи и агонизиращи цял живот в търсене на здраве, незнаещи къде и как да го намерят, с твърдото убеждение, родено през годините практически опит от прилагането на гладуваме при здравни проблеми, че гладуването и здравословният начин на живот са пътят към крепкото здраве.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   52
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница