Приема се по няколко начинаДата21.01.2018
Размер17.25 Kb.
#49838
ХЕРОИН

Хероинът въздейства на системата на мозъка за удоволствие и притъпява способността на мозъка да възприема болка. Той е силно пристрастяващ наркотик. Получава се от маковото растение (опиум) и затова спада към опиатите. Извлича се от изсушеното “мляко” на опиевия мак, което съдържа морфин и кодеин - болкоуспокояващи, предписвани в много случаи в медицината.

Другите му наименования са: адец, жълто, материал, кафяво, стаф, стафиди, стръв, херинга, херо, херца.

Чистият хероин представлява бял прах с горчив вкус. Най-често хероинът е под формата на прах и цветът му може да варира от бял до тъмно кафяв поради примесите, останали от производителния процес или наличието на добавени вещества и разреждащи вещества. Съществува и по-малко пречистена форма на хероин, известна като „черна смола”, която е лепкаво черно или кафеникаво вещество.

Приема се по няколко начина:


  • Инжектира се венозно или мускулно;

  • Пуши се с наргиле или със стандартна лула, смесен с джойнт (марихуана);

  • Пуши се като обикновена цигара;

  • Вдишва се като дим със сламка (известно като „преследване на дракона”);

  • Смърка се като прах през носа.

Хероинът е най-общо казано седативно вещество и причинява чувство за еуфория, приповдигнато настроение, топлина, спокойствие, задоволеност или апатия. Успокоителните вещества облекчават стреса и дискомфорта като създават чувство на откъсване от болката, желанията и дейностите. Освен че облекчават болката умерените дози от чистите опиати имат и някои слаби ефекти. Те потискат дейността на нервната система, включително такива рефлекси като кашлица, дишане и сърцебиене. Те също причиняват разширяване на кръвоносните съдове, което създава усещане за топлина и намалява перисталтиката на червата, причинявайки констипация (запек).
При дози, достатъчно високи, за да предизвикат еуфория, все още има малка промяна в координацията. Предозирането може да доведе до изпадане в безсъзнание, кома и често смърт в резултат от спиране на дихателната дейност. Рискът от свръхдоза се увеличава, ако други депресанти като алкохол се приемат по същото време.

Продължителната употреба формира силна психическа и физическа зависимост; отслабване на паметта; загуба на сексуално желание; апатия, доминиращо отрицателни емоции; загуба на апетит и рязко спадане на теглото; нежелание за живот.
Каталог: helth -> file
file -> Екстази mdma или Екстази е синтетичен наркотик с амфeтамино-подобни и халюциногенни свойства. Той е стимулант. Екстази обикновено е на таблетки или капсули
file -> Никотинът е мек стимулант
file -> Алкохол други наименования
file -> Амфетамините са дрога, която е стимулант на централната нервна система. Започват да се използват в медицината през 20-те години на миналия век. Предписвани са при депресивни състояния, като средство за отслабване
file -> Под това название са известни всички наркотични продукти, които се получават от конопа марихуана, ганджа, хашиш, хашишово масло


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница