Национална музикална академия „проф. Панчо владигеров“Дата19.10.2018
Размер463 Kb.
#90971
НАЦИОНАЛНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ „ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“
София, район „Слатина, кв. „Гео Милев“, ул. Акад. Людмил Стоянов“ № 6
Директор проф.д-р Димитър Момчелов

Тел.: 02 440 97 84

Експерт „Учебен отдел“ Николета Ненова, 02 440 97 52

http://www.nma.bg


Националната музикална академия “Проф.Панчо Владигеров” е единственото висше училище за професионални музиканти в България, което включва пълния спектър на музикално-теоретичните и изпълнителски специалности.
Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, известна и с предишното си име Българска държавна консерватория, е държавно висше училище в столицата. Академията е основана през 1921 г. и се помещава се в 2 учебни сгради.

Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ е професионално висше училище за музиканти, чиито преподаватели и възпитаници са сред елита на световните музикални среди.

Дейността на музикалната академия е организирана в три факултета:


  • Теоретико-композиторски и диригентски факултет;

  • Инструментален факултет;

  • Вокален факултет.

Препадавателите са едни от най-арките музикални дарования, чието творчество е част от националното музикално творчество. НМА има академичен симфоничен оркестър, академични студентски оркестри, академичен студентски хор, учебен оперен театър и оперна студия към Националната опера, библиотека с богат фонд и уникални музикални издания, фонотека.

Музикалната академия е сключила договори за сътрудничество с различни европейски висши училища по изкуствата. Престижът на музикалната академия се доказва с признанието на нейните възпитаници, а творческите постижения на преподавателите са атестат за високото ниво на музикалното образование, което се предлага в академията. Завършилите академията бързо печелят водещи позиции в музикалните организации и среди в страна и в чужбина.Всички по-значителни концертни изяви на студентите и преподавателите от НМА през календарната 2011 г. ще бъдат посветени на юбилея „90 години Национална музикална академия 1921 – 2011“.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница