По-добре двата продукта, които трябва да съдържат aha да бъдат вашият ексолиант и овлажняващ продуктДата18.08.2017
Размер13.27 Kb.
#28236
Терминът алфа хидрокси киселини се превръща все повече и повече от популярен термин сред тези , които изполват качествени козметични продукти, в съвсем нормално ползване на продукти , съдържащи тази съставка.

Има дори някои козметични компании , където употребата на алфа-хидрокси киселина е фокусна точка в съдържанието на цели козметични серии и основа на маркетингови кампании. Но какво е алфа хидрокси киселини?

Алфа-хидрокси киселини, или AHA за по-кратко, са съединения, взети от захари, открити в млякото и плодовете. Алфа-хидрокси киселините са известни с ефекта на подмладяване на кожата, намаляват бръчките и лекуват щетите, причинени от photoaging на нашата кожа. AHA ексфолира мъртвите клетки и същевременно и насърчава растежа на нови клетки на мястото на старите. AHA също подобрява производството на еластин и колаген, както и на съединения, отговорни за намаляване на бръчките и подобряващи гъвкавостта на кожата.

Алфа-хидрокси киселините се изпозлват в козметични продукти - кремове за околоочния контур, овлажняващи продукти , фондьотени , тонери, почистващи продукти и маски за лице.

Така, че е много важно внимателно прилагане на алфа хидрокси продукти за нашата кожа. Най-добрият начин е да изберете един или два продукта със съдържание на AHA, а след това да ползвате други козметични продукти, които са без AHA. Това ще намали шансовете от кожни раздразнения.

По-добре двата продукта, които трябва да съдържат AHA да бъдат вашият ексолиант и овлажняващ продукт.Въпреки това, подобно на всеки друг продукт за подобряване състоянието на кожата, AHA трябва да се използва благоразумно, защото все пак не е чудо елексир. Ако се използва неправилно или прекалено много AHA може да раздразни кожата. По ирония на съдбата, колкото AHA може да излекува вредата photoaging , то е възможно и да увеличи вероятността за кожни щети от photoaging. Увличена пигментация също се свързва със прекомерна употреба на AHA.

Винаги, винаги, винаги използвайте слънцезащитен продукт, ако сте ползвали


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница