Мястото на алпинизма сред основните дейности на фбак и неговото финансиранеДата22.12.2018
Размер26 Kb.
Мястото на алпинизма сред основните дейности на ФБАК и неговото финансиране.
Дискусионна рамка


 1. Алпинизмът или по- точно катеренето в планината и високата планина. Различни форми на тази дейност.

 2. Кои са основните характеристики, обуславящи алпинизма като спорт? Каква е неговата специфичност и разликата, отличаваща го от другите спортове?

 3. Каква нормативна база има изградена до този момент в страната? Какви са нормативните документи и разпоредби, обуславящи и гарантиращи мястото на алпинизма сред другите спортове. Треньорски и инструкторски кадри, програми, структора, стратегия, резултати.

 4. Спортните постижения на национално и световно равнище в сферата на алпинизма. Оценка на тези достижения, обективни показатели. Принос.

 5. Кой развива алпинизъм у нас, как се лицензира тази дейност? Алпийски клубове, НСА, Федерация, ДАМС?

 6. Постижения в миналото, системи за оценка на спортните достижения.

 7. Съвременни постижения. Настоящо състояние и положение на алпинизма. Разбирането за тази дейност на индивидуално ниво, клубове, НСА, федерация, ДАМС, други организации, медии, спонсори.

 8. Необходимостта от централно финансиране на този спорт. Обучение на кадри, разработване на програми за квалификация и преквалификация( предвид спецификата на дейността – степен на риск и т.н.), гаранция за ефективност и качество на обучението и развитието. База и среда за практикуване на алпинизъм, изисквания. Желани резултати, цялостна стратегия.

 9. Мястото на алпийските клубове в този процес. Мястото на федерацията, смисълът и като сдружение от алпийските клубове, и като главен и официален представител на тези клубове и тяхната дейност пред държавата и света. Отношения с НСА, ДАМС, други организации, медии, спонсори.

 10. Необходими стъпки и мерки, които трябва да се предприемат.

-Отношения: клубове – отделни членове; клубове – федерация; федерация – ДАМС; федерация –НСА; федерация – други организации и спонсори.

- Медийно отразяване на достиженията и цялостната дейност.

- База и среда за практикуване: екипиране на маршрути, отношения и сътрудничество с природни, национални паркове и резервати, проекти, планиране, резултати.

- Нормативна база – Осъвременяване и усъвършенстване, кадри. 1. Дългосрочни програми и стратегия за цялостно развитие.

 2. Поглед към европейските и световни реалности в този спорт. Адекватност на структорите към тези на Европейската общтност.

Каталог: userfiles -> file -> 2006 news
file -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
file -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
file -> Отчет 31 март 2008 г. Междинен Баланс
file -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
file -> Конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет
2006 news -> Маратон в Парка” Витоша, 18 Февруари 2006 г
2006 news -> Разширени състави на националните отбори на България за2006г
2006 news -> Отчет на комисията по състезателно катерене за периода 01. януари – 31 декември 2006 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница