Жената има ендометриоза/виж програматаДата14.03.2018
Размер40.46 Kb.
#62798
БЕЗПЛОДИЕ


Безплодието обикновено се определя като неспособност да се зачене след година или повече редовни контакти по време на овулация. Към него може също да се отнесе невъзможност бременността да се задържи до термина. По принцип овулацията, оплождането и пътят на оплодената яйцеклетка през маточната тръба, докато накрая достигне матката, са изключително сложни процеси, между които трябва да има съвършено взаимодействие. При 40% от безплодните двойки причината е отчасти или изцяло в мъжа. При мъжете безплодието е най-често резултат от ниска концентрация на сперма или анатомични отклонения. Ниската концентрация на спермата може да бъде породена от ред фактори като употреба на алкохол, ендокринни нарушения, излагане на токсини, радиация или прекомерна горещина, нараняване на тестисите, прекарано преди това тежко заболяване или продължителна треска и – много рядко – увреждане на тестисите в резултат на заушка. Най-разпространеното анатомично отклонение, водещо до безплодие при мъжете, е варикоцеле – разширена вена на семепроводите, която повишава температурата на тестисите, а това се отразява неблагоприятно върху спермата. При жените най-честите причини за безплодие са неспособност за отделяне на яйцеклетка, запушени маточни тръби, ендометриоза и маточни миоми. Някои жени развиват антитела към спермата на партньорите си и по този начин стават алергични към тях. Много случаи на безплодие са предизвикани от хламидия – предавана по полов път инфекция. За безплодието допринасят и психологични проблеми като стрес и страх от родителство, макар че стресът обикновено е в резултат от безплодието, а не негова причина. Ето и най-честите причини, поради които двойки не успяват да заченат:
Жената има ендометриоза/виж програмата/.
Мъжът има аномалии на спермата, ниска концентрация на сперма или еректилна дисфункция.
Фалопиевите тръби на жената са блокирани.
Овулацията е рядка или нередовна.
Двойката не може да осъществи половия акт докрай.
Лигавицата на маточната шийка атакува и убива сперматозоидите.
Жената не отделя достатъчно прогестерон, за да износи бременността.
Жената е над 34 годишна възраст и ако не пие Мулти мака-след тази възраст фертилитетът рязко намалява.
Често причините за безплодието са комплексни, а в приблизително 30% от случаите не се открива нищо, което би могло да попречи на зачеването.
Хранителни добавки
Задължителни
1. Абета-карЕ – Витамин Е – известен като “секс витамин”, пренася кислород до половите органи и повишава концентрацията на сперма. Нужен за балансиране на хормонообразуването. Витамин А е важен за фунциониране на репродуктивните жлези. Селен – недостигът води до намалена концентрация на сперма и се свързва със стерилност при мъжете и безплодие при жените.
2. Абсорбент С – Много важен за произвеждането на сперма. Предпазва спермата от сгъстяване и я прави по-подвижна.
3. Цинк – Важен за функциониране на органите за възпроизводство. Съдържа се във висока концентрация в семенната течност.
4. Форевър Мулти Мака – Благодарение на биохимичното въздействие върху ендокриннта система подобрява и осигурява сексуалните функции и оплождане, ликвидира стерилитета както при мъжете така и при жените, опимизира работата на хипофизата/виж Форевър Мулти Мака/.
5. Роял Джели – Подобрява хормоналната картина превръща излишните естрогени в андрогени при мъжете и излишните андрогени в естрогени при жените. В-комплекса е важен за фунционирането на репродуктивните жлези. Поддържа отделянето на полови хормони и помага срещу стрес. Необходим за синтеза на РНК и ДНК. Играе роля при възстановяване на фертилитета при някои жени. Предпазва яйцеклетките, спермата и генетичния материал.
Важни
1. L- аргинин – Увеличава концентрацията на сперма и играе роля за подвижността на сперматозоидите. Действа кръворазширяващо/вкл. и в областта на половите органи/
2. Омега – 3 – Съществени за нормално функциониране и дейност на жлезите, по-специално на репродуктивната система.
3. Алое и Форевър лайт ултра – По специално аминокиселините: л-цистеин и л-метионин – сяросъдържащи аминокиселини, които ефективно разграждат свободните радикали, хелатните агенти, охраняващи функционирането на жлезите и хормоните и л-тирозин – преодолява стреса и помага за стабилизиране на настроението. Ацетилхолинът усилва удоволствието от секса. Ензимите в алоето помагат за разграждането на храната и улесняват абсорбцията на хранителните вещества. 
ПРЕПОРЪКИ
Избягвайте всякакъв алкохол – той намалява спермената концентрация при мъжете и може да осуети имплантацията на оплоденото яйце при жените.
Избягвайте вагиналните промивки, те намаляват фертилитета.
Не пушете и избягвайте места, където се пуши.
Важно е поддържането на балансирана диета. Не консумирайте животински мазнини, пържени храни, захар или застояли храни.
Някои синтетични лубриканти могат да попречат на спермата да стигне до маточната шийка. Слюнката също има неблагоприятен ефект върху сперматозоидите.
При липса на овулация проучете възможността от остро отравяне с метали.
ЗАБЕЛЕЖКИ
Противоязвените препарати симетидин/Tagamet/ и ранитидин /Zantac/ могат да намалят спермената концентрация и дори да доведат до импотентност.
Злоупотребата с ехинацея и гинко билоба може да причини безплодие при мъжете и трябва да се избягва. Повтарям, че се отнася само при злоупотреба.
Марихуаната и кокаинът понижават спермената концентрация.
Благодарение на стриктното спазване на диета, изключваща глутен, някои първоначално стерилни мъже са станали бащи, а някои първоначално неспособни да заченат жени са забременели.
Трансдермалната употреба на естествен прогестеронов крем може да се отрази благотворно върху безплодни жени. 
Ако една жена е развила антитела към спермата на партньора си, от полза би могло да бъде той да използва презерватив поне 30 дни. Спермалните антитела в такъв случай би трябвало да намалеят и сношение без презерватив по време на овулация може да доведе до зачеване.
Вероятността за зачеване е по-голяма при актова поза, при която жената е отдолу.
Концентрацията на спермата достига своя максимум след два -три дни въздържание от секс, но ако спермата остане в тялото на мъжа повече от месец, способността й да оплоди яйцеклетката намалява.
Пара-аминобензоената киселина и Форевър мулти мака стимулират хипофизата и доста често се възвръща фертилността при жени, които не могат да заченат.
Консумацията на кофеин може да попречи на някои жени да забременеят
Каталог: zdravi-krasivi-bogati -> wp-content -> uploads -> sites -> 168 -> 2016
2016 -> Алое вера за здрава и красива коса
2016 -> Алое вера и алергии
2016 -> Димитър Николов – Мениджър
2016 -> Акнето е възпалително кожно заболяване,което се проявява с пъпки,черни и бели точки. За страдащите то е нещо повече от козметичен проблем
2016 -> Алкохолизмът е хронично състояние, характеризиращо се със зависимост към етанола етиловия алкохол. Тази зависимост може да бъде физиологична, психологична или комбинация от двете


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница